Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Lijepa Naša > Split
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Split Raspravljate o temi Korčula i kako doći do nje u Lijepa Naša forumu; oćemo usporediti kolko česi troše u Turskoj? ili francuzi u Alžiru? mi bi trebali zarađivat barem 5x viš...

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-06-07, 19:59   #41 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Re: Korčula i kako doći do nje

oćemo usporediti kolko česi troše u Turskoj? ili francuzi u Alžiru?
mi bi trebali zarađivat barem 5x više od turizma ...

da, zagrepčani (i ostali kontinentalci) se žale, jer moraju s istim tim ljenčinama živit cjelu godinu, dok njemac, čeh ili mađar potroši MINIMUM para (zbog bezobrazluka, krađe, lopovluka i bahatosti) na onih par jadnih usluga kaj se nude preko kurca i zaboravi "metalitet" za cjeli život ili do sljedećeg ljeta (kad opet dođe s punim autom hrane da ga bagra ne krade na paradajzu ili lubenicama) ... dok mi, ostatak Hrvatske, moramo slušat naricanja i sranja cjele godine .. od toga kako se ne ulaže (kad je neka općina nekaj poduzela u Dalmaciji), kako ih se zanemarjue (sagrađen je auto-put), kak ovo, kak ono ... a teško im radit 3 mjeseca i bit pristojan domaćin ....

da, stranici ne moraju trpit debilane cjele godine, pa ne prigovaraju .. nego druge godine odu negdi drugdi ....

ŽALOSNO je da je jeftinije otiću u Tursku sa avionom, na all inclusive u 5 zvjezdica nego iznajmit neku šupu kod nadrkanih dalmoša, kojima je problem radit 3 jebena mjeseca u godini ...

sam si reko da vam se ne da radit ta 3 mjeseca ... o čemu mi raspravljamo???
"mentalitet" ...
poserem se na njega ... koji kurac onda 9 mjeseci kukate da vam nije dobro, ako niste u stanju ni 3 jebena mjeseca radit kako spada?
to je vaš "mentalitet", pa bi možda mi morali radit i za vas?
a vi da drkate kurac i ne radite ni ta jebena 3 mjeseca?
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 20:04   #42 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 12,855
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Čuj... da se poslužim tvojim rječnikom:

Ako ti se ne sviđa, onda odjebi, jer koju si pičku materinu uopće dolazio ovamo?

Jednostavno, zar ne.

Stranci dolaze i ne prigovaraju jer im se ovde sviđa i jer im ništa ne smeta. I onda opet dođu dogodine.

Zagrepčani dolaze i prigovaraju jer im svaki kurac smeta. Dođu u tuđe dvoriše, ponašaju se kao da su na svome i da je sve njihovo, prigovaraju i pljucaju po svemu, vrijeđaju domaćine i onda odlaze začuđeni zašto ih nitko ne voli. A zašto se opet vraćaju, kad im je bilo tako grozno, to ne znam.

Ne sviđa ti se? Ne moraš doći.

Ljudi u Dalmaciji rade samo tri mjeseca? Ti to zaista misliš? E pa onda zaista nema svrhe s tobom raspravljat o ničemu.

Vi jedini radite, a mi ovde dolje "drkamo kurac"?

I onda nakon takve izjave se čudiš zašto su ljudi neljubazni prema Zagrepčanima... O jebote ćuk!

Dođeš s takvim bahatim stavom o "lijenim Dalmatincima" i onda se čudiš što te konobar krivo gleda?
I onda povrh svega imaš muda optužit nekog drugog za bahatost... Svašta.

Mi nećemo moć preživit bez vaših novaca? E pa ne trebate nam ih donosti.

Opet kažem - rješenje je vrlo jednostavno - nemoj dolazit ovamo.

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT

Zadnji Uredio damfisk : 17-06-07 u 20:07.
damfisk je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 20:16   #43 (permalink)
Banned

silence

ja samo ponavljam kaj si ti reko .... da trebamo shvatit "mentalitet" kojemu je teško radit preko ljeta ... da ovo, da ono ... pročitaj svoje postove ...

ja sam ti ljepo reko da broj prigovora nije mjerilo, mjerilo je kolko ljudi potroše .. a ne potroše NIŠTA, jer im je žao platit da ih se krade i radi iz njih majmune ...

da jebena pizza koja u Zagrebu košta 25 kuna s dostavom na kućni prag u nekoj šupi košta 60 ili više kuna ... i to nije lopovluk? i zato se ne bi trebali bunit?
kaj bi trebali?

poslat vama pare, a da se uopće ne pojavimo? pa da ne morate ni jebena 3 mjeseca radit?

neljubazni ste zato jer umjesto da za svoje probleme pogledate u svoje dvorište, lakše je krivit Zagreb i nekoga drugoga ... lakše je reći kako vas Vlada krade, kako ovo, kako ono ... nego se suočit s činjenicom da NEMATE NIKAKVU ponudu, da ste bahati, bezobrazni, da kradete di stignete i da vam je teško radit i ta 3 mjeseca ....
zbog čega ja ne bi smio reći kaj ne valja?
da ne povrijedim vašu jadnu i boležljivu dušu?

ajde ... ako sam ja u krivu, a ti u pravu .. zakaj onda Dalmacija zarađuje manje od Istre? zakaj se dole manje troši? zakaj se ljudima gadi dati svoje pare na hrpu nezahvalnih pizda? obajsni mi to molim te ... jel to vaš "mentalitet" da morate pizzu naplaćivat 60 kuna i da onda ima okus po gumi?
serete po češkim turistima ... serete po skoro po svima .. nemoj mi sad izmišljat.. idemo pitat nekog dole kaj misli o česima ... ili poljacima ... ili bilo kome ...

najrađe bi da vam svi mi šaljemo pare, a da uopće ne morate prstom mrdnut, nego da možete svirat kurcem po mandolini cjelo ljeto ...

NEWSFLASH :: E NEĆE .... ako oćete NAŠE pare, ima da se potrudite za njih ..

(ovo je generaliziranje, ne znači da je svako takav, ali žar rasprave i ostalo)

Zadnji Uredio silence : 17-06-07 u 20:19.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 20:29   #44 (permalink)
women loving misogynist

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
ja samo ponavljam kaj si ti reko .... da trebamo shvatit "mentalitet" kojemu je teško radit preko ljeta ... da ovo, da ono ... pročitaj svoje postove ...
To je bilo objašnjenje konobarskog mentaliteta. Želiš li reći da su svi konobari u Zagrebu beskrajno ljubazni, te gostu i popuše kurac, ako on to zatraži?

Ne bih rekao.

Citat:
ja sam ti ljepo reko da broj prigovora nije mjerilo, mjerilo je kolko ljudi potroše .. a ne potroše NIŠTA, jer im je žao platit da ih se krade i radi iz njih majmune ...
Ne potroše NIŠTA? A dobro. Ako ti tako kažeš.

Citat:
da jebena pizza koja u Zagrebu košta 25 kuna s dostavom na kućni prag u nekoj šupi košta 60 ili više kuna ... i to nije lopovluk? i zato se ne bi trebali bunit?
kaj bi trebali?
Pizza ti je skupa? Kupi sastojke i napravi je sam. Proći ćeš jeftinije. Ili pak naruči dostavu iz Zagreba.

Citat:
poslat vama pare, a da se uopće ne pojavimo? pa da ne morate ni jebena 3 mjeseca radit?
Aha.. opet smo na tome... U Dalmaciji nitko ništa ne radi, jedino se u Zagrebu radi... Aha.

Citat:

neljubazni ste zato jer umjesto da za svoje probleme pogledate u svoje dvorište, lakše je krivit Zagreb i nekoga drugoga ... lakše je reći kako vas Vlada krade, kako ovo, kako ono ... nego se suočit s činjenicom da NEMATE NIKAKVU ponudu, da ste bahati, bezobrazni, da kradete di stignete i da vam je teško radit i ta 3 mjeseca ....
zbog čega ja ne bi smio reći kaj ne valja?
da ne povrijedim vašu jadnu i boležljivu dušu?
Ponuda je "nikakva" jer se u infrastrukturu nije ulagalo.

Ponuda je takva kakva jest jer ograničenim sredstvima, nakon onog što ostane od poreza, prireza, nameta, daća, dažbina i ostalog (a što sve ide u Zagreb) možeš eventualno obnovit ovo što imaš.

Bahati? Bezobrazni? Krademo? Teško nam je radit?

opet - ne vidim nikakvu obvezu da budem fin i uljudan prema "gostu" koji dolazi sa takvim stavom, i onda mene optužuje za bahatost.

Citat:
ajde ... ako sam ja u krivu, a ti u pravu .. zakaj onda Dalmacija zarađuje manje od Istre? zakaj se dole manje troši? zakaj se ljudima gadi dati svoje pare na hrpu nezahvalnih pizda? obajsni mi to molim te ... jel to vaš "mentalitet" da morate pizzu naplaćivat 60 kuna i da onda ima okus po gumi?
serete po češkim turistima ... serete po skoro po svima .. nemoj mi sad izmišljat.. idemo pitat nekog dole kaj misli o česima ... ili poljacima ... ili bilo kome ...
Ako si ti u pravu, a ja u krivu, zašto onda stranci u sve većem broju dolaze upravu u Dalmaciju, i zatim se vraćaju i dogodine.

Zašto se onda Talijanu, Englezu, Nijemcu "ne gadi" ostavit svoju lovu u Dalmaciji?

Zašto jedino Zagrepčani nazivaju ljude u Dalmaciji "nezahvalnim pizdama", dok svi drugi pričaju o gostoljubivosti i dobrodošlici kakva se ne može susrest u mas-turističkoj industriji u ostatku Evrope?

I zašto ljudi iz Zagreba očekuju ljubaznost u Dalmaciji a istovremeno nazivaju Dalmatince "lijenim i nezahvalim pizdama"? Znači li to da ja mogu Zagrepčane nazvat "umišljenim arogantnim lajavim pičkama bez muda" i pritom zahtjevat da me prime raširenih ruku?

Citat:
najrađe bi da vam svi mi šaljemo pare, a da uopće ne morate prtom mrdnut, nego da možete svirat kurcem po mandolini cjelo ljeto ...

NEWSFLASH :: E NEĆE .... ako oćete NAŠE pare, ima da se potrudite za njih ..
Ne, upravo suprotno.

Najrađe bi da dođete i ponašate se pristojno i pokušavate shvatit način razmišljanja ljudi koji vas ugošćavaju.

Ili pak, a to bi bilo još bolje, odjebete sa svojim parama negdje drugo. Po mogućnosti, što dalje od nas.

Euri su nam draži od kuna. Hvala.

P.S.

(generalizacija, žar rasprave, i to... Ma naravno. Kužim. Sve je OK )

Zadnji Uredio damfisk : 17-06-07 u 20:34.
damfisk je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 20:42   #45 (permalink)
Banned

silence

možeš se skrivat iza domišljatih fora kolko god oćeš.
ja sam te pito neke stvari ... ko kuka o "českim turistima", zakaj istrani nemaju problema, ali tokom sezone iz svakog mjesta u Dalmaciji se čuje kako im smetaju jer neće trošit? zašto se onda u Dalmaciji ne zarađuje jednako ko i u Istri?
u čemu je stvar?

očito su gosti krivi, a ne hrpa ljenčina i niškoristi kojima se ne da radit (to je njihov "mentalitet" i mi trebamo razumit da za svoje pare dobivamo nekoga ko radi preko kurca ... jebeš to kaj ja za svoje pare radim cjele godine).

ljepo sam ti reko ... "kontinentalci" moraju slušat vaše jadikovke cjele godine, znaju kolko kradete (primjer pizze), pa prema tome i drugačije postupe nego neko ko je tamo 10 dana.

kaj se tiče pizze ... žalosno je da bi vjerojatno dostava iz Zagreba bila jeftinija nego dole, kod lopova .... i onda se čudiš kaj vam ljudi ne troše?

ko kuka svake godine kak je sezona podbacila?
istrani? NE
dalmatinci? DA

pitam se zakaj ....

ak vam smeta porezna politka, odcjepite se, pa ćete sa svojim cjenama i 3 mjeseca posla sigurno moć izdržavat državu ....

pun mi je kurac više da slušam "zagreb ovo, zagreb ono" ... da bilo koje mjesto u dalmaciji ima prireze, cjene i ostalo ko Zagreb, počeli bi plakat da nemate od čega živit (kaj nije baš različito od onog kaj sad radite) .... da vidim splićane da prežive sa davanjima koja su u Zagrebu ....

ne bi?
niste spremni dati pare da se uloži u vaš grad?
ne?
ipak ne?

dobar je kakav je? pa takav i zaslužujete .... jer ste ljeni, škrti i jedino kaj znate je kukat i krivit druge za svoj nemar, nerad i nesposobnost ....

žalosno da stranci moraju dolazit dole i govorit vam kak se radi ..... inače niste u stanju ni plaću zaradit .... a kamoli nekaj više ... ne daj bože odvojit od svoje plaće za infrastrukturu .....

mi u Zagrebu dajemo NAJVIŠE u državi da nam grad ovako izgleda... kolko vi dajete???????????
kolko ste spremi zasvoj grad dat????

ajd ne seri ....

Zadnji Uredio silence : 17-06-07 u 20:50.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 20:55   #46 (permalink)
women loving misogynist

Citat:
možeš se skrivat iza domišljatih fora kolko god oćeš.
ja sam te pito neke stvari ... ko kuka o "českim turistima", zakaj istrani nemaju problema, ali tokom sezone iz svakog mjesta u Dalmaciji se čuje kako im smetaju jer neće trošit? zašto se onda u Dalmaciji ne zarađuje jednako ko i u Istri?
u čemo je stvar?
U čemu je stvar? U infrastrukturi, u ratu. U ulaganju. U činjenici da je Istra kao regija bolje povezana s Evropom, u činjenici da tijekom radnih godina Istra nije bila direktno zahvaćana ratom i nije bila izolirana od ostatak države, u činjenici da u istarskim kapacitetima nisu godinama bile smještene izbjeglice, u činjenici da je istrijanski turizam privukao vanjski kapital dok se dalmatinski turizam još oporavljao od pretvorbe a la Kutle...

Hoćeš još?

Citat:
očito su gosti krivi, a ne hrpa ljenčina i niškoristi kojima se ne da radit (to je njihov "mentalitet" i mi trebamo razumit da za svoje pare dobivamo nekoga ko radi preko kurca ... jebeš to kaj ja za svoje pare radim cjele godine).
Nisam rekao da su gosti krivi.

Rekao sam da loše ponašanje prema Zagrepčanima dobrim dijelom uzrokuju upravo ti Zagrepčani svojim stavom i ponašanjem. Kao što rekoh, Talijani, Nijemci, Austrijanci, Francuzi, Englezi, Česi, Poljaci... su zadovoljni. Zagrepčani prigovaraju.

Citat:
ljepo sam ti reko ... "kontinentalci" moraju slušat vaše jadikovke cjele godine, znaju kolko kradete (primjer pizze), pa prema tome i drugačije postupe nego neko ko je tamo 10 dana.

kaj se tiče pizze ... žalosno je da bi vjerojatno dostava iz Zagreba bila jeftinija nego dole, kod lopova .... i onda se čudiš kaj vam ljudi ne troše?

ko kuka svake godine kak je sezona podbacila? istrani? NE dalmatinci? DA

pitam se zakaj ....
Kompletna turistička zajednica kuka svake sezone da je sezona podbacila. I oni u Istri, i oni u Primorju i oni u Dalmaciji. A kukaju vjerovatno zato što imaju astronmske i nerelane procjene prije sezone. Zašto? Pojma nemam.

Citat:
ak vam smeta porezna politka, odcjepite se, pa ćete sa svojim cjenama i 3 mjeseca posla sigurno moć izdržavat državu ....
Ne pada nam na pamet da se odcjepljujemo. Zašto bi se Hrvati odvajali od Hrvatske? Nema šanse.
Dovoljno će bit decentralizirat državu, i sve će bit OK. Samo, jebi ga, odluku o decentralizaciji treba donijet centar, koji najviše profitira od centralizacije. Puno je lakše uzimat tuđe pare i onda srat kako ljudi čije si pare uzeo ništa ne rade.

Citat:
pun mi je kurac više da slušam "zagreb ovo, zagreb ono" ... da bilo koje mjesto u dalmaciji ima prireze, cjene i ostalo ko Zagreb, počeli bi plakat da nemate od čega živit (akj nije baš različito od onog kaj sad radite) .... da vidim splićane daprežive sa davanjima koja su u Zagrebu ....
I meni je pun kurac slušat #Dalmatinci lijeni, oni ništa ne rade, ovo ono"

Da bilo koje mjesto u Dalmaciji profitira od centralizacije kao i Zagreb, ne bi cmizdrili da su im visoki prirezi i ostalo.

Citat:
ne bi?
niste spremni dati pare da se uloži u vaš grad?
ne?
ipak ne?

dobar je kakav je? pa takav i zaslužujete .... jer ste ljeni, škrti i jedino kaj znate je kukat i krivit druge za svoj nemar, nerad i nesposobnost ....
Da se Zagreb financirao isključivo od love koja se zaradi u samom Zagrebu, onda bi se izgradio - moj kurac.

Filozofija je slijedeća:
firma koja radi samo u Zagrebu = zagrebačka firma
firma koja radi u cijelo Hrvatskoj = hrvatska firma, koja plaća prirez - samo Zagrebu.

Vrlo interesantno.

Centraliziraš kompletnu državu, kupiš profit nastao radom ljudi u cijeloj državi, i onda optužuješ druge da su škrti, neradnici i nesposobni.

Vrhunski bezobrazluk, rekao bih. I onda se pritom i čudiš otkud antagonizam...

Citat:
žalosno da stranic moraju dolazit dole i govorit vam kak se radi ..... inače niste u stanju ni plaću zaradit .... a kamoli nekaj više ... ne daj bože odvojit od svoje plaće za infrastrukturu .....

Koji stranci? O čemu ti to?

Citat:
mi u Zagrebu dajemo NAJVIŠE u državi danam grad ovako izgleda... kolko vi dajete???????????
kolk ste spremi zasvoj grad dat????
Aha... Vi su Zagrebu dajete najviše - tuđe love. E svaka vam čast!

Citat:
ajd ne seri ....
Same to you

damfisk je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 21:06   #47 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,895
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

Ljudi, samo ću reći da nije u Istri baš tako bajno, turističke firme su ionako rasprodate strancima za 2 kn, a lokalnu vlast drže lopovi i gori nego drugdje koji se apsolutno ništa ne brinu za socijalnu, komunalnu, prometnu, gospodarsku, zdravstvenu ili bilo koju drugu problematiku. (Gori su zato jer jednostavno imaju više para za zatuć, a i to im nije dosta)

Da zaboravio sam da je i sport zadnja rupa na svirali (pa da malo offtopičarim) ne mogu prijatelja ugostiti ove godine jer su pederi ispali u II ligu.

U načelu je svugdje u qurtzu, vlast je svima maćeha i nema smisla se krvit tko je više u govnima.

Zadnji Uredio Lovel : 17-06-07 u 21:09.
Lovel je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 21:10   #48 (permalink)
women loving misogynist

A jebi ga.... ionako smo totalno usrali temu sa offtopicom tako da još malo neće škodit

Sorry, Oggy... valjda ti je sada malo jasnije kako do Korčule

damfisk je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 21:22   #49 (permalink)
Banned

silence

Citat:
U čemu je stvar? U infrastrukturi, u ratu. U ulaganju. U činjenici da je Istra kao regija bolje povezana s Evropom, u činjenici da tijekom radnih godina Istra nije bila direktno zahvaćana ratom i nije bila izolirana od ostatak države, u činjenici da u istarskim kapacitetima nisu godinama bile smještene izbjeglice, u činjenici da je istrijanski turizam privukao vanjski kapital dok se dalmatinski turizam još oporavljao od pretvorbe a la Kutle...
i to je razlog zakaj niste u stanju smanjit cjenu pizze ili kave, pa povećat promet i obrat novca? ... zašto pizza košta više nego duplo u odnosu na Zagreb?

ISPRIKE .... za ljenost i nerad ...

Citat:
Nisam rekao da su gosti krivi.

Rekao sam da loše ponašanje prema Zagrepčanima dobrim dijelom uzrokuju upravo ti Zagrepčani svojim stavom i ponašanjem. Kao što rekoh, Talijani, Nijemci, Austrijanci, Francuzi, Englezi, Česi, Poljaci... su zadovoljni. Zagrepčani prigovaraju.
zašto se onda svi oni vraćaju s parama u đepu?
zašto česi donose hranu sa sobom?
zašto se sere po poljacima?
zašto vama dole niko ne valja??????

oćeš prigovor na Engleze? imam friški, od prošlog ljeta, sa Pelješca ...
"pokupovali su raspadnute kuće, obnovili ih, i sad samo kupuju cugu u dućanu, ne dolaze u birtije" ....

o čemu mi pričamo?????????????
ljudi kupe NAPUŠTENE kuće, podignu vrijednost nekretnina jedno 2 do 5 puta ... i zamisli da imaju obraza ne trošit svoje pare u lokalnim birtijama, nego kupe kaj im treba i budu u kući ....

STRAŠNO ..... smrdljiva gamad .... dođu u svoju kuću i ne troše na lopovluk u lokalnim birtijama .....

OOOOOOOOOOOOPS .... česi, poljaci, englezi ... viđeni DALMATINSKIM očima ... ovo nije zagrepčan koji kuka, nego lokalni ...

Citat:
Kompletna turistička zajednica kuka svake sezone da je sezona podbacila. I oni u Istri, i oni u Primorju i oni u Dalmaciji. A kukaju vjerovatno zato što imaju astronmske i nerelane procjene prije sezone. Zašto? Pojma nemam.
možda zato kaj očekujete da je svako spreman platit 60 kuna za pizzu?
i onda ju još donesete preko kurca?
nerealne procjene su tu zato kaj NISTE U STANJU VIDIT KAJ NUDITE I KOLKO TO VRIJEDI ... pa kradete i radite od gostiju majmune .... pa vam gosti nisu spremni platit za to ....

Citat:
Ne pada nam na pamet da se odcjepljujemo. Zašto bi se Hrvati odvajali od Hrvatske? Nema šanse.
Dovoljno će bit decentralizirat državu, i sve će bit OK. Samo, jebi ga, odluku o decentralizaciji treba donijet centar, koji najviše profitira od centralizacije. Puno je lakše uzimat tuđe pare i onda srat kako ljudi čije si pare uzeo ništa ne rade.
koji kurac onda ne birate stranku koja vam to nudi?
daj se više dencentralizirajte, davas ne moramo slušat ... pun nam je kurc da mi radimo, a vi drkate kurac ..... 3 mjeseca turizma i još bi vam trebali biti zahvalni kaj 9 mjeseci niš ne radite????????

samo vi izaberite one koji će vas decentralizirat ... meni se stvarno ne da slušat vaše kukanje ....

Citat:
I meni je pun kurac slušat #Dalmatinci lijeni, oni ništa ne rade, ovo ono"

Da bilo koje mjesto u Dalmaciji profitira od centralizacije kao i Zagreb, ne bi cmizdrili da su im visoki prirezi i ostalo.
počnite RADIT .. zaboravite "mentalitet" .. jednostavno, ne?

Citat:
Da se Zagreb financirao isključivo od love koja se zaradi u samom Zagrebu, onda bi se izgradio - moj kurac.

Filozofija je slijedeća:
firma koja radi samo u Zagrebu = zagrebačka firma
firma koja radi u cijelo Hrvatskoj = hrvatska firma, koja plaća prirez - samo Zagrebu.

Vrlo interesantno.

Centraliziraš kompletnu državu, kupiš profit nastao radom ljudi u cijeloj državi, i onda optužuješ druge da su škrti, neradnici i nesposobni.

Vrhunski bezobrazluk, rekao bih. I onda se pritom i čudiš otkud antagonizam...
koliko je obećanih prijekata završeno u Splitu tokom zadnje gradske vlasti????
osim rive?
nijedan?

jesu vam zagrepčani krivi kaj glasate za nesposobnu vlast?
jesmo vam mi zaokruživali listiće?
kaj je Split bez lipe? pa nije u stanju jedan jebeni razvojni projekt pokrenut?

NEWSFLASH :: u Zagrebu se gradi, jer se počela lov vrtit, od jednog projekta, sad ima 50 ... kaj se dešava u Splitu?

oćemo o rukometnoj dvorani?

VAŠA gradska vlast nije u stanju sredit prostor i omogućit gradnju ....
VI ste ju birali ....
koji kurac zagrepčani imaju s tim da vi niste u stanju izabrat normalnu gradksu vlast?

oćemo u povijest i ko vam je bio u vlasti????????????????????
alo???????????

po čemu je to naš problem????????

imate prireze (manje nego ZG), imate poreze, imate sve to ... pa kak niste u stanju jedan projekt završit?
kaj smo i za to mi krivi?

najbolj primjer?
Riva - i za to vam je kriv Zagreb .. a ne vlast KOJU STE VI IZABRALI ... čak smo vam i za jebenu rivu krivi ... umjesto da pogledate u svoje dvorište i počnete koristit mozak za nekaj drugo osim drkanja po Zagrebu ....

zavist provincije koja nije u stanju shvatit da su njeni problemi LOKALNI ....

Citat:
Aha... Vi su Zagrebu dajete najviše - tuđe love. E svaka vam čast!
ne, nego svoje ... kad ljene guzice u Splitu (ili bilo kojem mjestu u Dalmaciji) podigni komunalije i prireze i sve ostalo na razinu Zagrebu, onda se javi ... dotle uživaj u svojoj škrtosti i pazi da slučajno ne potrošiš koju lipu na uređenje grada u kojem živiš ... a ako to slučajno i napraviš, onda možeš kukat i krivit Zagreb, kaj ne?????

niste vi jadni krivi ... vi imate "mentalitet" takav, pa ne radili, nego bi samo drkali kurac po cjeli dan .....

a mi gamad, koja radi, nismo u stanju to shvatit .... strašno .... prestrašno ....

HINT :: PROBAJTE IZABRAT VLAST KOJA JE U STANJU NEKAJ NAPRAVIT, ALI TO JE BRIJEM TOO MUCH TRAŽIT, IPAK JE LAKŠE REĆI DA VAM JE ZAGREB I ZA TO KRIV

Zadnji Uredio silence : 17-06-07 u 21:29.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 21:23   #50 (permalink)
eva
Pure Intuition

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 3,162
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti

Citat:
oćemo usporediti kolko česi troše u Turskoj? ili francuzi u Alžiru?
mi bi trebali zarađivat barem 5x više od turizma ...

da, zagrepčani (i ostali kontinentalci) se žale, jer moraju s istim tim ljenčinama živit cjelu godinu, dok njemac, čeh ili mađar potroši MINIMUM para (zbog bezobrazluka, krađe, lopovluka i bahatosti) na onih par jadnih usluga kaj se nude preko kurca i zaboravi "metalitet" za cjeli život ili do sljedećeg ljeta (kad opet dođe s punim autom hrane da ga bagra ne krade na paradajzu ili lubenicama) ... dok mi, ostatak Hrvatske, moramo slušat naricanja i sranja cjele godine .. od toga kako se ne ulaže (kad je neka općina nekaj poduzela u Dalmaciji), kako ih se zanemarjue (sagrađen je auto-put), kak ovo, kak ono ... a teško im radit 3 mjeseca i bit pristojan domaćin ....

da, stranici ne moraju trpit debilane cjele godine, pa ne prigovaraju .. nego druge godine odu negdi drugdi ....

ŽALOSNO je da je jeftinije otiću u Tursku sa avionom, na all inclusive u 5 zvjezdica nego iznajmit neku šupu kod nadrkanih dalmoša, kojima je problem radit 3 jebena mjeseca u godini ...

sam si reko da vam se ne da radit ta 3 mjeseca ... o čemu mi raspravljamo???
"mentalitet" ...
poserem se na njega ... koji kurac onda 9 mjeseci kukate da vam nije dobro, ako niste u stanju ni 3 jebena mjeseca radit kako spada?
to je vaš "mentalitet", pa bi možda mi morali radit i za vas?
a vi da drkate kurac i ne radite ni ta jebena 3 mjeseca?
Ma o cemu ti pricas? Sta mislis da ste vi u ZG-u drukciji? Nesto radisniji? Prvo u kaficu kraj trga sam cekala Nes 45 minuta, to nisam nikad u Splitu toliko cekala. Drugo kad ja dodem u Zg onda se ponasam kulturno, jer sam dosla u tudi grad,jer sam tu gost, a nemalo sam puta dozivila da se ekipa iz Zg-a ponasa kao da su kupili cilu Dalmaciju, jer su iznajmili kako ti kazes šupu, a nisu tili ni platit posteni apartman. Od Zagrepcana sam dozivila da su isprid kluba u Korculi dosli ka narodni heroji, vadili ku*** i pišali okolo, jos uvatili zajebavat zenske koje su od tu. Ponasali su se ka najvece seljacine i to ti je samo jedan od primjera. Onda kad ih nitko posli takvog ponasanja nije tija posluzit, poceli su srat kako smo mi Dalmatinci seljacine. Zasto? Zato sta vam se ne stekamo kad dodete, sta hocete, posebniji tretman od jednog Talijana koji se btw ponasa kulturno, za razliku od nekih koji dodu od gore. Radila sam u restoranu, ubijala se od 9-9, ni jednome gostu nikad nije nista falilo, niti se itko imao na sta bunit, zenske su nosile po 6-7 tanjura u rukama i pri tome se cilo vrime smijesile, 6 kuhara je radilo punom parom radeci po 5 jela istovremeno, hrana bi bila servirana u roku odmah, a tako nije samo u tom restoranu bilo. Zato mi ide na kurac (ovo je blag izraz) kad mi netko pocne govorit da smi mi ovakvi i onakvi, pogledaj prvo kakva je u tvom gradu posluga pa onda dodi srat o nama. A na kraju krajeva ako ti ne odgovara, nemoj ni dolazit i sam si reka da je da je jeftinije ic u Tursku, pa dragi moj mi bez vas mozemo, al ocito vi ne mozete bez nas jer se svake godine kulturno vracate.

Kad smo sretni uvjek smo dobri, ali kada smo dobri, nismo uvjek sretni.
eva je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: korcula

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 09:49.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108