Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala > Software
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Software Raspravljate o temi Opera, i backup pasworda???? u Računala forumu; Imam dosta pasworda za koje sam odobrio Operi da ih zapamti. Vidim ih kad uradim --- Tools/preferences/wand/passwords i ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 20-02-08, 07:40   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 27-11-06
Poruka: 84
cropape se izdvaja iz mase
Opera, i backup pasworda????

Imam dosta pasworda za koje sam odobrio Operi da ih zapamti.
Vidim ih kad uradim ---Tools/preferences/wand/passwords i normalno svaki puta kad reinstaliram windowse oni se gube te ih moram opet iznova upisivat.
Gdje Opera čuva te postavke, kako da uradim nekakav backup i kako da ih vratim nakon reinstalacije
cropape je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-03-08, 23:04   #2 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 36
Poruka: 3,662
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan
Re: Opera, i backup pasworda????

Koliko znam, to je u Documents & Settings\ime korisnika\Application Data\Opera (na XP-u, na 98 je bilo u Windows\Application Data\Opera)... Tamo su ti i mailovi i sl., samo prije nego radiš backup isprazni cache (ručno ili iz Opere) da ne radiš backup nepotrebnih podataka...

Još nisam (da kucnem o drvo) reinstalirao XP, a na 98-ci mi je prebacivanje tog foldera sačuvalo i lozinke, i poštu i sve...
Odgovori sa citatom
Star 12-03-08, 00:16   #3 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 09-10-07
Poruka: 464
Splitskadica se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Koliko znam, to je u Documents & Settings\ime korisnika\Application Data\Opera (na XP-u, na 98 je bilo u Windows\Application Data\Opera)... Tamo su ti i mailovi i sl., samo prije nego radiš backup isprazni cache (ručno ili iz Opere) da ne radiš backup nepotrebnih podataka...

Još nisam (da kucnem o drvo) reinstalirao XP, a na 98-ci mi je prebacivanje tog foldera sačuvalo i lozinke, i poštu i sve...
Koja je sema sa tim cacheom zasto je dobar, a zasto ne valja, jeli moze neko nesto napisat o tome?
Odgovori sa citatom
Star 12-03-08, 00:42   #4 (permalink)
Akademik Foruma

Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan

Cache su ti snimljene stranice, slike, flashevi, videji, koje si gledao na 'net-u... Opera to koristi kad ideš ponovo na tu stranicu i sl. Primjetit ćeš da ti recimo tu na forumu ne učitava svaki puta avatare, slike koje su bile postane kad si prošli puta gledao, i sl- zato jer su već spremljene u cacheu. U Operi možeš podesiti veličinu tog foldera, te koliko često se provjeravaju stranice i slike (recimo, ja imam podešeno da se htmlovi/dokumenti uvijek 'provjeravaju' a slike jednom tjedno*).

U biti cache ti je koristan i za izvući Flash igrice i animacije (u cacheu se snimaju kao *.swf) i Youtube videje (snimaju se kao *.tmp, samo ih preimenuješ u *.flv i možeš gledati u nekom playeru).

* sve nađeš na ctrl+f12, advanced, history

Dobar je što ti povećava brzinu surfanja i smanjuje internet promet, a loš što zauzima mjesto na disku...
Odgovori sa citatom
Star 12-03-08, 01:04   #5 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Cache su ti snimljene stranice, slike, flashevi, videji, koje si gledao na 'net-u... Opera to koristi kad ideš ponovo na tu stranicu i sl. Primjetit ćeš da ti recimo tu na forumu ne učitava svaki puta avatare, slike koje su bile postane kad si prošli puta gledao, i sl- zato jer su već spremljene u cacheu. U Operi možeš podesiti veličinu tog foldera, te koliko često se provjeravaju stranice i slike (recimo, ja imam podešeno da se htmlovi/dokumenti uvijek 'provjeravaju' a slike jednom tjedno*).

U biti cache ti je koristan i za izvući Flash igrice i animacije (u cacheu se snimaju kao *.swf) i Youtube videje (snimaju se kao *.tmp, samo ih preimenuješ u *.flv i možeš gledati u nekom playeru).

* sve nađeš na ctrl+f12, advanced, history

Dobar je što ti povećava brzinu surfanja i smanjuje internet promet, a loš što zauzima mjesto na disku...
Puno hvala, ovako nekako sam i mislia otprilike ali opet nisam zna za sve, ali sta mislis na ovo izvuci flash igrice?Mislis downloat jeli?Ako je kako tocno.
Ja imam mozillu, cache mi je namisten na 50 mb, oce mi se isplatit ako to povecam i na koliko?Ako je jedina mana sta zauzima memoriju na disku onda kod mene prakticki nema mane.

@(recimo, ja imam podešeno da se htmlovi/dokumenti uvijek 'provjeravaju' a slike jednom tjedno*).

Kako to mislis da se provjeravaju jednom tjedno?

Sorry sta te maltretiram sa pitanjima
Odgovori sa citatom
Star 12-03-08, 01:46   #6 (permalink)
Akademik Foruma

Ma uopće nema problema- ništa tzi mene ne maltretiraš...

Evo za skidanje igrica... CP - Carrot sweeper, i sad recimo želiš to igrati offline ili tako nešto (dati nekome tko nema Net da se igra). Ako Mozilla ima isti tip spremanja cachea kao Opera u cache direktoriju će ti jedan od zadnjoh *.flv fileova biti ta igrica... Samo ju izvučeš, po potrebi preimenuješ u nešto smisleno i to je to...

A za veličinu cachea ti nemam neki praktičan savjet, možda se počne gušiti ako je prevelik, ali mislim da je 50-ak MB čisto pristojno. Možda će netko drugi bolje znati.

A za provjeravanje- dokumenti bi se trebali uvijek provjeravati tj. ponovno učitavati... Ali za slike- zašto bih uvijek trebalo skidati s net-a npr. tvoj avatar, imam ga u cacheu i ako ga promijeniš to ću vidjeti (zvat će se drugačije, pa će ga skinuti). A to jednom tjedno sam stavio eto tako- ako mi neka slika stoji u cacheu tjedan dana, onda ju može ponovno učitati...
Odgovori sa citatom
Star 12-03-08, 02:23   #7 (permalink)
Regularni forumas

A sta ako nema isti tip?Triba pogledat malo?Kako je to na Visti jeli znas?
Odgovori sa citatom
Star 12-03-08, 02:31   #8 (permalink)
Akademik Foruma

Za Vistu ne znam, ja sam friško prešao na XP (do pred koji mjesec na 98-ci)- ali vjerojatno nije nikakva razlika u odnosu na XP... I kod Mozille vjerojatno je isto kao i kod Opere (mada je bila jedna beta Opere koja nije snimala ekstenzije fileova u cacheu- radila je OK ali se nije moglo 'vaditi' fileove iz cachea, jer nisi znao koji je koji, pa sam ju brzo maknuo).
Odgovori sa citatom
Star 12-03-08, 02:34   #9 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Za Vistu ne znam, ja sam friško prešao na XP (do pred koji mjesec na 98-ci)- ali vjerojatno nije nikakva razlika u odnosu na XP... I kod Mozille vjerojatno je isto kao i kod Opere (mada je bila jedna beta Opere koja nije snimala ekstenzije fileova u cacheu- radila je OK ali se nije moglo 'vaditi' fileove iz cachea, jer nisi znao koji je koji, pa sam ju brzo maknuo).
E da jos sam se sitia ovoga...jeli to znaci ako ja gledam filmic na jubitu, jeli mogu taj isti filmic gledat jos jednom ako mi cache ne pridje tih 50 mb i mogu li ja onda taj filmic direktno izvuc iz cache file-a isto ka igricu i vridi li to i za druge on-line igre?
Odgovori sa citatom
Star 12-03-08, 02:40   #10 (permalink)
Regularni forumas

Ok sad sam nasa folder di je cache od Mozille i imam masu fileova ali samo par koji zauzimaju vise tipa _CACHE_001_ itd. i sad je valjda ovaj od 16 mb carrot i sta cu sad napravit od njega u koju ekstenziju da ga stavim?
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:52.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103