| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Software Raspravljate o temi defregmentacija u Računala forumu; kod pokušaja defregmentacije diska preko windowsa(alati sustava) javlja mi se poruka -otkriveno zakazano izvođenje programa chkdsk na particiji ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 11-11-07 Lokacija: rijeka
Poruka: 17
![]() | defregmentacija kod pokušaja defregmentacije diska preko windowsa(alati sustava) javlja mi se poruka -otkriveno zakazano izvođenje programa chkdsk na particiji D. treba izvrišiti chkdsk/f. šta da napravim ![]() |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 36
Poruka: 3,662
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: defregmentacija Mislim da ti pod XP-om ne može potpuno defragmentirati disk dok windowsi rade (što je moglo barem na '98-ci), pa će ga defragmentirati prilikom idućeg reboota (restartanja windowsa). Odgovori sa yes i pusti ga da napravi posao. (mislim da će se onda još jednom restartati i sve će biti OK)
__________________ The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he did not exist - The usual suspects |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: defregmentacija Meni nije to tak radilo pa sam morao napraviti ovo. Pogledaj u control panel -> zakazane zadatke. Da li tamo imaš chkdsk, pa ga izbriši. Ako imaš window xp instalacijski dvd. Stavi ga u pogon. Bootaj sa njega i pritisni R za recovery console. Upiši svoju administratorsku šifru ili ako je nema samo stisni enter. http://web.mit.edu/ist/products/winx...d/repair01.gif http://web.mit.edu/ist/products/winx...registry01.gif Upiši: chkdsk /r (za c disk) chkdsk d: /r (za d: disk) restartiraj. Pretpostavljam da kod sljedećeg pokretanja windowsa ćeš moći defregmentirati.
__________________ Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: defregmentacija Ha, ne razumijem te baš... Nemaš xp instalacijski dvd? Napravi xp boot disk. Trebat češ disketu.... Ubaci disketu -> My computer -> Desni klik na A: -> Format -> I ondje pronađi Create an MS-DOS startup disk; Restartaj računalo... Upiš one komande... Pa javi...
__________________ Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: defregmentacija A da probaš prije isformatirati disketu (brzo formatiranje) ? Pa onda ti se kvadratić Stvori sistemsku disketu MS-dosa pokaže... ![]() A kaj to ti maš? Ko ti je to slagal komp? Daj ga strelji! ![]() Šta je to e-utilites? Nemam pojma kak da ti pomognem na temelju tvojih nikakvih podataka... Pričekaj nekog drugog... Ili si lagano izšeraj kakav program za defregmentiranje. To bi bilo najbolje.
| | |
| | #8 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 11-11-07 Lokacija: rijeka
Poruka: 17
![]() | Re: defregmentacija ako nisi čuo za e-ulitilies odi na http://kickme.to/e-utilities |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: defregmentacija Ha dobro... Ali šta će ti to? 85% programa nikad nebudeš koristi... A sljedeći put kad dojedeš postavljati post. Reci kakvo računalo imaš... Ono windows taj i taj, konfiguraciju tu i tu... Opširno objasniš problem... I tak... Ok?
| | |
![]() |
| Tagovi: cis cenje diska |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:17.

? Pa onda ti se kvadratić Stvori sistemsku disketu MS-dosa pokaže...