| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Slavonski Brod Raspravljate o temi Luka Brod - inicijalizator gospodarskog razvoja? u Lijepa Naša forumu; Evo čitao sam jučer Posavsku Hrvatsku od petka 6.7. gdje se govori o tome da će slavonskobrodska luka na ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma | Luka Brod - inicijalizator gospodarskog razvoja? Evo čitao sam jučer Posavsku Hrvatsku od petka 6.7. gdje se govori o tome da će slavonskobrodska luka na Savi u vrlo skoroj budućnosti postati pokretač gospodarskog razvoja grada. Planiraju u najskorije vrijeme ostvariti godišnji pretovar od oko milijun tona i stvoriti ni manje ni više nego najjaču riječnu luku u ovom dijelu Europe. Meni osobno je posebno interesantna ova činjenica: Citat:
__________________ Tamne odaje srca njena, i u njima moja sjena, zauvijek izgubljena. | |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Luka Brod - inicijalizator gospodarskog razvoja? Nisam teški pesimista ali što se tiče tako nekih stvari o astronimskim ulaganjima a tako i zapošljavanjima više nego astronimskim dođe mi stvarno da se smijem. Više vjerujem kad pročitam u novinama da će jedan privatnik otvorit obrt i zaposlit dva radnika nego kad Vlada ili neki seratori govore da će zaposlit 4 000 radnika. Vjerujem da je tako i kod većine forumaša. ![]()
__________________ "Sex is not an answer, sex is a question. Yes is an answer. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Luka Brod - inicijalizator gospodarskog razvoja? hm... ni nakon dosta vremena, nitko ne posta ovdje. čudno, mislim da je ovo jako značajna stvar..iako se u načelu slažem s LeFrogom.
__________________ Tamne odaje srca njena, i u njima moja sjena, zauvijek izgubljena. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Sarcastic mr. know it all... | Re: Luka Brod - inicijalizator gospodarskog razvoja? Netko je bacio bombu, i zasad je sve ostalo na tome. Pred par mjeseci sam imao nekakvo predavanje na faksu o hrvatskim riječnim lukama i plovnim putevima, i između ostalih se spominjala i luka Brod i njena uloga u budućnosti. No sve je ostalo samo na iznošenju podataka, ali bez nekakvih značajnih detalja o ulaganjima u budućnosti (kako u Brodsku luku, tako i u sve naše ostale riječne luke).. Iako sam skeptičan po pitanju manipulacije 1 000 000 tona robe u bliskoj budućnosti, čisto zbog razloga što naše 4 luke zasad zajedno pretovaruju nešto više od 1 500 000 t, nadam se da će se to i ostvariti... O ovim Japancima i njihovom pogonu nemam pojma, a ni nikakve informacije...
__________________ ...over and out for a while... |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 02-03-07 Godina: 29
Poruka: 864
![]() | Re: Luka Brod - inicijalizator gospodarskog razvoja? osobno nisam ništa o tome čuo,ali izgleda predobro da bi bila istina.
__________________ S LIJEVOM ŠALJEM U BOLNICU A DESNOM NA GROBLJE http://www.imagesforme.com/images/7637RealShit.png |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 25-08-07 Lokacija: Slavonski Brod
Poruka: 6
![]() | Re: Luka Brod - inicijalizator gospodarskog razvoja? To s lukom su pokrenuli HB-ovci dok su bili na vlasti u Brodu (Meter, Matić, Ćosić) pa vjerojatno Pašalićev lobi radi na tome. Najznačajniji igrač tu je Pero Ćosić (HDZ, pa HB, pa opet HDZ) i on sve o tome zna a ono što mogu saznati outsideri su samo vijesti iz novina. Već su dogovorili jednu dobru tvornicu tamo: tvornicu celuloze firme PAN. Tako ćemo dobiti malo onog miomirisa Zavidovića, ako se netko sjeća ![]() |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma | Re: Luka Brod - inicijalizator gospodarskog razvoja? Čini se da su se neke stvari već konkretizirale: http://www.posavskahrvatska.hr/Novos..._2008022992438 http://www.posavskahrvatska.hr/Novos..._2008022210054 Riječ je o tri velika projekta u sklopu luke - tvornica biodizela, naftni terminal i tvornica čelika. Citat:
__________________ Tamne odaje srca njena, i u njima moja sjena, zauvijek izgubljena. Zadnji Uredio prospero : 01-04-08 u 11:44. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: brod, gospodarstvo, luka, razvoj |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 18:55.