Idi nazad   Croportal Forum > Automobilizam i Motori > Skuteri i Motori
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Skuteri i Motori Raspravljate o temi gljiva ili filter u Automobilizam i Motori forumu; Razmišljam o kupnji gljive za peugeot speedfight 2 pa me zanima dal bi to bilo pametno ili da ostavim ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 23-02-07, 13:33   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 22-02-07
Poruka: 4
t-ona se izdvaja iz mase
gljiva ili filter

Razmišljam o kupnji gljive za peugeot speedfight 2 pa me zanima dal bi to bilo pametno ili da ostavim filter,aako mi možete napisati prednosti i nedostatke gljive
t-ona je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-02-07, 14:06   #2 (permalink)
Dr. Love

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 4,070
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima
Re: gljiva ili filter

Ja ću povući paralelu sa automobila jer je ipak vrlo sličan princip.
Po meni jedina prednost klasične gljive (K&N, Greendragon, Simota, blblbl) je sto eventualno mozes dobiti nekakav zvuk kada ju jednostavno prikačiš na usisnu cijev. S druge strane mozes nabaviti Cold Air Intake s kojim dobijas to da izoliras gljivu od motora (engine, a ne bike) i vise ne vuce vruci zrak nego nesto hladniji. No, tu je problem hidrolockinga. Naime ako proletis kroz neku lokvu moze doci do toga da gljiva usrče vodu i u najboljem slučaju se ugasi motor. U najgorem slučaju ti sjebe motor uzduž i poprijeko (a to nije rijetka situacija). Donekle se to riješava bypass ventilima, ali onda malo gubis na efektu brzeg protoka zraka Stavljanjem klasicne gljive uvrh glave dobijes 1-2 KS 8ako si sretne ruke, najcesce izgubis jer vuces vruci zrak od motornog prostora). Prednost je to što gljivu mozes oprat pa ju koristis ponovo. Ima za kupiti i malo kompliciraniji sustavi bazirani na gljivi s kojima mozes dici snagu za cca 3-5% snage motora, ali ti sustavi kostaju ohoho.
S druge strane kupis K&N panel kojeg stavljas u klasicno kućište filtera. Dobijes isti efekt kao gljivu (bolji protok zraka), nemas frke sa hydrolockingom i ako si malo vjest uzmes cijev od nape zabijes ga negdje u branik (na sigurno mjesto od vode), a drugi kraj dovedes u kučiste. imas hladni zrak, imas protocnost gljive, mozes panel prati i nemas zagrijavanje zraka kroz usisnu cijev.
Malo trkljam, ali nadam se da pomaze. Pitaj ako još sta mogu pomoci
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-02-07, 14:38   #3 (permalink)
Trenutno u mirovini

Datum registracije: 27-11-05
Poruka: 4,349
Hagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavan

kad ti gljiva povuce vodu, dogodi ti se isto kao kad stavis gljivu na usisnu cijev,a dobro je ne osusis, tj.stavis mokru gljivu.. jedan moj frend je tako napravio ( nije znao) i riknuo mu senzor protoka zraka; steta oko 2000 kn.
Odgovori sa citatom
Star 26-02-07, 15:52   #4 (permalink)
Dr. Love

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 4,070
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Jednom mom frendu se iskrivila klipnjaca...
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-02-07, 13:33   #5 (permalink)
Trenutno u mirovini

Datum registracije: 27-11-05
Poruka: 4,349
Hagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavan

ja imam gljivu, al sam ostavio dovod zraka kako je na autu izveden tvornicki,samo sto sam skinuo poklopac panel filtera tako da mi ne moze povuc vodu... A za 1.2 motor mi se ne isplati rezat postojecu cijev za dovod zraka i prebacivat na drugo mjesto..
Odgovori sa citatom
Star 01-03-07, 20:02   #6 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 28-11-06
Godina: 18
Poruka: 90
speed se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku speed Pošalji poruku preko Skype-a korisniku speed

Posto vozim Speedfighta2 gljiva ti se apsolutno ne isplati na serijalu,a bas nije ni omiljena kod tuniranih motora,ak ti je motor 50 kubika jednom mjesecno skini poklopac filtera i isperi filter (spuzvica) u benzinu i ispusi kompresorom i neces imat problema,tako ja radim
speed je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-03-07, 16:05   #7 (permalink)
Starter

Datum registracije: 12-03-07
Poruka: 28
Speedfight2 se izdvaja iz mase

Bok ja imam speedfight2 i stavio sam malossijev polupropusni filter zraka crveni i motor mi se preporodio bolje vuše i ima bolji start tako da bi radije preporučio filter.
Speedfight2 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-03-07, 01:08   #8 (permalink)
Banned

Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 8,816
Vuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svima
hmm..dečki..gliva na autu i skuteru ni bash isto.slično je...na serijskim skuter nema potrebe stavljat gljivu...ipak ni to velika mašina kao na autima ipak e to 0,05L..na frizirani se može staviuti..samo opet ovisi koi tuning...na skuter ja ne preporučam stavljanje gljive samo zbog zvuka..kaj je da je preveć se to dere..ak oče zvuk skupi soma i neto kuna i kupi spuh..a na skuteru gliva je vani..blizu kotača..prašina,blato..na glavi vam ostanu samo rupice od čestica prašine..
da za skutere nema k&n simote..k&n ima za motore..)speedfight je to ona spužvena? obrubljena metalima i gore ima mallosijev znak? ta nije bash za 50ccm...treba dosta spustiti iglu na frgiću...to ja imao na spu..
ako oćete gljivu na skuter bolje stavite žićanu nego spužvu..jeftinija lakša za održavanje...

e da ...a ako oćete malo zvuk a nemate za gljivu (koja dođe od kojih 80kn)maknite poklopac air-boxa,skinite spužvu i stavite preko rupe na dvaput-triput onu čarapu kaj žene nose,hulahopku...
Vuxs je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-04-07, 08:54   #9 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 28-11-06
Godina: 18
Poruka: 90
speed se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku speed Pošalji poruku preko Skype-a korisniku speed

i motor se dere bolje od gljive
speed je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-04-07, 12:53   #10 (permalink)
Banned

Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 8,816
Vuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svima

i kaj dobijes s tim..meni je to tak jadan zvuk+gljiva ti nije kao u autu ispod haube nego je dolje kod kotača pa ti lijepo sva sranja ulaze kroz gljivu...
p.s. i kaj ima smiješnog u tvom postu?
Vuxs je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: filter, gljiva, pegueot speedfight 2

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 21:48.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114