| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Software Raspravljate o temi Opera, i backup pasworda???? u Računala forumu; Imam dosta pasworda za koje sam odobrio Operi da ih zapamti. Vidim ih kad uradim --- Tools/preferences/wand/passwords i ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 27-11-06
Poruka: 84
![]() | Opera, i backup pasworda???? Imam dosta pasworda za koje sam odobrio Operi da ih zapamti. Vidim ih kad uradim ---Tools/preferences/wand/passwords i normalno svaki puta kad reinstaliram windowse oni se gube te ih moram opet iznova upisivat. Gdje Opera čuva te postavke, kako da uradim nekakav backup i kako da ih vratim nakon reinstalacije |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 36
Poruka: 3,662
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Opera, i backup pasworda???? Koliko znam, to je u Documents & Settings\ime korisnika\Application Data\Opera (na XP-u, na 98 je bilo u Windows\Application Data\Opera)... Tamo su ti i mailovi i sl., samo prije nego radiš backup isprazni cache (ručno ili iz Opere) da ne radiš backup nepotrebnih podataka... Još nisam (da kucnem o drvo) reinstalirao XP, a na 98-ci mi je prebacivanje tog foldera sačuvalo i lozinke, i poštu i sve...
__________________ The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he did not exist - The usual suspects |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 09-10-07
Poruka: 464
![]() | Re: Opera, i backup pasworda???? Citat:
__________________ Torcida uz navijače sa zabranom | |
| | |
| | #4 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Opera, i backup pasworda???? Cache su ti snimljene stranice, slike, flashevi, videji, koje si gledao na 'net-u... Opera to koristi kad ideš ponovo na tu stranicu i sl. Primjetit ćeš da ti recimo tu na forumu ne učitava svaki puta avatare, slike koje su bile postane kad si prošli puta gledao, i sl- zato jer su već spremljene u cacheu. U Operi možeš podesiti veličinu tog foldera, te koliko često se provjeravaju stranice i slike (recimo, ja imam podešeno da se htmlovi/dokumenti uvijek 'provjeravaju' a slike jednom tjedno*). U biti cache ti je koristan i za izvući Flash igrice i animacije (u cacheu se snimaju kao *.swf) i Youtube videje (snimaju se kao *.tmp, samo ih preimenuješ u *.flv i možeš gledati u nekom playeru). * sve nađeš na ctrl+f12, advanced, history Dobar je što ti povećava brzinu surfanja i smanjuje internet promet, a loš što zauzima mjesto na disku... ![]()
__________________ The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he did not exist - The usual suspects |
| | |
| | #5 (permalink) | |
Ja imam mozillu, cache mi je namisten na 50 mb, oce mi se isplatit ako to povecam i na koliko?Ako je jedina mana sta zauzima memoriju na disku onda kod mene prakticki nema mane. @(recimo, ja imam podešeno da se htmlovi/dokumenti uvijek 'provjeravaju' a slike jednom tjedno*). Kako to mislis da se provjeravaju jednom tjedno? Sorry sta te maltretiram sa pitanjima ![]()
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Opera, i backup pasworda???? Ma uopće nema problema- ništa tzi mene ne maltretiraš... ![]() Evo za skidanje igrica... CP - Carrot sweeper, i sad recimo želiš to igrati offline ili tako nešto (dati nekome tko nema Net da se igra). Ako Mozilla ima isti tip spremanja cachea kao Opera u cache direktoriju će ti jedan od zadnjoh *.flv fileova biti ta igrica... Samo ju izvučeš, po potrebi preimenuješ u nešto smisleno i to je to... A za veličinu cachea ti nemam neki praktičan savjet, možda se počne gušiti ako je prevelik, ali mislim da je 50-ak MB čisto pristojno. Možda će netko drugi bolje znati. A za provjeravanje- dokumenti bi se trebali uvijek provjeravati tj. ponovno učitavati... Ali za slike- zašto bih uvijek trebalo skidati s net-a npr. tvoj avatar, imam ga u cacheu i ako ga promijeniš to ću vidjeti (zvat će se drugačije, pa će ga skinuti). A to jednom tjedno sam stavio eto tako- ako mi neka slika stoji u cacheu tjedan dana, onda ju može ponovno učitati...
| | |
| | #8 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Opera, i backup pasworda???? Za Vistu ne znam, ja sam friško prešao na XP (do pred koji mjesec na 98-ci)- ali vjerojatno nije nikakva razlika u odnosu na XP... I kod Mozille vjerojatno je isto kao i kod Opere (mada je bila jedna beta Opere koja nije snimala ekstenzije fileova u cacheu- radila je OK ali se nije moglo 'vaditi' fileove iz cachea, jer nisi znao koji je koji, pa sam ju brzo maknuo).
| | |
| | #9 (permalink) | |
| | |
| | #10 (permalink) |
![]() | Re: Opera, i backup pasworda???? Ok sad sam nasa folder di je cache od Mozille i imam masu fileova ali samo par koji zauzimaju vise tipa _CACHE_001_ itd. i sad je valjda ovaj od 16 mb carrot i sta cu sad napravit od njega u koju ekstenziju da ga stavim?
__________________ Torcida uz navijače sa zabranom |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:52.

I kod Mozille vjerojatno je isto kao i kod Opere (mada je bila jedna beta Opere koja nije snimala ekstenzije fileova u cacheu- radila je OK ali se nije moglo 'vaditi' fileove iz cachea, jer nisi znao koji je koji, pa sam ju brzo maknuo).