Stranica 12 od 15 PrvoPrvo ... 2789101112131415 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 111 do 120 od 142

Korčula i kako doći do nje

Raspravljate o temi Korčula i kako doći do nje u Split forumu, dio Lijepa Naša foruma; pažljivo biraj, normalno da je sad predsezona, trebalo bi bez problema da se može naći apartman i ispod 50€, ljudi ...

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika SEricsson
    Datum registracije
    02-02-08
    Starost
    25
    Poruka
    896
    Liked
    1 times

Re: Korčula i kako doći do nje

pažljivo biraj, normalno da je sad predsezona, trebalo bi bez problema da se može naći apartman i ispod 50€, ljudi hoće popunit kako tako, ali pazi se onih koji ti prodaju priče da nema nigdje i da je njihov apartman najbolji. Misli da i sad se samo pojaviš tamo, našlo bi se bez problema, svaki put kad izlazi se s katamarani mašu s onim papirima sobe apartmani, čisto pozivam na malo zdravog razuma kad se već nađeš tu.

A zapravo ovisi o tome za kad planirate taj put, ali sad ti to ne bi trebao biti i najmanji problem ako je kroz ovo vrijeme

Regularni forumas Avatar od korisnika ponistra
    Datum registracije
    18-09-07
    Poruka
    123
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: SEricsson Pogledaj Poruke
    pažljivo biraj, normalno da je sad predsezona, trebalo bi bez problema da se može naći apartman i ispod 50€, ljudi hoće popunit kako tako, ali pazi se onih koji ti prodaju priče da nema nigdje i da je njihov apartman najbolji. Misli da i sad se samo pojaviš tamo, našlo bi se bez problema, svaki put kad izlazi se s katamarani mašu s onim papirima sobe apartmani, čisto pozivam na malo zdravog razuma kad se već nađeš tu.

A zapravo ovisi o tome za kad planirate taj put, ali sad ti to ne bi trebao biti i najmanji problem ako je kroz ovo vrijeme
    planiramo ic od 18.07. do 15.08. na nekih 4-5 nocenja...

zdrave pameti nikad dosta... dobro si sve napisa i ja se vodim tom logikom...

Regularni forumas Avatar od korisnika ponistra
    Datum registracije
    18-09-07
    Poruka
    123
    Liked
    0 times

autobus od vela luke do korčule i obratno na dan kad dolazin i odlazin trajekton...

koja je cijena karte da li zna tko??

koliko se putuje i kako voze busevi??

Početnik
    Datum registracije
    25-11-07
    Poruka
    3
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: ponistra Pogledaj Poruke
    autobus od vela luke do korčule i obratno na dan kad dolazin i odlazin trajekton...

koja je cijena karte da li zna tko??

koliko se putuje i kako voze busevi??
    1) vela luka - korčula =35 kn

2) ca. sat voznje

3) vozni red

prof. Foruma Avatar od korisnika daredevil
    Datum registracije
    10-05-07
    Starost
    34
    Poruka
    1,311
    Liked
    154 times

Citat Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke
    Ovo se mozda najvise odnosi na Evu, ali mozda ima još koga da zna.
    Gledam malo po Korcula (Korčula) island - Croatia. Accommodation, hotels, apartments, news, events pa nisam siguran kako je najbolje doci do Korcule automobilom.
    Da li ići do Splita pa tamo na trajekt (kad uopće ima .01.07 ujutro/prijepodne?) za Korculu. Ili ići na Drvenik (kad uopće ima .01.07 ujutro/prijepodne?) pa na Korculu. Koliko traje plovidba u oba slucaja? Nemogu nikako skuziti kad postoje linije. Sve su nekako spetljali sa tim plovidbenim redom...
    E i kakav je ulazak na trajekt? Dosta sjeban ili mogu sa niskim autom se relativno bezbolno popesti na trajektor?
    ako si umoran i zelis odspavati malo onda se ubacis u split u trajekt i ides za vela luku. ako si frizak ides na drvenik i direktno si iskrcan pred korculom.

dakle ako ides na drvenik brze stizes na korculu.
    sto se tice vremena kada polaze trajekti to provjeri s brodarom koji vrsi prijevoz...
    Citat Pravi autor: vesna75 Pogledaj Poruke
    kakvi su ovo slabašni prstići fbs? šta je bre ovo?

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Vidi, Coelho... pričaš pizdarije. Radije malo provjeri ono o čemu pokušavaš dijelit "savjete"

Usred sezone autom ti od Splita do Drvenika treba nekih 2 sata (i to ako si sretan, ako upadneš u krkljanac treba ti i više), pa čak i ako se ukrcaš na taj trajekt Drvenik-Korčula odmah (šta je jako rijetko) plovidba traje nekih 2,5 sata.

Dakle, vožnja autom+čekanje+plovidba, sveukupno je 4 ipo do 5 sati.

S druge strane, plovidba Split-Vela Luka traje nekih 3 sata možda malo duže, a od VelE Luke do Korčule autom ti treba u vrh glave 45 minuta (i to sam ti puno rekao). Sveukupno manje od 4 sata, ili 4 ipo sata uvrh glave.

I sad, ajd ti nama ovde reci kako i po kojoj logici ako ideš na Drvenik brže stižeš na Korčulu, majke ti mile?
    Zadnji Uredio damfisk : 25-11-09 u 16:13

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

evo mene u ovoj temi

ljetujem na korčuli krajem 6 mjeseca, onaj tjedan kad su 2 praznika u njemu. sad gledam prijevoz do korčule.

iz splita ima trajekt koji ide za velu luku. medjutim taj trajekt je Marko Polo koji vozi na relaciji Rijeka-Dubrovnik i plovi samo 2 puta tjedno, ponedeljkom iz rijeke, znaci za korčulu (velaluka) ide u utorak rano ujutro u 7:30.

razmišljao sam i o drvenik-korčula ali nadjem stranicu na kojoj piše da je linija ukinuta krajem prošlog ljeta do daljnjeg http://www.korcula.net/grad/pitanja/q13.htm

pošto ja idem iz zadra, jer ću tamo prespavati prije nego što krenem za korčulu možda da idem za orebić. to jest dosta duži put ali pošto je predsezona ne bi trebalo biti gužve.

što vi mislite?

još nešto, ako imate kakve prijedloge za vidjeti na korčuli. znam da je korčula mala ali svejedno ako što znate samo recite. navedite i plaže koje su lijepe, idem autom tako da nije problem ako moram na kupanje autom.
    navedite neke restorane takodjer...uglavnom sve što vam padne na pamet

hvala unaprijed

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

od zadra do orbića je jako, jako dug put. od rijeke do orebića - možemo reći da si prejahao skoro cijelu jadransku obalu. ponovo, jako, jako dug put.
    cesta po pelješcu je loša i zavojita. najbolja varijanta je trajekt split - vela luka.

korčula nije pariz pa da ti trebaju smjernice.

fino mjesto za jesti je konoba mate u pupnatu. svakako valja posjetiti

lumbarda je poznata po pijesku, pješčanoj plaži i vinu grk - vrijedi probati.

mislim da u vela luci ima neka špilja, nisam bila. raspitaj se, možda vrijedi posjetiti.

grad korčula lijepo izgleda, u domu kulture, mislim jednom tjedno, plešu morešku - vrijedi pogledati

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

evo gledam zadar-orebic, ViaMichelin pokazuje 370km odnosno 4h41min.
    hm...ako je to zaista toliko onda i nije neki put koji se ne moze savladati.

sad sam malo bolje pogledao ima trajekt osim ovog Marka Pola, vozi Split-Vela Luka-Ubli(Lastovo), u 10:15 i 17:30 krece iz splita, svaki dan.

haha...znam da korcula nije pariz nego mi trebaju upravo ovakve informacije sto si mi napisala.

uzimam olovku i pisem:
    - konoba Mate,Pupnat
    - vino Grk, Lumbarda
    - za moresku znam, to cu pogledati definitivno

hvala

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

prof. Foruma Avatar od korisnika Agness
    Datum registracije
    21-02-08
    Poruka
    1,916
    Liked
    6 times

aj ti preko Pelješca (zbog dobrih vina)
    a i bliže ti je

i meni se opet ide (prošle godine mi se isto išlo, al umalo i ne odoh )

Lajkaj nas na Facebooku