Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Lijepa Naša > Split
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Split Raspravljate o temi Korčula i kako doći do nje u Lijepa Naša forumu; Citat: Pravi autor: eva Ne smatram se nikakvom zrtvom, kad ocu ic na jeftinije mijesto , onda tamo idem, ako nemamo ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 18-06-07, 07:44   #61 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Re: Korčula i kako doći do nje

Citat:
Pravi autor: eva Pogledaj Poruke
Ne smatram se nikakvom zrtvom, kad ocu ic na jeftinije mijesto , onda tamo idem, ako nemamo love za svaku vecer ic u skupi restoran idemo gradelavat, sta u vecini slucajeva ispadne bolje. Kad hocu finjak i dobru poslugu, ocekujem i da me se odere, ista stvar dosla ja na Azurnu obalu ili u Korculu, ako trebam za nesto platit toliko i toliko, platit cu, a sad da ja nesto crnim zato sta je nase, a nije od Francuza,Talijana ili nekog treceg , nema sanse.
oćeš reći da je ponuda ista?
ajmo recimo od disko klubova ...
rijetkost je naći mjesto (osim Paga), di klubovi rade cjelu noć, jer se domaćima spava i smeta im buka ....
ajmo dalje, izvanpansionska potrošnja ... ne postoji ... sretan si ako se može iznajmit pedalina, ne daj bože kupiti makar i kupaće ... osim kod šiptara na štandu
odnos cijene i dobivenog? ... o tome mi pričamo, nije problem potrošiti novac ako se za taj novac nešto dobije nazad ... a dobit nešto osim "mora, sunca i lijepe prirode" je još uvijek skoro pa nemoguć zadatak ...

da jedna Korčula nema normalan disko? da se tamo doslovno nema di pare potrošiti osim u preskupom koktel baru koji dere astronomske cijene, jer jednostavno nema nikakvog izbora? pa naravno da se turist osjeća ko budala ... isto kak si se i ti osjećala ko budala kad si plačala monopol HTa ... niš živo se ne nudi ...

i upravo je Korčula izvrstan primjer za to .... oni bi da nabiju cijene, da im dolaze najbolji gosti, ali ne daj bože otvorit disko koji bi radio cjelu noć, jer finim guzicama smeta buka .... ali im ne smeta nabijat cijene ...

zakaj je voće i povrće (UBRANO U VRTU) na moru duplo skuplje nego u Zagrebu? ne možeš mi reći da je stvar u transportu, kad je pokupljeno sa polja 100 metara od placa .... naravno da ljudi donesu sa sobom, pa nismo svi mi idioti koji će plačat takve cijene ...
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-06-07, 10:40   #62 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,025
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: eva Pogledaj Poruke
Ma o cemu ti pricas? Sta mislis da ste vi u ZG-u drukciji? Nesto radisniji? Prvo u kaficu kraj trga sam cekala Nes 45 minuta, to nisam nikad u Splitu toliko cekala. Drugo kad ja dodem u Zg onda se ponasam kulturno, jer sam dosla u tudi grad,jer sam tu gost, a nemalo sam puta dozivila da se ekipa iz Zg-a ponasa kao da su kupili cilu Dalmaciju, jer su iznajmili kako ti kazes šupu, a nisu tili ni platit posteni apartman. Od Zagrepcana sam dozivila da su isprid kluba u Korculi dosli ka narodni heroji, vadili ku*** i pišali okolo, jos uvatili zajebavat zenske koje su od tu. Ponasali su se ka najvece seljacine i to ti je samo jedan od primjera. Onda kad ih nitko posli takvog ponasanja nije tija posluzit, poceli su srat kako smo mi Dalmatinci seljacine. Zasto? Zato sta vam se ne stekamo kad dodete, sta hocete, posebniji tretman od jednog Talijana koji se btw ponasa kulturno, za razliku od nekih koji dodu od gore. Radila sam u restoranu, ubijala se od 9-9, ni jednome gostu nikad nije nista falilo, niti se itko imao na sta bunit, zenske su nosile po 6-7 tanjura u rukama i pri tome se cilo vrime smijesile, 6 kuhara je radilo punom parom radeci po 5 jela istovremeno, hrana bi bila servirana u roku odmah, a tako nije samo u tom restoranu bilo. Zato mi ide na kurac (ovo je blag izraz) kad mi netko pocne govorit da smi mi ovakvi i onakvi, pogledaj prvo kakva je u tvom gradu posluga pa onda dodi srat o nama. A na kraju krajeva ako ti ne odgovara, nemoj ni dolazit i sam si reka da je da je jeftinije ic u Tursku, pa dragi moj mi bez vas mozemo, al ocito vi ne mozete bez nas jer se svake godine kulturno vracate.
ovo je sramota za svakoga, a nekulturnih primitivaca 'nasreću' ima u svim krajevima pa zato ne bih uopće generalizirao.

i također ne treba generalizirati o ponudi u dalmaciji jer cijene ipak određuje tržište. i ako u nekom mjestu dolaze stranci koji su spremni platiti više, naravno da cijene zbog zakona ponude i potražnje idu gore (primjer hvara), a druga je stvar što prosječnom hrvatu s prosječnom hrvatskom plaćom manje odgovara.

u vezi damfiskove primjedbe o centraliziranom plaćanju poreza se slažem, ali ove godine to je ukinuto. trebalo je biti i prije. svoje sam mišljenje o tome izrazio u temi političkog foruma.

međutim, ne plaćaju samo firme porez i prirez pa nije čudo da zagreb kao grad s najviše stanovnika i najvećim prirezom ima najviše novaca.
Odgovori sa citatom
Star 18-06-07, 11:11   #63 (permalink)
4nick8or

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,401
pharaoh je zabranio reputaciju
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

Citat:
Pravi autor: ševa Pogledaj Poruke
ovo je sramota za svakoga, a nekulturnih primitivaca 'nasreću' ima u svim krajevima pa zato ne bih uopće generalizirao.
nekulturnih primitivaca ima najviše u Zg-u, bez uvrede Zagrapčanima (ima i najveći broj obrazovanih i kulturnih), ali broj stanovnika i statistika ne mogu lagati.
.....(_/.......)../....
...............(_/......

おとわるいなー
pharaoh je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-06-07, 11:19   #64 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,025
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: pharaoh Pogledaj Poruke
nekulturnih primitivaca ima najviše u Zg-u, bez uvrede Zagrapčanima (ima i najveći broj obrazovanih i kulturnih), ali broj stanovnika i statistika ne mogu lagati.
ne vrijeđa me to. znam dobro gdje živim i kakvih sugrađana imam.
Odgovori sa citatom
Star 18-06-07, 12:43   #65 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-01-07
Godina: 27
Poruka: 1,970
Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Neptune Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune

Citat:
Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke
JeOvako idem iz ST-a. Samo me zanima u špici da li imaju foru kao sa Hvarom da trajekti idu dok god ima putnika i samo dvije linije pa se ti sine jebi citav dan...
Taj trajekt je u sred sezone uvik poluprazan, baš radi cijene, jer rjetko tko ide iz Splita za Korčulu s autom, večina ljudi idu ili preko Drvenika ili preko Orebića. Računaj još da imaš uru vrimena vožnje od Vela Luke do Korčule.
Neptune je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-06-07, 12:46   #66 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 4,046
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

A frka me za Drvenik da ne bi poljubio vrata
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-06-07, 12:55   #67 (permalink)
prof. Foruma

Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Neptune Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune

S Drvenika vozi mala trabakula Mediteranske plovidbe šta je uvik puna.
To je vec rulet.
Neptune je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-06-07, 13:03   #68 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 4,046
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Hm, za ~300 kn mi se nekako ne da izgubiti čitav dan do drugog termina ako ujutro poljubim vrata.
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-06-07, 13:09   #69 (permalink)
prof. Foruma

onda ti je opcija prvac Orebić, to ljudi i rade, ako se ne ukrcaju u Drveniku.
Neptune je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-06-07, 14:28   #70 (permalink)
glup & gluplji

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,888
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Zaboga, koliko offtopica... 'Ko će to sve pohvatat

Evo ovako:

@ Oggy :

Šanse da ti trajekt u Splitu za Vela Luku bude prepun su prilično male. To se događa, ali jako rijetko.

Svakako nastoj doći u Split ujutro tako da, ako se zaista dogodi da prvi trajekt za Vela Luku bude pun, sigurno upadaš u drugi.

Opcija Orebić-Korčula je uvijek moguća, ali ponavljam: tu je 4-satna vožnja od Splita do Orebića.

Ja osobno preferiram trajekt Split-Vela Luka.

P.S. Ako dođeš u Split i budeš prisiljen čekat na trajekt, javi se pa idemo na pivce i kupanjac. Ja častim!!!

@Silence

Rasprava s tobom na ovu temu je, izgleda, posve izlišna. Ti si jednostavno uvjeren da Zagrepčani svojim mukotrpnim radom 10 mjeseci u godini hrane cijelu Dalmaciju koja ništa ne radi, nego čeka 2 ljetna mjeseca da im dođu Zagrepčani kako bi ih mogli oderat.

E pa ako je zaista tako, onda ti mogu samo reći:
NE SPAŠAVAJTE NA VIŠE.
NEMOJTE DOLAZIT. VAŠE PARE NAM NE TREBAJU.
ZAOBIĐITE DALMACIJU U ŠIROKOM LUKU.

Šta bi rekao Ali G: 'Nuff said.

@Tarquino

Mislim da smo se nas dvojica razumjeli. Ja sam ti pokušao predočit mentalni sklop prosječnog konobara u nekom dalmatinskom kafiću u ljetnoj sezoni.

Razlog zbog kojeg si doživio ono što ti smatraš "neljubaznošću" je upravo takav mentalni sklop.

To nije bilo opravdanje, jer za neljubaznost nema opravdanja. To je bilo samo konstatiranje činjenica.

Sve ostalo - cijene, razna usluge, lijenost i/ili radišnost Dalmatinaca i argonacija i/ili pristojnost Zagrepčana - sve to je puno složenija problematika koja zaslužuje puno kulturniju i ozbiljniju raspravu, a ne "vi dole ste bezobrazna lijena stoka" argumentaciju a pošto mene osobito ne privlači rasprava sa nekim tko mene i moje apriorno smatra stokom, i taj svoj apriorni stav koristi kao vrhunski argument u prilog svojoj tvrdnji, ja ću se ogradit od daljnje rasprave na tu temu.

Toliko o tome od mene.

Zadnji Uredio damfisk : 18-06-07 u 14:32.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: korcula

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 11:10.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114