Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala > Software
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Software Raspravljate o temi OS za firmu! u Računala forumu; Pozdrav ljudi! Jedno pitanjce! Zanima me najjeftinija opcija za 20 računala! Dali moram kupiti windows za svih 20 ako bi ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 03-07-07, 07:56   #1 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika Pofuk Robert

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 19
Poruka: 214
Pofuk Robert se izdvaja iz mase
OS za firmu!

Pozdrav ljudi! Jedno pitanjce! Zanima me najjeftinija opcija za 20 računala! Dali moram kupiti windows za svih 20 ako bi kupio Vistu! Znam da je najjeftinije uzeti Linux! Ali baš mi se ne sviđa za ovo kaj trebam!
Odgovori sa citatom
Star 03-07-07, 09:37   #2 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika Pofuk Robert

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 19
Poruka: 214
Pofuk Robert se izdvaja iz mase
Re: OS za formu!

firmu ne formu. Malo mi je stresno zadnje vrijeme! Još jedno pitanjce. Kako dobiti u Varaždinu internet npr 10Mb/s odnosno dal je moguće i kolke su cijene. Metronet nudi nekaj takvoga ali nema cijena!
Odgovori sa citatom
Star 07-07-07, 03:14   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-01-07
Godina: 27
Poruka: 1,970
Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Neptune Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune
Re: OS za firmu!

Citat:
Pravi autor: Pofuk Robert Pogledaj Poruke
Dali moram kupiti windows za svih 20 ako bi kupio Vistu!
Da

Nazovi Microsoft HR na besplatni telefon 0800 300 300 i pitaj za količinsko licenciranje, tj. koliki su popusti za 20 licenci.
Neptune je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 10-07-07, 18:35   #4 (permalink)
Starter

Datum registracije: 10-07-07
Poruka: 16
Gepa se izdvaja iz mase

Ako je za firmu ja bi ti preporučio XP SP2, jeftiniji je od Viste, a nema razloga da koristiš Vistu, sve se može vrlo lijepo obaviti sa XP-om, a Vistu instaliraj kući, šminka je, valja je vidit
Gepa je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-07-07, 09:24   #5 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: Gepa Pogledaj Poruke
Ako je za firmu ja bi ti preporučio XP SP2, jeftiniji je od Viste, a nema razloga da koristiš Vistu, sve se može vrlo lijepo obaviti sa XP-om, a Vistu instaliraj kući, šminka je, valja je vidit

s time da recimo tajnice i slični (koji ne trebaju specialni software kojeg nema za Linux), mogu bez beda radit i na Linuxu ... imaš OpenOffice koji datoteke bez problema sprema u .doc format ... mailove mogu primati kroz hrpu svih mogućih programa ... ma mogu skoro sve raditi kaj im treba ...

sve ovisi o namjeni ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-07-07, 12:37   #6 (permalink)
Starter

Gepa se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke

s time da recimo tajnice i slični (koji ne trebaju specialni software kojeg nema za Linux), mogu bez beda radit i na Linuxu ... imaš OpenOffice koji datoteke bez problema sprema u .doc format ... mailove mogu primati kroz hrpu svih mogućih programa ... ma mogu skoro sve raditi kaj im treba ...

sve ovisi o namjeni ...
Slažem se za Linux i OpenOffice ali ko će ih obučiti da rade na tome i pitanje je hoće li im se dati, zna se da su navikli na Windows i Word Čim vide Linux izgube se, a ustvari je manje više Windows klon, bez obzira koliko mi šutili o tome hehe (sad će se uvrijedit Linux-aši)
Gepa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-07-07, 12:49   #7 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,574
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Citat:
Slažem se za Linux i OpenOffice ali ko će ih obučiti da rade na tome i pitanje je hoće li im se dati, zna se da su navikli na Windows i Word Čim vide Linux izgube se, a ustvari je manje više Windows klon, bez obzira koliko mi šutili o tome hehe (sad će se uvrijedit Linux-aši)
Kaj bi se naljutili... neiskusnom korisniku nije teško prijeći sa Wina na Linux, ako će raditi osnovne operacije, poput klikanja i pisanja, to je kompliment svim linuxašima. Iskusnom korisniku Linux predstavlja prednost, jer ga može prilagođavati po potrebi. Ja bi na tvom mjestu nabavio par distri Linuxa i dao im tjedan dana da se naviknu otvarati prozore i pisati u OO i ko bude najbolji, nek dobije povišicu i obuči ostatak...
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-07-07, 13:26   #8 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
zamjeniš im ikone, staviš onu od IE za Firefox, onu od Outlooka za Thunderbird i vidiš čuda kak znaju ... samo im trebaš reći da je to nova verzija, ne spomiinjati Linux, operativne sustave, prednosti .. pizdarije ....

najveći problem je strah ljudi .. od novog i nepoznatog ...

ja imam OpenOffice na svom kompu jako dugo, moja stara kad je dolazla nekaj radit, znala je sve ... jedno vrijeme sam i na njen komp išo stavit ... radila je ona bez beda, ali na kraju je htjela MS Word .. iz navike ... neke stvari su joj na malo drugačijem mjestu, a navikla se ...

S druge strane, po netu nije surfala, pa ni ne zna da postoji nekakvi internet Explorer, nego sve radi iz Firefoxa .... i ne bu ni pitala za IE ....

E sad .. "Windows klon" ... moderni OS ima korisničko sučelje preko kojeg korisnik komunicira s računalom, ne vidim kaj se tu puno drugačije može napraviti osim nekih fora i forica ... imamo i MacOS, Windowse, Linux (kao i neke manje OSove, recimo BSD) ... meni je uopće glupo ić nabrajati koji OS je prije imo ikonu za nešto

Da se vratim na pitanje OS za firmu.
Vistu - NIKAKO .. preskupa je za ono kaj se dobiva, nema niš kaj XP nema. Dok je 98 na XP ipak velika razlika (stabilnost i ostalo, ipak je XP NT jezgra), Vista i XP nisu tolko različiti ... ako je nekome stalo do fancy efekata, nek si uzme Linux i Compiz Fusino (ima nekoliko topica o tome).

XP - za ljude koji trebaju specijalizirani software (Photoshop), makar se i to da pokrenuti pod Linuxom pomožu virtualizacije ... ali to je kompliciranje.

Linux - za svakog čiji korištenje računala se sastoji od interneta, pisanja dopisa i čitanja i odgovaranja na mail ....
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-07-07, 13:37   #9 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-01-07
Godina: 27
Poruka: 1,970
Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Neptune Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune

Citat:
Ista je cijena windowsa XP pro i Viste Business - cca 1300 kn
Neptune je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-07-07, 14:48   #10 (permalink)
Starter

Gepa se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Neptune Pogledaj Poruke
Ista je cijena windowsa XP pro i Viste Business - cca 1300 kn
Da vidiš sad sam baš gledao, iste su cijene sada, ali onda preporučujem Windows XP Home 822,19 kn u Vemilu za gotovinu, ne trebaju ti mogućnosti XP Pro u poslu, nije neka razlika, par sitnica, još ako središ licence da platiš manje sa Microsoft HR dobro češ proći.
Gepa je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: firmu

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:44.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114