Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Lijepa Naša > Split
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Split Raspravljate o temi Korčula i kako doći do nje u Lijepa Naša forumu; Citat: Pravi autor: eva Ma o cemu ti pricas? Sta mislis da ste vi u ZG-u drukciji? Nesto radisniji? ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-06-07, 21:53   #51 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Re: Korčula i kako doći do nje

Citat:
Pravi autor: eva Pogledaj Poruke
Ma o cemu ti pricas? Sta mislis da ste vi u ZG-u drukciji? Nesto radisniji? Prvo u kaficu kraj trga sam cekala Nes 45 minuta, to nisam nikad u Splitu toliko cekala. Drugo kad ja dodem u Zg onda se ponasam kulturno, jer sam dosla u tudi grad,jer sam tu gost, a nemalo sam puta dozivila da se ekipa iz Zg-a ponasa kao da su kupili cilu Dalmaciju, jer su iznajmili kako ti kazes šupu, a nisu tili ni platit posteni apartman. Od Zagrepcana sam dozivila da su isprid kluba u Korculi dosli ka narodni heroji, vadili ku*** i pišali okolo, jos uvatili zajebavat zenske koje su od tu. Ponasali su se ka najvece seljacine i to ti je samo jedan od primjera. Onda kad ih nitko posli takvog ponasanja nije tija posluzit, poceli su srat kako smo mi Dalmatinci seljacine. Zasto? Zato sta vam se ne stekamo kad dodete, sta hocete, posebniji tretman od jednog Talijana koji se btw ponasa kulturno, za razliku od nekih koji dodu od gore. Radila sam u restoranu, ubijala se od 9-9, ni jednome gostu nikad nije nista falilo, niti se itko imao na sta bunit, zenske su nosile po 6-7 tanjura u rukama i pri tome se cilo vrime smijesile, 6 kuhara je radilo punom parom radeci po 5 jela istovremeno, hrana bi bila servirana u roku odmah, a tako nije samo u tom restoranu bilo. Zato mi ide na kurac (ovo je blag izraz) kad mi netko pocne govorit da smi mi ovakvi i onakvi, pogledaj prvo kakva je u tvom gradu posluga pa onda dodi srat o nama. A na kraju krajeva ako ti ne odgovara, nemoj ni dolazit i sam si reka da je da je jeftinije ic u Tursku, pa dragi moj mi bez vas mozemo, al ocito vi ne mozete bez nas jer se svake godine kulturno vracate.
ti si radila .. koje su bile cjene? "prilagođene sezoni" pretpostavljam ....
uopće mi se ne da objašnjavat neke stvari koje bi vi dole trebali shvatit .. jer je vama očito lakše krivit Zagreb ili zagrepčane, nego priznat da radite krivo .. a radite krivo.

mislite da ljudi ne znaju kako ih se krade u Dubrovniku?
da na cruiserima ne upozoravaju ljude da je bolje da se ne sjedne u lokal jer ih kradu? da im donesu račun u kunama i naplate u dolarima ili eurima?

pa kaj vi mislite da su svi osim vas glupi i nije im jasno kaj nudite po kojoj cjeni?
a još žalosnije ... kaj vama nije jasno da takvim pristupom NEĆETE zaradit ni 10% kolko bi mogli .... ali jebiga, treba pošteno radit .... i ne krast ... i ne kukat o česima .. ili poljacima ... ili lošim švabama koji nisu ko nekad ... ili englezima ...

A KUKATE ..... ili se cjele Europa pokvarila ili možda .... ipak .... IMATE KRIVI PRISTUP?????????

ne daj bože da ste vi nekaj loše napravili? ne?

Zadnji Uredio silence : 17-06-07 u 22:35.
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 22:41   #52 (permalink)
Master of Sex n Sin

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 3,124
tarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavan
Arrow Re: Korčula i kako doći do nje

Prva bitna stvar u cijeloj priči da ne želim dijeliti dalmatinci, purgeri, ovi i oni, jer se zbog takvih primitivnih podjela pravi animozitet i priče svedu na svađu vi ste ovakvi, oni su onakvi.

Jasna mi je stvar mentaliteta damfisk, ali ne može se dopustiti ponašanje po kalupu mentaliteta i baviti se uslužnom djelatnošću. Svatko tko misli imati goste, tko želi zarađivati od toga, mora se ponašati u skladu s kulturom ponašanja na najvišoj mogućoj razini koja se može i koja bi se trebala pružiti. Izuzetaka će uvijek biti i s ove i s one strane, ali to je u manjini, međutim da se kod nas na moru u velikom broju slučajeva želi zaraditi u tri mjeseca novaca i od toga živjeti cijelu godinu, a za to se ne pruža proporcionalna usluga je činjenica.

Vi dolje živite i smatram da ne možete objektivno gledati na neke stvari kao mi koji vam dolazimo kao gosti i iz gore postova vidi se koliko ste subjektivni što je s jedne strane razumljivo.

Ne možete se postaviti s pozicije, ako vam nije pravo nemojte dolaziti, ko vas jebe. Pa ja ne dolazim u drugu državu, ja ne dolazim nekom na teret, ja ne dolazim besplatno...ja plaćam punu cijenu usluge i za to povratno želim adekvatnu uslugu. Ne želim se u rođenoj Hrvatskoj osjećati loše zato što je neko nekakvog mentaliteta i zato što mu je tlaka raditi, a želio bi od uslužne djelatnosti zaraditi.

Česi, koji su evropski narod, ako i Poljaci, osjećaju se loše i poniženo, jer ih se smatra građanima drugog reda, zato što ne troše, što nose svoje i to je činjenica, iako sam Prag od turizma godišnje zaradi više nego cijeli Jadran. Švabe, Francuzi i ostali likvidno vrijedni europljani se osjećaju dobro, jer im svi titraju jaja po njihovoj volji.

Usluge nikakve, ponuda apartmana i soba po uređenju na nivou 70-tih godina, cijene previsoke i bahatost koji si dopuštaju, jer će u jeku sezone, uvijek neko naići i to platiti, ali to nije način i nije dugoročno, jer ne mogu vjerovati kako nekoga nije sramota ponuditi šupu i tako iz godine u godinu.

Restorani bez kvalitete, s cijenama do neba, podmetanjem muda pod bubrege.

Nasuprot tome ima krasne ponude, primjerene i vrhunske, ali je nažalost u manjini i predstavljaju je ljudi iz istoga kraju, koji nemaju problema s mentalitetima i ne jebu nikome mater zato jer ima sjeverniju registraciju.

Zadnji Uredio tarquino : 17-06-07 u 22:44.
tarquino je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 22:52   #53 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: tarquino Pogledaj Poruke
Prva bitna stvar u cijeloj priči da ne želim dijeliti dalmatinci, purgeri, ovi i oni, jer se zbog takvih primitivnih podjela pravi animozitet i priče svedu na svađu vi ste ovakvi, oni su onakvi.

Jasna mi je stvar mentaliteta damfisk, ali ne može se dopustiti ponašanje po kalupu mentaliteta i baviti se uslužnom djelatnošću. Svatko tko misli imati goste, tko želi zarađivati od toga, mora se ponašati u skladu s kulturom ponašanja na najvišoj mogućoj razini koja se može i koja bi se trebala pružiti. Izuzetaka će uvijek biti i s ove i s one strane, ali to je u manjini, međutim da se kod nas na moru u velikom broju slučajeva želi zaraditi u tri mjeseca novaca i od toga živjeti cijelu godinu, a za to se ne pruža proporcionalna usluga je činjenica.

Vi dolje živite i smatram da ne možete objektivno gledati na neke stvari kao mi koji vam dolazimo kao gosti i iz gore postova vidi se koliko ste subjektivni što je s jedne strane razumljivo.

Ne možete se postaviti s pozicije, ako vam nije pravo nemojte dolaziti, ko vas jebe. Pa ja ne dolazim u drugu državu, ja ne dolazim nekom na teret, ja ne dolazim besplatno...ja plaćam punu cijenu usluge i za to povratno želim adekvatnu uslugu. Ne želim se u rođenoj Hrvatskoj osjećati loše zato što je neko nekakvog mentaliteta i zato što mu je tlaka raditi, a želio bi od uslužne djelatnosti zaraditi.

Česi, koji su evropski narod, ako i Poljaci, osjećaju se loše i poniženo, jer ih se smatra građanima drugog reda, zato što ne troše, što nose svoje i to je činjenica, iako sam Prag od turizma godišnje zaradi više nego cijeli Jadran. Švabe, Francuzi i ostali likvidno vrijedni europljani se osjećaju dobro, jer im svi titraju jaja po njihovoj volji.

Usluge nikakve, ponuda apartmana i soba po uređenju na nivou 70-tih godina, cijene previsoke i bahatost koji si dopuštaju, jer će u jeku sezone, uvijek neko naići i to platiti, ali to nije način i nije dugoročno, jer ne mogu vjerovati kako nekoga nije sramota ponuditi šupu i tako iz godine u godinu.

Nasuprot tome ima krasne ponude, primjerene i vrhunske, ali je nažalost u manjini i predstavljaju je ljudi iz istoga kraju, koji nemaju problema s mentalitetima i ne jebu nikome mater zato jer ima sjeverniju registraciju.
amen ....
nemam kaj dodat. samo sam poboldo dio o kojem bi neki ljudi trebali malo razmislit ....

zakaj se ne pitaju zbog čega Prag zaradi više nego cjela Dalmacija?
lakše je srat po Zagrebu i priprdavat kak su česi loši gosti, nego se pogledat u ogledalo ....
nismo mi loši gosti, nego vi ne nudite ništa, a hoćete nam uzet zadnju lipu iz đepa, pa kad vam ne damo, onda serete i po zagrepčanima, i po česima i po poljacima i po njemcima .. po svima, osim po sebi, a vi ste jedini uzrok svemu tome ....

Zadnji Uredio silence : 17-06-07 u 23:34.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 23:38   #54 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-01-07
Godina: 27
Poruka: 1,972
Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Neptune Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune

Za Oggy-a:

Split - Vela Luka
374 kn za auto + 42 kn po osobi

Orebić - Korčula
48 kn za auto + 10 kn po osobi

Drvenik - Korčula
163 kn za auto + 32 kn po osobi

Sve ti je to u jednom smjeru - koliko ja znam ista cijena je i za povratne karte tako da sve računaš X2.

Raspored Drvenik-Korcula
Raspored Split - Vela Luka
Neptune je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 23:40   #55 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Neptune Pogledaj Poruke
Za Oggy-a:

Split - Vela Luka
374 kn za auto + 42 kn po osobi

Orebić - Korčula
48 kn za auto + 10 kn po osobi

Drvenik - Korčula
163 kn za auto + 32 kn po osobi

Sve ti je to u jednom smjeru - koliko ja znam ista cijena je i za povratne karte tako da sve računaš X2.

Raspored Drvenik-Korcula
Raspored Split - Vela Luka
svaka čast ... imaš rep+ od mene ... i sorry na svom ovom proljevu gore ... svuda ima debila ....

(ak ne dobiješ rep uskoro, samo me podsjeti, zaslužio si)
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 23:47   #56 (permalink)
Master of Sex n Sin

tarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavan

i od mene rep+.......konkretno i zasluženo......

(faken..moram malo više špricati okolo, ali pamtim)
Odgovori sa citatom
Star 17-06-07, 23:50   #57 (permalink)
eva
Trouble

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 3,284
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti

Citat:
Zanimljivo da si ti ovo rekao, a dolje nastavljas o nasem mentalitetu.

Citat:
Mozemo itekako. A uz to, mislis da je svima iz Dalmacije besplatno dolazit na otoke? Ja ne putujem besplatno nigdje i ja sam placala apartmane, i ja placam svaki dan kavu po sezonskoj cijeni u svom gradu. Placam punu uslugu kao i ti, pa se ne bunim, a ne zivim od turizma.

Citat:
Zasto Prag zaradi toliko? Odgovor si sam sebi dao. Oni imaju turizam cijelu godinu, Dalmacija misec dana.
Zasto se ZG ne ugleda na Prag? Mozete i vi imati svoj turizam i to cijelu godinu,ni oni nemaju more, zasto nama pametovat kad vi niste iskoristili ono sta mozete, najlakse je brojat lovu sa Jadrana gore u ZG-u na kraju sezone koju skupite kroz PDV i onda nakraju ispadne da vi nas pomazete, a mi jadni nevoljni i siromasni i neznamo zaradit lovu.

Citat:

Apartmani koje sam ja vidila su uredeni vrhunski,ima i onih losih, ali koliko para toliko i muzike, jedan talijan ako mu se ne svida apartman plati za drugi, na kraju krajeva i ja takoder, pa nemam bas na svakom otoku vikendicu. Ako ti ne odgovara ni jedan apartman ima hotela sa 5 zvijezdica koliko hoces. Svugdi na svitu vrijede ista pravila sta se turizma tice, plati pa se rugaj,ako ne mozes platit ostani doma (to vridi i za tebe i mene) a s obzirom koliko ti kazes da trosis na ljetovanje, nebi trebao nailazit na lose restorane i apartmane ili si samo baksuz pa uvik nekako zavrsis u nekoj rupi.

P.S. Sorry Oggy zbog jos malo oftopicarenja.
Odgovori sa citatom
Star 18-06-07, 00:07   #58 (permalink)
Master of Sex n Sin

Ja sam dole pričao o mentalitetu ljudi općenito koji dolje žive i posebno se bave uslužnom djelatnošću i pri tome nisam nikoga izdvojio posebno.

To što ti plaćaš dolje jednako kao i turisti u špici sezone, posebno strani, govori samo u prilog aspurdu deranja kože o kojem smo govorili cijelo vrijeme, kojeg si i sama žrtva.

To što Prag kao kontinentalni grad nudi sadržaje tijekom cijele godine, još je veća sramota za našu obalu koja radi tri mjeseca i da u 11 mjesecu ne možeš pošteno odjesti ni u jedan hotel, a da se ne smrzneš jer grijanje ne radi i da nema apsolutno nikakvih sadržaja, osim ovo malo wellnessa u zadnje vrijeme. Što bi mentalitet popizdio da mora cijelu godinu istim tempom.

Pregazio sam apartmana uzduž mjesta, sigurno više od tebe, koja si domaća i toliko sranja vidio da mi se povraća i upravo ej to što se novac koji čovjek donese dole za potrošiti veže uz hotele s 5 zvjezdica i šatro vrhunske restorane s tovljenom ribom, da ne nabrajam po imenima i situacijama.

I na kraju se opet svede sve na vi gore u Zagrebu, mi siroti dole...ja nisam iz Zagreba i boli me kurac za Zagreb......a o tome koliko ste siroti dalo bi se pričati..dođi mi u goste da te provedem, da vidiš kako su ljudi najebali u životu i kako ih vi i dalje derete i kako avs boli kurac što ne mogu..pa se ostaju kupati kući u lavoru.
Odgovori sa citatom
Star 18-06-07, 01:02   #59 (permalink)
eva
Trouble

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 3,284
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti

Citat:
Ja sam dole pričao o mentalitetu ljudi općenito koji dolje žive i posebno se bave uslužnom djelatnošću i pri tome nisam nikoga izdvojio posebno.
Mislis da su svi restorani dolje od ljudi koji dolje zive? E pa nisu, vode ih Dalmatinci a drze ih neki iz vani (ne sve ali dosta velik dio), koji kulturno traze taj i taj iznos na kraju sezone.
Jos jednom ponavljam, dodete ovdje za ljeto, a neznate sta se dogada.

Citat:
To što ti plaćaš dolje jednako kao i turisti u špici sezone, posebno strani, govori samo u prilog aspurdu deranja kože o kojem smo govorili cijelo vrijeme, kojeg si i sama žrtva.
Ne smatram se nikakvom zrtvom, kad ocu ic na jeftinije mijesto , onda tamo idem, ako nemamo love za svaku vecer ic u skupi restoran idemo gradelavat, sta u vecini slucajeva ispadne bolje. Kad hocu finjak i dobru poslugu, ocekujem i da me se odere, ista stvar dosla ja na Azurnu obalu ili u Korculu, ako trebam za nesto platit toliko i toliko, platit cu, a sad da ja nesto crnim zato sta je nase, a nije od Francuza,Talijana ili nekog treceg , nema sanse.

Citat:
To što Prag kao kontinentalni grad nudi sadržaje tijekom cijele godine, još je veća sramota za našu obalu koja radi tri mjeseca i da u 11 mjesecu ne možeš pošteno odjesti ni u jedan hotel, a da se ne smrzneš jer grijanje ne radi i da nema apsolutno nikakvih sadržaja, osim ovo malo wellnessa u zadnje vrijeme. Što bi mentalitet popizdio da mora cijelu godinu istim tempom.
Ja sam rekla da se Zagreb ugleda na njih, jer sam puno puta cula usporedbe ta dva grada. Naravno da zimi kad puse orkanska bura , ljudi nece doc na otoke. Split i Dubrovnik bi mogli proradit na tome, ali otoci nikako. A sam Split je jos uvijek trazitni grad. Jedini problem naseg mentaliteta, govorim mentaliteta cijele zemlje, sta ne zelimo strane investitore, sta bi tu ideju priblizili.

Citat:
Pregazio sam apartmana uzduž mjesta, sigurno više od tebe, koja si domaća i toliko sranja vidio da mi se povraća i upravo ej to što se novac koji čovjek donese dole za potrošiti veže uz hotele s 5 zvjezdica i šatro vrhunske restorane s tovljenom ribom, da ne nabrajam po imenima i situacijama.
Pregazila sam ih i ja, da nema losih to necu govorit, ali da nema luksuznih , to ne mozes rec. I ja sam za to da se radi sve sve vise luksuznih stvari, i da imamo luksuzni turizam,i turizam za mlade ali onda ne mozes ocekivat niske cijene i turiste koji su dolazili u postratno vrijeme. Turizam se ovdje iz godine u godinu razvija, a tako se razvijaju i cijene.

Citat:
I na kraju se opet svede sve na vi gore u Zagrebu, mi siroti dole...ja nisam iz Zagreba i boli me kurac za Zagreb......a o tome koliko ste siroti dalo bi se pričati..dođi mi u goste da te provedem, da vidiš kako su ljudi najebali u životu i kako ih vi i dalje derete i kako avs boli kurac što ne mogu..pa se ostaju kupati kući u lavoru.
Ko ih dere? Tko to mi? Jos jednom ponavljam, placam kao i svi koji dolaze na ljetovanje. U Splitu se slabo kupam jer s obzirom na kupalista i cistocu mora nije ni cudno da je trazitni grad, lavor mi je nekako drazi. A to sta su meni neka mjesta bliza ne znaci nista jer ako gledas put sa sjevera do ovdje, najvise te odere Jadrolinija,cije monopolisticke cijene usluga i ja placam.
Odgovori sa citatom
Star 18-06-07, 07:17   #60 (permalink)
Dr. Love

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 4,086
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Jebate uspijete biti oftopic na oftopic forumu Nije greda, ja sam saznao sta treba (posebno hvala Neptunu na trudu, rep je dan ).
Najradje bi sa Drvenika isao (jer od ST-a do Drvenika treba cca sat i po do 2, a cijena karte je fino jeftinija tako da uz trošak benge i uštediš), ali kako Damfisk rece postoji lijepa mogućnost da poljubim vrata od trajekta. Ovako idem iz ST-a. Samo me zanima u špici da li imaju foru kao sa Hvarom da trajekti idu dok god ima putnika i samo dvije linije pa se ti sine jebi citav dan...

Fino kremicu sa sobom, natrackat se, negdje se izvalit goluzdrav i zavadjat apolonovim tijelom sredovječne svabice
Ima da dođem na Korculu preplanuo k'o ceski atleticar
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: korcula

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:19.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114