| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Split Raspravljate o temi Korčula i kako doći do nje u Lijepa Naša forumu; Citat: Pravi autor: eva Ne smatram se nikakvom zrtvom, kad ocu ic na jeftinije mijesto , onda tamo idem, ako nemamo ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #61 (permalink) | |
| Banned | Re: Korčula i kako doći do nje Citat:
ajmo recimo od disko klubova ... rijetkost je naći mjesto (osim Paga), di klubovi rade cjelu noć, jer se domaćima spava i smeta im buka .... ajmo dalje, izvanpansionska potrošnja ... ne postoji ... sretan si ako se može iznajmit pedalina, ne daj bože kupiti makar i kupaće ... osim kod šiptara na štandu odnos cijene i dobivenog? ... o tome mi pričamo, nije problem potrošiti novac ako se za taj novac nešto dobije nazad ... a dobit nešto osim "mora, sunca i lijepe prirode" je još uvijek skoro pa nemoguć zadatak ... da jedna Korčula nema normalan disko? da se tamo doslovno nema di pare potrošiti osim u preskupom koktel baru koji dere astronomske cijene, jer jednostavno nema nikakvog izbora? pa naravno da se turist osjeća ko budala ... isto kak si se i ti osjećala ko budala kad si plačala monopol HTa ... niš živo se ne nudi ... i upravo je Korčula izvrstan primjer za to .... oni bi da nabiju cijene, da im dolaze najbolji gosti, ali ne daj bože otvorit disko koji bi radio cjelu noć, jer finim guzicama smeta buka .... ali im ne smeta nabijat cijene ... zakaj je voće i povrće (UBRANO U VRTU) na moru duplo skuplje nego u Zagrebu? ne možeš mi reći da je stvar u transportu, kad je pokupljeno sa polja 100 metara od placa .... naravno da ljudi donesu sa sobom, pa nismo svi mi idioti koji će plačat takve cijene ... | |
| | |
| | #62 (permalink) | |
| evergreen Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,025
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Korčula i kako doći do nje Citat:
i također ne treba generalizirati o ponudi u dalmaciji jer cijene ipak određuje tržište. i ako u nekom mjestu dolaze stranci koji su spremni platiti više, naravno da cijene zbog zakona ponude i potražnje idu gore (primjer hvara), a druga je stvar što prosječnom hrvatu s prosječnom hrvatskom plaćom manje odgovara. u vezi damfiskove primjedbe o centraliziranom plaćanju poreza se slažem, ali ove godine to je ukinuto. trebalo je biti i prije. svoje sam mišljenje o tome izrazio u temi političkog foruma. međutim, ne plaćaju samo firme porez i prirez pa nije čudo da zagreb kao grad s najviše stanovnika i najvećim prirezom ima najviše novaca.
__________________ Sloboda tiska u Hrvatskoj ne postoji. Želite li uspjeti kao novinar, morate se kloniti od tema kao što su organizirani kriminal, tajne službe, ratni zločini i politička korupcija. (Željko Peratović) | |
| | |
| | #63 (permalink) |
| 4nick8or | Re: Korčula i kako doći do nje nekulturnih primitivaca ima najviše u Zg-u, bez uvrede Zagrapčanima (ima i najveći broj obrazovanih i kulturnih), ali broj stanovnika i statistika ne mogu lagati.
__________________ ....oooO............... .....(....)...Oooo.... ......)../.....(....)... .....(_/.......)../.... ...............(_/...... おとわるいなー |
| | |
| | #64 (permalink) |
| evergreen Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,025
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Korčula i kako doći do nje ne vrijeđa me to. znam dobro gdje živim i kakvih sugrađana imam.
__________________ Sloboda tiska u Hrvatskoj ne postoji. Želite li uspjeti kao novinar, morate se kloniti od tema kao što su organizirani kriminal, tajne službe, ratni zločini i politička korupcija. (Željko Peratović) |
| | |
| | #65 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Korčula i kako doći do nje Taj trajekt je u sred sezone uvik poluprazan, baš radi cijene, jer rjetko tko ide iz Splita za Korčulu s autom, večina ljudi idu ili preko Drvenika ili preko Orebića. Računaj još da imaš uru vrimena vožnje od Vela Luke do Korčule. |
| | |
| | #66 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
Poruka: 4,046
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Korčula i kako doći do nje A frka me za Drvenik da ne bi poljubio vrata ![]()
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
| | #68 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
Poruka: 4,046
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Korčula i kako doći do nje Hm, za ~300 kn mi se nekako ne da izgubiti čitav dan do drugog termina ako ujutro poljubim vrata.
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
| | #70 (permalink) |
| glup & gluplji Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,888
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Korčula i kako doći do nje Zaboga, koliko offtopica... 'Ko će to sve pohvatat ![]() Evo ovako: @ Oggy : Šanse da ti trajekt u Splitu za Vela Luku bude prepun su prilično male. To se događa, ali jako rijetko. Svakako nastoj doći u Split ujutro tako da, ako se zaista dogodi da prvi trajekt za Vela Luku bude pun, sigurno upadaš u drugi. Opcija Orebić-Korčula je uvijek moguća, ali ponavljam: tu je 4-satna vožnja od Splita do Orebića. Ja osobno preferiram trajekt Split-Vela Luka. P.S. Ako dođeš u Split i budeš prisiljen čekat na trajekt, javi se pa idemo na pivce i kupanjac. Ja častim!!! @Silence Rasprava s tobom na ovu temu je, izgleda, posve izlišna. Ti si jednostavno uvjeren da Zagrepčani svojim mukotrpnim radom 10 mjeseci u godini hrane cijelu Dalmaciju koja ništa ne radi, nego čeka 2 ljetna mjeseca da im dođu Zagrepčani kako bi ih mogli oderat. E pa ako je zaista tako, onda ti mogu samo reći: NE SPAŠAVAJTE NA VIŠE. NEMOJTE DOLAZIT. VAŠE PARE NAM NE TREBAJU. ZAOBIĐITE DALMACIJU U ŠIROKOM LUKU. Šta bi rekao Ali G: 'Nuff said. @Tarquino Mislim da smo se nas dvojica razumjeli. Ja sam ti pokušao predočit mentalni sklop prosječnog konobara u nekom dalmatinskom kafiću u ljetnoj sezoni. Razlog zbog kojeg si doživio ono što ti smatraš "neljubaznošću" je upravo takav mentalni sklop. To nije bilo opravdanje, jer za neljubaznost nema opravdanja. To je bilo samo konstatiranje činjenica. Sve ostalo - cijene, razna usluge, lijenost i/ili radišnost Dalmatinaca i argonacija i/ili pristojnost Zagrepčana - sve to je puno složenija problematika koja zaslužuje puno kulturniju i ozbiljniju raspravu, a ne "vi dole ste bezobrazna lijena stoka" argumentaciju a pošto mene osobito ne privlači rasprava sa nekim tko mene i moje apriorno smatra stokom, i taj svoj apriorni stav koristi kao vrhunski argument u prilog svojoj tvrdnji, ja ću se ogradit od daljnje rasprave na tu temu. Toliko o tome od mene. ![]()
__________________ Sve žene nisu iste. Neke su još gore. Zadnji Uredio damfisk : 18-06-07 u 14:32. |
| | |
![]() |
| Tagovi: korcula |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:10.