Malo je kasno u noći da odgovaram na ovako ozbiljan post, ali potrudit ću se
Moje mišljenje, kao i mišljenje nekih drugih forumaša si mogla pročitati u drugim temama ovog podforuma, dakle mišljenje koje je izrazila Danijela (sfinga) je, srećom, izolirano. Radi se samo o tome da, kao i općenito u životu, stvari ne valja generalizirati. Drugim riječima, niti su svi, hm.. "Bosančerosi" primitivna stoka ili dotepenci koji su zagadili ovaj grad ( i takve izraze sam čuo), niti svi "gazde" dijele takvo mišljenje. Poznata je biblijska izreka da u svakom žitu ima i kukolja, ali tu nije riječ o većini ljudi niti s jedne, niti s druge strane.
Moje osobno mišljenje je da predrasude, takva generaliziranja i općenito mržnja uglavnom dolazi od manje-više iste skupine ljudi. Ne želim ništa sugerirati, niti mi je cilj prozivati nekog imenom, jer sam već rekao da mi je kao moderatoru ovog podforuma dužnost da održim "kulturan" dijalog između svih koji imaju nešto za reći na ovu temu. Dakle, govorim općenito i s velikom dozom rezerve.
Inače, ja sam rođen u ovom gradu i volim ga više nego bilo koji drugi, a, gle čuda, svojih prvih šest i pol godina života sam proveo nekoliko kilometara južnije od Save. Unatoč tome, smatram da volim ovaj grad mnogo više od nekih starosjedilaca koji kao da ga u javnosti pokušavaju ocrniti. Nisam jednom čuo izjave tipa "Ja sam ti iz Slavonskog Broda, to ti je jedan mali gradić tamo negdje.." a dolaze iz 6. grada po veličini u Hrvatskoj.. ili.. "Ma ovaj Brod je koma, nema perspektive, nema ništa, jedva čekam završiti fax i maknuti se iz ove rupčage". Usput da kažem, ja, "bosančeros" se vraćam u svoj rodni grad nakon što završim fax, iako i drugdje mogu naći posla.
Na žalost, sve dok ima pojedinaca koji kvare sliku na jedan ili drugi način, takvo mišljenje će se zadržati, i snowgirl, prospero ili netko treći tu ne mogu ništa, osim napisati neki poduži post na forumu.

LinkBack URL
About LinkBacks

, trebala poštivati? I zašto?

Odgovori sa citatom