Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Lijepa Naša > Slavonski Brod
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Slavonski Brod Raspravljate o temi Luka Brod - inicijalizator gospodarskog razvoja? u Lijepa Naša forumu; Evo čitao sam jučer Posavsku Hrvatsku od petka 6.7. gdje se govori o tome da će slavonskobrodska luka na ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 18-07-07, 23:46   #1 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 10-03-07
Godina: 23
Poruka: 2,518
prospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavan
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku prospero
Luka Brod - inicijalizator gospodarskog razvoja?

Evo čitao sam jučer Posavsku Hrvatsku od petka 6.7. gdje se govori o tome da će slavonskobrodska luka na Savi u vrlo skoroj budućnosti postati pokretač gospodarskog razvoja grada. Planiraju u najskorije vrijeme ostvariti godišnji pretovar od oko milijun tona i stvoriti ni manje ni više nego najjaču riječnu luku u ovom dijelu Europe.

Meni osobno je posebno interesantna ova činjenica:

Citat:
Iako nam nije želio otkriti ime, jedna velika automobilska tvrtka iz Japana već dvije godine čeka kako bi u lučkom području podigla pogone za montažu automobila koji bi u tri smjene zapošljavali, vjerovali ili ne, 4.000 radnika.
Ima li tko kakvih konkretnijih saznanja o ovome?
prospero je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-07-07, 23:51   #2 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 24-02-07
Poruka: 764
Le frog je zabranio reputaciju
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Le frog
Re: Luka Brod - inicijalizator gospodarskog razvoja?

Nisam teški pesimista ali što se tiče tako nekih stvari o astronimskim ulaganjima a tako i zapošljavanjima više nego astronimskim dođe mi stvarno da se smijem.
Više vjerujem kad pročitam u novinama da će jedan privatnik otvorit obrt i zaposlit dva radnika nego kad Vlada ili neki seratori govore da će zaposlit 4 000 radnika. Vjerujem da je tako i kod većine forumaša.
Odgovori sa citatom
Star 29-07-07, 13:37   #3 (permalink)
dr.sc. Foruma

prospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavanprospero je slavan

hm... ni nakon dosta vremena, nitko ne posta ovdje. čudno, mislim da je ovo jako značajna stvar..iako se u načelu slažem s LeFrogom.
prospero je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-07-07, 15:40   #4 (permalink)
Sarcastic mr. know it all...

Datum registracije: 26-12-05
Poruka: 4,358
wonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku wonderwall

Netko je bacio bombu, i zasad je sve ostalo na tome. Pred par mjeseci sam imao nekakvo predavanje na faksu o hrvatskim riječnim lukama i plovnim putevima, i između ostalih se spominjala i luka Brod i njena uloga u budućnosti. No sve je ostalo samo na iznošenju podataka, ali bez nekakvih značajnih detalja o ulaganjima u budućnosti (kako u Brodsku luku, tako i u sve naše ostale riječne luke)..

Iako sam skeptičan po pitanju manipulacije 1 000 000 tona robe u bliskoj budućnosti, čisto zbog razloga što naše 4 luke zasad zajedno pretovaruju nešto više od 1 500 000 t, nadam se da će se to i ostvariti...

O ovim Japancima i njihovom pogonu nemam pojma, a ni nikakve informacije...
Odgovori sa citatom
Star 30-07-07, 07:47   #5 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-03-07
Godina: 29
Poruka: 864
mike tyson se izdvaja iz mase

osobno nisam ništa o tome čuo,ali izgleda predobro da bi bila istina.

http://www.imagesforme.com/images/7637RealShit.png
mike tyson je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-08-07, 09:31   #6 (permalink)
Starter

Datum registracije: 25-08-07
Poruka: 6
vladosb se izdvaja iz mase

To s lukom su pokrenuli HB-ovci dok su bili na vlasti u Brodu (Meter, Matić, Ćosić) pa vjerojatno Pašalićev lobi radi na tome. Najznačajniji igrač tu je Pero Ćosić (HDZ, pa HB, pa opet HDZ) i on sve o tome zna a ono što mogu saznati outsideri su samo vijesti iz novina.
Već su dogovorili jednu dobru tvornicu tamo: tvornicu celuloze firme PAN. Tako ćemo dobiti malo onog miomirisa Zavidovića, ako se netko sjeća
vladosb je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-04-08, 11:41   #7 (permalink)
dr.sc. Foruma

Čini se da su se neke stvari već konkretizirale:

http://www.posavskahrvatska.hr/Novos..._2008022992438

http://www.posavskahrvatska.hr/Novos..._2008022210054

Riječ je o tri velika projekta u sklopu luke - tvornica biodizela, naftni terminal i tvornica čelika.

Citat:
Bio-dizel danas je vrlo tražena roba tako da će uz trećinu proizvodnje koja će ostati na domaćem tržištu sve ostalo ići u izvoz, prije svega u Austriju čiji kapital, također sudjeluje u financiranju ovog projekta «teškog» 58 milijuna eura. Ova će tvornica Luci donijeti godišnji pretovar od 770.000 tona robe, a uskoro dolazi i veliko skladište čelika s proizvodnim pogonom. Pri kraju su i pregovori za veliki naftni terminal kapaciteta 250.000 tona koji će biti izgrađen na Savi, a tu su još neki projekti tako da će lučko područje površine 260.000 m2 do početka ovog ljeta biti potpuno predano korisnicima.
Izgleda da onih ranije spomenutih milijun tona manipulacije više nisu tako nerealni. Mislim da definitivno dobivamo najjaču riječnu luku. Napokon nešto pozitivno..

Zadnji Uredio prospero : 01-04-08 u 11:44.
prospero je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: brod, gospodarstvo, luka, razvoj

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 18:55.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103