Stranica 1 od 15 12345611 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 142

Korčula i kako doći do nje

Raspravljate o temi Korčula i kako doći do nje u Split forumu, dio Lijepa Naša foruma; Ovo se mozda najvise odnosi na Evu, ali mozda ima još koga da zna. Gledam malo po Korcula (Korčula) island ...

Dr. Love Avatar od korisnika Oggy
    Datum registracije
    21-12-06
    Starost
    31
    Poruka
    5,170
    Liked
    5 times

Korčula i kako doći do nje

Ovo se mozda najvise odnosi na Evu, ali mozda ima još koga da zna.
    Gledam malo po Korcula (Korčula) island - Croatia. Accommodation, hotels, apartments, news, events pa nisam siguran kako je najbolje doci do Korcule automobilom.
    Da li ići do Splita pa tamo na trajekt (kad uopće ima .01.07 ujutro/prijepodne?) za Korculu. Ili ići na Drvenik (kad uopće ima .01.07 ujutro/prijepodne?) pa na Korculu. Koliko traje plovidba u oba slucaja? Nemogu nikako skuziti kad postoje linije. Sve su nekako spetljali sa tim plovidbenim redom...
    E i kakav je ulazak na trajekt? Dosta sjeban ili mogu sa niskim autom se relativno bezbolno popesti na trajektor?
    Ja sam najsretniji čovjek na svijetu

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Neptune
    Datum registracije
    25-01-07
    Starost
    30
    Poruka
    2,041
    Liked
    0 times

Re: Korčula i kako doći do nje

Debelo najjeftinije ti je preko Pelješca (do Orebića) a onda priko kanala za Korculu.

Ferry Korcula - Orebic - Korcula

Datum registracije
    21-12-06
    Starost
    31
    Poruka
    5,170
    Liked
    5 times

Je ako gledas samo cijenu trajektora. Ali gledajuci da putujem iz ZG-a autom onda mozda mi je jeftinije ići do ST-a i onda na trajektor. No ta opcija mi je nekako namrskija jer sam cuo da plovidba traje 4 fucking sata. Meni dođe nakon čuku vremena da se bacim sa palube od dosade...

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Dvije opcije:

1. Cestom Zagreb-Split, pa trajektom do Korčule. Plovidba Split-Korčula traje između 3 i 4 sata.

2. Cestom Zagreb-Split, pa zatim Split-Orebić (na Pelješcu) pa onda trajektom Orebić-Korčula.

vožnja od Splita do Orebića traje oko 3,5 do 4 sata (ovisno o gužvi na cesti) a plovidba trajektom Orebić-Korčula nekih 30-45 min

Za plovidbeni red - nazovi telefonom službu informacija Jadrolinije u Splitu i oni će ti reć kad trajekti kreću

Ulazak autom u trajekt - neće bit nikakvih problema, bez obzira koliko je auto nisko, osim ako nije bolid Formule 1

TRAJEKT!!!!! T-R-A-J-E-K-T!!!!!!!!!!

Kakav "trajektor"? Otkud ti taj izraz, majke ti mile??
    Zadnji Uredio damfisk : 17-06-07 u 19:30

Banned Avatar od korisnika silence
    Datum registracije
    21-10-05
    Poruka
    8,458
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: Neptune Pogledaj Poruke
    Debelo najjeftinije ti je preko Pelješca (do Orebića) a onda priko kanala za Korculu.

Ferry Korcula - Orebic - Korcula
    aha ... i vozit kroz Neum, pa po Pelješcu, i drkat se 5-6 sati, tokom kojih se može izležavat na trajektu ....

i na kraju opet mora na trajket ... kak god okreneš ....

Banned
    Datum registracije
    07-08-06
    Starost
    33
    Poruka
    2,370
    Liked
    0 times

Pa je da je možda jebada vozit dodatnih par sati , ali kad već ide čista je šteta ne vidjeti Pelješac. Bar moje mišljenje.

Master of Sex n Sin Avatar od korisnika tarquino
    Datum registracije
    28-09-05
    Poruka
    3,072
    Liked
    2 times

Arrow Re: Korčula i kako doći do nje

Treća opcija:

3. Cestom Zagreb-Split-Drvenik, pa trajektom do Koručule.

Domaći će bolje znati koliko vremena ti treba, u svakom slučaju iz Zagreba živa zajebacija+trkeljanje trajektom. Ići cestom skroz do Orebića, usrat ćeš se.
    ....žrtva sam bludnih misli....

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Citat Pravi autor: tarquino Pogledaj Poruke
    Treća opcija:

3. Cestom Zagreb-Split-Drvenik, pa trajektom do Koručule.

Domaći će bolje znati koliko vremena ti treba, u svakom slučaju iz Zagreba živa zajebacija+trkeljanje trajektom. Ići cestom skroz do Orebića, usrat ćeš se.
    Da, ali to ti dođe na isto jer se otprilike isto ispizdiš vozeći se, a taj trajekt je malen, tijesan, spor, i ljeti redovito bude krcat pa postoji opasnost da ostaneš ko' pizda jer je auto ispred tebe bio posljednji za koji ima mjesta.

Ova opcija je, po mom mišljenju, za izbjegavat

Datum registracije
    21-12-06
    Starost
    31
    Poruka
    5,170
    Liked
    5 times

2 damfisk: znam da je trajekt pravi izraz. Trajektor mi je simpa rijec pa ju zato koristim. Čista zajebancija I fala za upozorenje za Drvenik!!!
    2 tarq: e pa i to me jebe. Pretprošle godine sam išao do Makarske autom. Jaja sam ostavio na cesti. Kamoli još do Orebića ići. Ili jednostavno, u Splitu na trajekt, Cosmo u ruke i čekat, čekat, čekat, čekat, čekat

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

OK.

Inače, plovidba od nekih 3 sata je skroz OK. Ne vidim problem

P.S. Čitaš Cosmo? Zaboga!!! :smajlićkojipovraća