Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 19

problem s memorijom na laptopu

Raspravljate o temi problem s memorijom na laptopu u Software forumu, dio Računala foruma; Otkad su mi instalirani zadnji windowsi, imam problem s premalom memorijom na sistemu. Non stop mi se pojavljuje "Low disk ...

Regularni forumas Avatar od korisnika -marty-
    Datum registracije
    11-09-09
    Starost
    24
    Poruka
    319
    Liked
    0 times

problem s memorijom na laptopu

Otkad su mi instalirani zadnji windowsi, imam problem s premalom memorijom na sistemu. Non stop mi se pojavljuje "Low disk space" i naravno računalo je prilično sporo. Onda sam bila uzela onu dodatnu radnu memoriju, što se samo stavi u laptop i ajd brže je barem laptop radio. Al sad vidim da ni to nije bilo rješenje, uzalud bačen novac jer je opet sporo i naravno nema mjesta.

E sad mene zanima jel ima ikakav način da se memorija na C disku malo poveća a da ne moram kupovati hard disk ili tako nešto jer baš mi se ne daju pare za to, mislim već sam dala za ono pa ništa koristi...

I da napomenem, na sistemu nemam ama baš ništa instalirano osim samih windowsa, no očito za njih same treba toliko memorije jer nije mi jasno što bi drugo moglo toliko zauzimati.
    freedom of speech is wonderful - right up there with the freedom not to listen

reMember A Worm`s Life Champion, Zombie Storm Champion Avatar od korisnika raven
    Datum registracije
    28-01-07
    Starost
    29
    Poruka
    4,079
    Liked
    314 times

Re: problem s memorijom na laptopu

poruka low disk space javlja se kad na hard disku više nema mjesta, nema veze sa radnom memorijom.

koliki ti je hard disk i koji su windowsi u pitanju?
    He's a tourist. He vacations in people's lives, takes pictures, puts them in his scrapbook and moves on. All he's interested in are stories. Basically, he's selfish.

Datum registracije
    11-09-09
    Starost
    24
    Poruka
    319
    Liked
    0 times

Oko 10 GB je memorija cijela, windowsi 7 su u pitanju

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

a cuj, sami vindovsi su ti nekih 8-9 gb, pa je jasno zasto je low disk space. Dakle, novi hard disk ti je potreban.

Datum registracije
    11-09-09
    Starost
    24
    Poruka
    319
    Liked
    0 times

hm, a baš sam se nadala da ću to nekako izbjeći ni da instaliram neke druge windowse ne bi bilo rješenje?

reMember A Worm`s Life Champion, Zombie Storm Champion Avatar od korisnika raven
    Datum registracije
    28-01-07
    Starost
    29
    Poruka
    4,079
    Liked
    314 times

gdje nađe disk od 10 GB??

windowsi XP zauzimaju znatno manje, ali ti je to kratkoročno rješenje. tijekom vremena i oni se prošire i morala bi svako malo radit novu instalaciju.

barem diskovi danas nisu skupi...
    He's a tourist. He vacations in people's lives, takes pictures, puts them in his scrapbook and moves on. All he's interested in are stories. Basically, he's selfish.

Datum registracije
    11-09-09
    Starost
    24
    Poruka
    319
    Liked
    0 times

hehe a neznam ni ja vjeruj mi, nisam ni obraćala pažnju na to dok nije postalo problematično a ja sam čula da onako, koštaju ali kontam da ovisi o veličini? koliko bi me otprilike onda to koštalo?

Datum registracije
    28-01-07
    Starost
    29
    Poruka
    4,079
    Liked
    314 times

budući da ti je do sad 10 GB bilo skoro dovoljno, 160 GB je sasvim OK.

a cijena je oko 250-300 kn, ovisi gdje kupuješ

Datum registracije
    11-09-09
    Starost
    24
    Poruka
    319
    Liked
    0 times

i ja mislim da bi to bilo sasvim dovoljno thx, a pogledat ću malo na netu kako se kreću cijene, al do 300kn bi bilo podnošljivo

Datum registracije
    28-01-07
    Starost
    29
    Poruka
    4,079
    Liked
    314 times

NP

samo pazi kad budeš kupovala da uzmeš disk s odgovarajućim konektorima (ATA, S-ATA, IDE). budući da si do sad imala disk od 10 GB, pretpostavljam da je to starija verzija sa IDE konektorom...

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku