Idi nazad   Croportal Forum > Automobilizam i Motori > Skuteri i Motori
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Skuteri i Motori Raspravljate o temi Servis Endura u Automobilizam i Motori forumu; ma ja za takav prvi motor joj..ja bi zel prastaru neku 600 vozil se god dana ubijal ju uchil ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 02-07-08, 19:03   #31 (permalink)
Najveći Car Foruma

Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 9,250
Vuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svima
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Vuxs
Re: Servis Endura

ma ja za takav prvi motor joj..ja bi zel prastaru neku 600 vozil se god dana ubijal ju uchil se,padal i onda uzel nekaj kak bog zapovjeda..nemresh odma na konja..prvo treba ponija ukrotiti
Vuxs je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-07-08, 19:38   #32 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-08
Godina: 28
Poruka: 212
Nowhereman se izdvaja iz mase

onda neka kupi exc 250 ili yamahu wr250,husqvarnu te250..

a gle polovno uzimati je sranje..nikad neznas sta ces kupiti...sta ces otvarati masinu za vidit u kakvom je stanju?pa treba lanac,lancanici,pakne,ovo ono i treba ti jos 1000€!

kupis novo pa si na miru...ma i da uzme 450-icu naucit ce voziti..na svu srecu kompleti zamjenskih plastika su jeftini
samo dobra zastitna oprema i zivo majstore...
Odgovori sa citatom
Star 02-07-08, 23:12   #33 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-11-07
Godina: 20
Poruka: 1,734
macor se izdvaja iz masemacor se izdvaja iz masemacor se izdvaja iz masemacor se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku macor Pošalji poruku preko MSN-a korisniku macor

ja ipak smatram da su i takvi motori prejaki...prebrutalni su za nekog ko prelazi s 125-ice... ko da je problem nac neku xt600 za negdje ni do 20 soma kuna...ak treba promijeni lanac i lancanike (pouzdano znam da to troje dode oko soma kuna jer je frend na svojoj bivso XT600 iz 2002 tolko dao), gume, zamijeni brtve na masini (samim time nauci se ponesto o mehanici) ustanovi stanje motora...i malo se s tim fura cisto da se nauci na snagu i na tu kilazu i baratanje istom...lako onda s ostatkom love kupi novo...a ko zna...mozda i preradi ovo cudo...hehe...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-07-08, 09:17   #34 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 14-08-07
Godina: 1
Poruka: 3,726
Dar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: Nowhereman Pogledaj Poruke
meni ne moras objasnavati kako se ulji filter jer vozim enduro cijeli život!
Pa to je krasno! Ako voziš utrke prvenstva hrvatske, onda se sigurno i poznamo.

A za filter, pa nije neka velika nauka, ali ipak ima način kako se to najbolje radi. Nije to samo namazati ga s uljem. Neki vozači koji su godinama po trkama, rade to krivo.

Citat:
tip traži enduro za rekreativnu vožnju a ne za ici na utrke...znači hard enduro da, ali ne za utrke ponavljam..
a šta češ sa yamahom Xt???? smece od motora nikad takvo!! češ se sa njom vozit po šumi i kamenju??
kakva vožnja po kamenju? Baš zato sam ga pitao i lijepo je napisao:
Citat:
Pravi autor: mxman Pogledaj Poruke
imam motor od 125 ccm, i stvarno mi je dosadio, zelio bih prijeci na nesto veće i jače, a vozio bih ga uglavnom po makadamu i sumskim putevima
ima 18 godina, staru 125-icu, htio bi nešto jače za vožnju makadamima i šumskim putevima... XT je za to ok.
I da još jednom ponovim:Hard enduro motori imaju održavanje vezano uz radne sate.
Ko ne vjeruje naka provjeri.

Citat:
a šta češ sa yamahom Xt???? smece od motora nikad takvo!!
Tebi je yamaha XT 660 smeće? Šta da ti čovjek kaže na ovo

Citat:
2Dar1 na koju struju češ spojiti mjerač radnih sati????? ajde mi to objasni??? ko prvo struja koju dobivaš je izmjenična i varijacija napona je velika (ovisno na koliko okretaja vrti mašina!!!) sta če mu memoriju drzati?? ili ces zapisivati svaki put sate u biljeznicu??
Vidim da stvarno ne znaš ništa o tome.
Čudno mi je to za nekoga ko vozi enduro cijeli život. Na enduro natjecanjima skoro svaki motor ima takav brojač sati.
Mogao bi ti to objasniti vrlo lako, ali gle.. Ti samo kupi brojač, a ja ću ti ga ugraditi na motor za 5 minuta. Besplatno

Zadnji Uredio Dar1 : 03-07-08 u 09:25.
Dar1 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-07-08, 16:47   #35 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-08
Godina: 28
Poruka: 212
Nowhereman se izdvaja iz mase

2Dar1

-ne vozim utrke
-voznja po kamenju:

-daj onda lijepo ljudima na forumu objasni detaljan postupak kako ti uljiš filter zraka da doznamo i mi to umiječe

-yamaha xt??? ako si i ti enduraš ili crossist pa valjda znas sta je voziti enduro od 180-200kg po blatu!!! lako sta polomi motor dak ne nauci voziti ali ce i sebe polomiti..si pao nekad i da ti je noga bila ispod motora?? hebeno ga je maknuti sa noge(govorim o H.E.od 110-115kg!!) a kamo li neki od 200kg!

-i na kraju sta se tice brojača radnih sati....priznajem neznam di bi ga spojio da motor nema bateriju i ja te lijepo molim da mi objasnis način i mjesto spajanje...hvala
Odgovori sa citatom
Star 03-07-08, 16:56   #36 (permalink)
Najveći Car Foruma

Vuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svima

ic a mirikl..e dari..pa imash vishe od pol metra kabla..
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg xt zvjer.jpg (109.0 KB, 8 pogleda)
Vuxs je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 03-07-08, 22:55   #37 (permalink)
Akademik Foruma

Dar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobar

Agnes, koje pohvale... nemoj pretjerivat. Bit će mi neugodno. Hvala ti.

Da odgovorim
Citat:
-ne vozim utrke
znao sam to odmah. bez uvrede.
Citat:
-daj onda lijepo ljudima na forumu objasni detaljan postupak kako ti uljiš filter zraka da doznamo i mi to umiječe
Umjeće?
Niko od ljudi na forumu me nije to pitao, a ovo tvoje mi ne izgleda kao pitanje nego više kao podjebavanje, pa ću to za sada preskočiti. Ako nekog stvarno zanima, neka pita.
Citat:
-yamaha xt??? ... pa valjda znas sta je voziti enduro od 180-200kg po blatu!!!
Znam, ali opet, kakvo blato? On je rekao makadam i šumski put. XT nije motor za padanje i valjanje po kamenju i blatu.
Evo, stavit ću i ja dva filmića da bude jasnije. Na snimkama je baš yamaha XT 660.
Ovo je za mene vožnja po makadamu i šumskim putevima:

Onaj filmić koji si ti stavio, za mene nije makadam. To je već lakši enduro teren koji je ipak pretežak za baratanje XT-om.
Ako bi se vozio po takvom terenu i po blatu (koje ti spominješ a ne on), onda mu nije dobar XT, nego hard enduro motor ili barem nešto kao suzuki DRZ.
Evo suzukija DRZ na blatu.

Opet, ne treba biti stručnjak. To nije šumski put, nego lakši enduro teren kao i onaj tvoj filmić sa kamenjarom.
Za još teže terene, tu je EXC, WR itd.. ali za takve terene MXMAN nije pitao.

Zašto ja govorim o XT yamahi? Što je više soft, to lakše održavanje.

Citat:
...sta se tice brojača radnih sati....priznajem neznam di bi ga spojio da motor nema bateriju i ja te lijepo molim da mi objasnis način i mjesto spajanje...hvala
Ajde, konačno priznaješ da neznaš. Šta ti je onda trebalo ono pametovanje.
Rekao sam ti. Kupi ga i ja ću ga montirati

...i za kraj...
Citat:
...ako si i ti enduraš ili crossist pa valjda znas sta je voziti enduro...
Da. Valjda znam. U sportu sam od glave do pete. A u motosportu, u puno raznih disciplina. Evo pa vidi.
Nije da se hvalim Samo da ti odgovorim na pitanje
Agnes me nahvalila i previše
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg 2.jpg (128.7 KB, 7 pogleda)

Zadnji Uredio Dar1 : 03-07-08 u 23:02.
Dar1 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-07-08, 23:06   #38 (permalink)
Najveći Car Foruma

kam te vrag jebe
Vuxs je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 04-07-08, 08:41   #39 (permalink)
Akademik Foruma

Bilo kam
Dar1 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-07-08, 19:49   #40 (permalink)
Starter

Datum registracije: 24-12-07
Poruka: 18
mxman se izdvaja iz mase

ok ljudim vratio sam se.....
moze li mi sada itko reci hoce li ktm 450 exc izdrzati 10-15k km bez velikih servisa (generalki), uz mijenjanje filtera, ulja itd.??? mislio sam ga voziti po sumskim putevima, i povremeno na utrke........ je li postoji neka klasa za amatere???
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ktm, motor, servis, yamaha

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 18:09.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114