Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Lijepa Naša > Split
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Split Raspravljate o temi Korčula i kako doći do nje u Lijepa Naša forumu; Eva, i ja bi isao do Orebica, ali idem iz ZG-a. Trebati ce mi ako budem imao srece cca ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-06-07, 19:16   #31 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 3,678
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima
Re: Korčula i kako doći do nje

Eva, i ja bi isao do Orebica, ali idem iz ZG-a. Trebati ce mi ako budem imao srece cca 4 sata do ST-a. Potom mi treba još 4 sata do Orebića (bubam napamet, ne znam točno, ali sigurno nije malo). Jednom sam isao na tako dugi put i malo mi se zamjerilo. Kad ti je St početna točka onda je malo drugačije
ps: hoću na PM popis svih birtija, klubova, plaža, ma sve sto je dobro na Korculi. A i nadam se da ćemo se možda i sresti
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 19:17   #32 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,224
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: tarquino Pogledaj Poruke
Dalmatinski apsurd, pare same dolaze do tebe i što više dolaze ti nadrkaniji i neljubazniji....

Ne kužim taj mentalitet jer krvavo radim 340 dana u godini i po 10 sati dnevno
Ne kužiš i ne trudiš se skužit - ergo doživljavaš neljubaznost

To ti je mentalitet tipa - ko jebe tebe i tvoju lovu. Ako ti se ne sviđa, slobodno otiđi na neko drugo mjesto.

Ako "krvavo" radiš onda bi trebao shvaćat ljude koji isto tako rade i pritom moraju gledat druge kako se zabavljaju dok oni rade.

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 19:21   #33 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Nema ti to nikakve veze sa "potencijalnim novcem" nego upravo sa "fureštima"

Plus toga, moraš imat na umu da je svaki, ama baš svaki čovjek ovde dolje, neoopisivo iznerviran, frustriran i nadrkan jer mora radit, a ljeto je.

I kad tako nadrkan vidi gužvu, a gomila turista ("furešti", ljudi koje on ne poznaje) se približavaju njegovom radnom mjestu - onda je neljubaznost jednostavno zagarantirana.

Kažem ti - tko ne poznaje taj mentalitet, neugodno će se iznenadit.

A jednom kad skuži kako stvari funkcioniraju, svak se oduševi. Samo se treba malo - prilagodit.
zamisli problema .... cjelo ljeto mora radit, dok se mi jebemo 11 i pol mjeseci u godini da bi te pare kod njega potrošili ...

s takvim mentalitetom nikad ništa od turizma ... nije ni čuda da jedna Austrija ima 5 puta više para samo s brdima ....

to nije mentalitet, nego bezobrazluk ... jer njemu je to - POSAO .. jebe se meni kad on radi i kako, on je tamo da MENI bude dobro .... ak mu smeta, nek ne radi ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 19:23   #34 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Ne kužiš i ne trudiš se skužit - ergo doživljavaš neljubaznost

To ti je mentalitet tipa - ko jebe tebe i tvoju lovu. Ako ti se ne sviđa, slobodno otiđi na neko drugo mjesto.

Ako "krvavo" radiš onda bi trebao shvaćat ljude koji isto tako rade i pritom moraju gledat druge kako se zabavljaju dok oni rade.
ma da? a zašto ondavaraju na svakom koraku i pokušavaju izvuć zadnju lipu iz tebe?

damfisk, kolko god si simaptičan, nemoj srat ... to je neljubaznost, primitivizam i kretenizam ....

zakaj u Istri nije tako? zakaj se ljudi ne žale tolko na Istru?
jer gore shvaćaju da od 3 mjeseca rada mogu živit cjelu godinu, a stoci dole je i to previše ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 19:25   #35 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke
Eva, i ja bi isao do Orebica, ali idem iz ZG-a. Trebati ce mi ako budem imao srece cca 4 sata do ST-a. Potom mi treba još 4 sata do Orebića (bubam napamet, ne znam točno, ali sigurno nije malo). Jednom sam isao na tako dugi put i malo mi se zamjerilo. Kad ti je St početna točka onda je malo drugačije
ps: hoću na PM popis svih birtija, klubova, plaža, ma sve sto je dobro na Korculi. A i nadam se da ćemo se možda i sresti
imaš više do Orebića od Splita, nego do SPlita od Zagreba ....
dole više nema auto-cesta ... imaš državnu granicu i lokalnu cestu po Pelješcu ... ak ti treba 4 sata do SPlita, do dole ti treba još 6 sati (bez zastoja)
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 19:25   #36 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
... nije ni čuda da jedna Austrija ima 5 puta više para samo s brdima ....
Je , samo što ta "samo" brda imaju 164 puta bolju infrastrukturu.

P.S
Ne treba mu 6 , ali 4 da.
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 19:32   #37 (permalink)
Banned

silence

ma ok .. ali se tamo ne osjećaš posran ili nekaj slično .. brinu se o tebi ...
a dok ovi dole ne shvate da žive od toga i da bi možda trebali bit pristojni - čisto zbog toga kaj uzimaju pare od tebe - neće dole niš posebno biti ....

imaju šansu, obala je prekrasna, ali su oni debili .... ja na Jadran idem samo ako imam smještaj kod nekog frenda i furam sve kaj mogu iz Zagreba ... ne mislim plaćat njihov harač dole ... i još da su bezobrazni, bahati i neljubazni ... živo mi se jebe za mentalitet ..

AKO OĆEŠ MOJE PARE .... ONDA SE PRILAGODI MOJIM POTREBAMA .. ako nisi u stanju, ko te jebe ... budite jalni i kukajte, sami ste si krivi ....

nabijem ja takav "mentalitet" na kurac ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 19:35   #38 (permalink)
women loving misogynist

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
zamisli problema .... cjelo ljeto mora radit, dok se mi jebemo 11 i pol mjeseci u godini da bi te pare kod njega potrošili ...

s takvim mentalitetom nikad ništa od turizma ... nije ni čuda da jedna Austrija ima 5 puta više para samo s brdima ....

to nije mentalitet, nego bezobrazluk ... jer njemu je to - POSAO .. jebe se meni kad on radi i kako, on je tamo da MENI bude dobro .... ak mu smeta, nek ne radi ...
Ja ti pokuašavam predočit taj mentalitet. Nisam rekao da je to dobro niti da je to loše, nego samo da je to tako kako jest.

Ja taj mentalitet kužim, i ja ga prihvaćam.

A činjenica jest da neki drugi, koji ovamo dolaze "potrošit pare" to ne pokušavaju. Pa onda imamo ovakve komentare:

Citat:
zakaj u Istri nije tako? zakaj se ljudi ne žale tolko na Istru?
jer gore shvaćaju da od 3 mjeseca rada mogu živit cjelu godinu, a stoci dole je i to previše ..
Pa sad, kad ti netko dođe i naziva te "stokom tamo dolje", onda ja zaista ne vidim razlog da prema takvome budem ljubazan.

Ugodnije ti je u Istri? Slobodno otiđi tamo.

Ponavljam - "žale" se uglavnom ljudi koji ne shvaćaju niti žele shvaćat način razmišljanja regije/prostora/mjesta koje posjećuju.
Žale se ljudi koji dolaze sa stavom "ja to plaćam, i jebe me se..."
A takvi dobivaju tretman tipa "jebe se meni za tvoju lovu"

Pa sad... tko voli - nek izvoli.

A onaj tko skuži mentalitet i potrudi se prilagodit, redovito bude oduševljen pa se vrati ponovno.

Onaj kome se ne sviđa - drugi put otiđe u Istru. I svi sretni. I "ova stoka dolje" (jer nema nezadovoljnika), i nezadovoljnik (jer ne mora gledat tu "stoku dolje") i Istrijan. Idila prava.

damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 19:43   #39 (permalink)
Banned

silence

baš me zanima jel se ti tako postavljaš prema svojim klijentima?
oni plaćaju, ali tebe boli kurac za njihove pare i ko ih jebe?

da?
ne?

ne kužim kaj je tolko teško shvatit da SVAKI turist očekuje barem pristojnost ako već troši svoj teško zarađeni novac u tvom mjestu ... možeš ti to zvat "mentalitet" ili kako god oćeš ... u očima onoga koji dođe, to je bezobrazluk, bahatost i primitivizam ...

i upravo zato u Istri ljudi i žive tolko bolje, zarađuju tolko više .. jer poštuju onoga ko dođe od tebe kupit neku uslugu koju nudiš .... dok će te se vi dole glupirat i izvlačit na "mentalitet", umjesto da se primite posla, dotle ćete i bit u kurcu ...

najlakše je krivit Zagreb, HDZ ili Carlu Del Ponte za svoje vlastite nedostatke ...

žalosna činjenica je da se ljudi sa odmora u Dalmaciji vraćaju sa novčanicima punim para, jer im je žao potrošiti svoje pare na hrpu nekulturnih i nezahvalnih seljačina ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 19:49   #40 (permalink)
women loving misogynist

Ne. Žalosna je činjenica da ljudi iz Zagreba vraćaju sa odmora u Dalmaciji iznenađeni nmeljubaznošću, a pritom im nikako ne pada na pamet da ljudi kod kojih dolaze nisu baš oduševljeni što ih njihovi gosti nazivaju "stokom" i "nezahvalnim seljačinama" koji "neće da se prime posla".

Talijani se ne žale. (provjereno)
Francuzi se ne žale. (provjereno)
Nijemci se ne žale.(provjereno)
Englezi se ne žale (doduše, ne previše - jer Englezi se uvijek na nešto žale)
Česi se ne žale (dobro, ne previše )
Mađari se ne žale.

Zagrepčani se žale.

Indikativno, zar ne?

damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: korcula

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 18:53.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111