| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Skuteri i Motori Raspravljate o temi xenon svijetla u Automobilizam i Motori forumu; Meni čovjek kaže da jedno svijetlo (kratko) košta 700 kn i da treba mijenjati i plastiku koja ga ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 23-12-06 Lokacija: Otok Krk Godina: 17
Poruka: 383
![]() | Re: xenon svijetla Meni čovjek kaže da jedno svijetlo (kratko) košta 700 kn i da treba mijenjati i plastiku koja ga pokriva te neke žice...poznam mnogo ljudi koji su kod tog istoga vršili montažu i govore da to ima smisla....
__________________ ---nogomet i motori u krvi--- |
| | |
| | #13 (permalink) |
![]() | Re: xenon svijetla I čuo sam da ovisi i o oznaci na svijetlu...ja imam H3 i H1,a to bi trebalo značiti da mogu postavit samo kratko xenon...meni je sve to malo čudno,nekako mi cijene previše variraju da bi to bilo isto
| | |
| | #14 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: xenon svijetla sve ti to stoji kaj ti ciko prica...pa nije ksenon tak jeftin da ga kumice na placu prodaju...naravno da ovisi kakvu zarulju imas jer nije isto jel kupujes ksenon zamjenu za H1, H3, H4 il H7...sve ima svoje veze...i inace za auto komplet za dva fara kosta oko 2 soma na vise...al kazem, ovisno o tipu zarulje koja je trenutno gore... dakle, kod nekih auta s odredenim tipom halogene zarulje mozes staviti samo ksenon za kratko svjetlo....biksenon je druga prica jer je to kratko i dugo svijetlo (kod automobila je to u jednom faru, dakle nije jedna zarulja)... fora ti je u tome da ksenonu treba neko vreme da se zagrije onaj plin nutra da bi osvjetljaval kak spada pa se cesto ne koristi ko dugo svijetlo...zato i je podjela ksenon (znaci ksenon kratko/halogena dugo) i biksenon (ksenon kratko/ksenon dugo)... za motor se ajmo rec isplati jer stvarno poboljsava vidljivost al samo kao kratko svijetlo u kombinaciji s normalnim halogenim dugim (nekom boljom zaruljom) jer se dugo svijetlo na motorima ne koristi tak cesto i onda kad ti i treba trebal bi ksenona cekat da ti se zagrije prvo a to je dobrih 5-6 sekundi voznje...pa ti vidi...blicanje takvim ksenonima (dakle biksenon) je nemoguce, objasnil sam zakaj...:d
__________________ yooo, breakin out of somethin you dont like it aint always easy okey?...if it got crazy, you think im crazy,well you know what...haaah....dammmmnnn rigghhhttt i ammm....woooooow |
| | |
| | #15 (permalink) |
| Nježni predator | Re: xenon svijetla Prvo pitanje, što smatrate xenon svjetlima. Većini će automatski pasti na pamet ona šminkerska plavkasta svijetla. Mozak vas ni najmanje ne vara, to su stvarno samo šminkerska svijetla i ništa više. Za trkaće automobile su razvijene poboljšane halogene žarulje. Pravi racing modeli (100 W) su točkom zakona zabranjeni u javnom saobraćaju. Nas te žarulje uopće ne zanimaju jer puno više griju pa bi mogle oštetiti standardni far. Kvalitetno svjetlo mora biti kristalno bjelo a ne plavo ili žućkasto. Ako te stvarno zanima vidljivost odaberi nešto od ovog. Uglavnom se samo svodi na izmjenu žarulja bez balasta.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #16 (permalink) |
![]() | Re: xenon svijetla To sam i mislio...najbolje je staviti samo kratko xenon jer ionako će to kratko xenon biti jako kako i obično haloeno dugo.Zna li netko dobru radnju u kojoj to mogu dobiti povoljno i kvalitetno?
| | |
| | #17 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: xenon svijetla Ne znam što si mislio, ali kratko svjetlo je kratko svjetlo, bilo ono halogeno, racing ili xenonsko. Kratko svijetlo je oboreno svjelo i osvjetljava orjentaciono l=60 * visina svjetla od zemlje u metrima. Znači da kratko svjetlo koje je postavljeno 50 cm iznad ceste osvjetljava samo 30 metara, odnosno ako je 70 cm iznad zemlje osvjetljava 40 metara. Kratko svjetlo nikad i nikako ne može zamjeniti dugačko svjetlo. Citat:
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski Zadnji Uredio Maslow : 20-07-08 u 12:18. | |
| | |
| | #18 (permalink) |
![]() | Re: xenon svijetla da,razumijem...krivo sam se izrazio.Želim reći kako su vidljivost i preglednost veće kod kratkog xenona nego kod dugog halogenog...barem mi tako kažu njeovi korisnici
| | |
| | #19 (permalink) |
| Nježni predator | Re: xenon svijetla Ma dobro si se ti izrazio, ali ne vjeruj ti svojim frendovima. Xenon svijetla su bila hit prije 10 godina. U međuvremenu su mjenjanjem mješavina halogenih smjesa postigli iste ili bolje efekte. Nije uvijek ono što je skupo i bolje. DDR1 je skuplji od DDR2, a ipak nitko neće reći da je skuplji zato što je bolji. Osim nepotrebne investicije doživjeti ćeš još jedan neugodan efekt. Xenon svijetla smetaju drugim vozačima više od bijelih. Naravno smetaju i policiji, pa po izjavi poznanika policajca kod nasumičnog biranja vozila za kontrolu "plave nikad ne fulam", i zbog ovog požališ. Budućnost se očekuje od Power LED-a. Za sad se serijski ugrađuje samo u skupe sportske aute.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #20 (permalink) |
![]() | Re: xenon svijetla Ipak mislim da ću ugraditi kratko xenon,imam i tamni vizir za po ljeti,a zbilja je neugodno kad me po ljeti uhvati mrak s tamnim vizirom...mislim da bi tu xenon pomogao.Hvala ti maslow na odličnim savjetima je li moguće da nitko ovdje nema xenon???
| | |
![]() |
| Tagovi: ksenon, motori, svijetla, vidljivost, xenon |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 15:27.