Ubi se![]()
Raspravljate o temi kaj da napravim u Teens forumu, dio Društvo foruma; Treniram jedan sport i bas nejde. Jedno vrijeme ide pa onda stane i tak. Nejdem u redovnu skolu. Nemam frendove ...
Ubi se![]()
Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.
Rekreativno džabalebarenje![]()
stupid is as stupid does
šta ti je otac cigan pa te ne tjera u školu?
sportom se baviš do 30-te (uglavnom), ako nisi u tom periodu osigurao daljnji život, a nemaš škole, loše ti se piše
objasni to starom
Bolje desnica nego prknenica!
aj po prvi put u zivotu napravi ono sto zelis i odjebi druge.
to bi mu i ja savjetovala,ali nije tako lako.
vidiš da ćeme morati raditi ako ne bude išao na trening.
ostani na treningu samo ako voliš sport koji treniraš.
ako ga voliš,onda se potrudi da ti ide malo bolje.
a ocu objasni da ne može upravljati tvojim životom i da si već dovoljno odrastao da znaš što je za tebe dobro i što želiš![]()
možda nisi tako mislio, već je samo uzrečica ali da napomenem da cigani ne sprećavaju decu da idu u školu (ne svi, ne generalno). Sada bi mogao da iznesem primere iz hrvatske gde su romska deca i fakultete završili. Uglavnom je bilo zbog novaca i čestih migracija. Sada je ministrica Kosorica to malo promenila i česte donacije uvetovale su večim polaženjem u školu. Moja sva deca idu u školu. Znači ubuduće mani se tih fraza. Ne ljutim se, ta je fraza duboko ukorenjena u narodu isto kao i ona da mi krademo i da otimamo decu ali o tome je već pisano, a sada odgovor na temu:
smatram da moraš da slušaš oca, žalosno ali istinito. Dok živiš kod njega moračeš da živiš po pravilima koje ti on postavlja. Ne kažem, da je u redu što te lišava društva i mladenačkog života ali pomiri se sa time. Pokušaj završiti školu, fakultet u što kračem roku i naći posao. Naći češ ponovo društvo i život če da ti krene. Nemoj da se prepireš sa ocem, poštuj ga i ako se ne slažeš sa njime, veruj mi imao je možda drugačije detinjstvo i drugačiji odgoj. Nije se modernizirao. Ponekad očevi očekuju od dece da naprave sve ono što oni nisu (rekli bi mladi danas: sjebani su u glavu). Ništa, izdrži. Želim ti sreću i snagu u tome.![]()