Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala > Software
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Software Raspravljate o temi ACAD problemi.... u Računala forumu; Evo nazvao sam ovu temu općenito ovako, možda se nađe na forumu ljudi koji rade u njemu i kojima ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 14-01-08, 12:16   #1 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 30
Poruka: 3,269
kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola
ACAD problemi....

Evo nazvao sam ovu temu općenito ovako, možda se nađe na forumu ljudi koji rade u njemu i kojima možda treba pomoć oko svega toga....

Naravno ne bi je stavio da mene nešto ne zanima

Radim trenutno neko etažiranje, elaboratčić, i to....i naravno imam pitanje...

Radim na kompu na kojem imam instaliran ACAD2005, i sve je to u redu, ali taj komp. nema printera, što i nije baš neki problem, jel imam brdo mjesta di mogu sve što mi triba isprintat ili isplotat, ali me nešto stvarno zanima....

Postoji li u ovoj (ili u nekoj kasnijoj verziji, nije bitno) nekakva printer friendly opcija, gdje se sve napravljeno i pripremljeno za ispis može odnijet printat na kompu. koji nema instaliran ovaj program? To mi je bitno, jer mi se znalo događat situacija gdje mi je upravo to bilo potrebno....

Unaprijed hvala svima....
he finally was dead.
kresola je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-01-08, 16:29   #2 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-11-07
Godina: 20
Poruka: 1,191
macor se izdvaja iz masemacor se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku macor Pošalji poruku preko MSN-a korisniku macor
Re: ACAD problemi....

radil sam davno u acadu i to ovom 2005 al se ne sjecam te opcije da bi se moglo zapravo taj rad spremit u nekom formatu koji bi bil kakti univerzalan za windoze i da se to sprinta bez ACAD-a....ako nisi nasao sumnjam da postoji....velim ti acad sam koristil negdje prije 3 godine tak da se ne sjecam vise...a za novije verzije neznam jer ne posjedujem ni jednu...

...a daj mi reci jednu stvar....jer mozda imas taj ploter/printer u mrezi s tim kompom na kojem radis....ili bilo kojim drugim kompom.....da recimo imas, to bitno pojednostavljuje stvari....
Odgovori sa citatom
Star 14-01-08, 16:43   #3 (permalink)
dr.sc. Foruma

kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto

e to bi mi bilo idealno, ali nemam...

Problem mi je u tome što svaki put kad idem nešto sa strane sebi printat (jer jebiga, ko ima ploter ima si i ACAD 100%) moram ić kod likova koji imaju dobre štampače, pa im instaliravat ACAD, pa printat, pa im deinstaliravat (jerbo ne rade u njemu).... na kraju ti se posa od 10 min razvuče na dva sata...

A i ja mislim da nema te opcije (bar šta sam ja pregleda na 2005ici) ali sam mislija da na nekoj novoj verziji možda ima takvo nešto...
he finally was dead.
kresola je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-01-08, 18:15   #4 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 14-07-07
Godina: 24
Poruka: 1,482
mmrki se izdvaja iz masemmrki se izdvaja iz masemmrki se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mmrki Pošalji poruku preko Skype-a korisniku mmrki

Jedina ti je mogućnost da si crtež isprintaš kao sliku(u .jpg formatu). Jedino je pitanje kakva će ti biti kvaliteta tako isprintanog crteža.

Postupak: u File > Plot tamo pod stavkom Printer/plotter name iz padajućeg izbornika odaberi opciju Publish to web JPG.

Moja ti je preporuka ako možeš nabavi si Autocad 2007.
On podržava da bilo koji crtež "isprintaš" direktno u .pdf formatu, pa si bez brige.

Adobe Acrobat vjerojatno svi imaju instaliran

Zadnji Uredio mmrki : 14-01-08 u 18:18.
mmrki je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-01-08, 19:18   #5 (permalink)
dr.sc. Foruma

Vidiću, za ove manje stvari bi to bilo skroz u redu.... jedino triba probat kakve su šeme s mjerilima, jel sve je rađeno u 1:1 pa bi ja to valjda triba prebacit u jpg, pa skejlat.... ne znam, isprobaću....

tenks

edit: ne mogu vam sad dat rep, ali sitiću se...
he finally was dead.

Zadnji Uredio kresola : 14-01-08 u 19:22.
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-01-08, 19:28   #6 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 14-07-07
Godina: 24
Poruka: 1,482
mmrki se izdvaja iz masemmrki se izdvaja iz masemmrki se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mmrki Pošalji poruku preko Skype-a korisniku mmrki

"printanje" u .jpg formatu nisam nikad koristio, pa ti nebi znao reć kakvi su rezultati. Probaj se malo igrat s tim, pa vidi da li će ti dat zadovoljavajući rezlutat.
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 08:16.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103