Pokazujem rezultate 1 do 3 od 3

Pubertet: Problem i Rijesenje (Djevojke)

Raspravljate o temi Pubertet: Problem i Rijesenje (Djevojke) u Teens forumu, dio Društvo foruma; Napomena: Ovo nije copy/paste, sve je pisano rucno, tako da znate da sam ulozio trud u ovo U pubertetu se ...

Banned
    Datum registracije
    15-10-07
    Poruka
    1,066
    Liked
    0 times

Pubertet: Problem i Rijesenje (Djevojke)

Napomena: Ovo nije copy/paste, sve je pisano rucno, tako da znate da sam ulozio trud u ovo

U pubertetu se svi susrecemo s nekim tjelesnim problemima koji nas mogu prilicno zabrinuti:

Postoji li mogucnost predvidanja pojave prve mjesecnice?

Ne posoji, iako vecina djevojaka dobije prvu mjesecnicu otprilike u isto doba kad su je dobile i njihove majke, ili nesto ranije. Mozes takoder paziti na pojavu iscjetka (sitne bijele mrlje na rublju). Iscjedak obicno sluzi kao pokazatelj da su se tvoji unutarnji dijelovi "pokrenuli", pa ako se redovito pojavljuje, vjerojatno ces mjesecnicu dobiti u naredih nekoliko mjeseci.

Pojavljuje mi se iscjedak, ali nije bijeli i ne mirise ugodno. Je li to normalno?

Normalni iscjedak moze biti prljavobijele boje, ali ne bi smio imati nikakav poseban miris (iako sigurno ne mirise poput cvijeca). Ako te usto "dolje" svrbi, moze biti da imas nekakvu infekciju rodnice. Vjerojatno nista strasno, ali bilo bi dobro otici lijecniku na pregled. Nema potrebe sramiti se infekcija rodnice - svaka zena dobije je prije ili kasnije, a sama infekcija ne mora imati nikakve veze sa seksualnim odnosima.

Imaju li djevojke polucije?

Istrazivanja seksualnosti pokazala su da i djevojke mogu dozivljavati orgazme za vrijeme sna. Vjerojatno to nikad neces saznati jer djevojke ne ostavljaju fizicke tragove poput mladica, tj. nema mokrih mrlja na krevetu.

Osjecam se poput nakaze, jedna dojka mi je veca od druge...

Svim zenama je jedna dojka veca od druge, a sasvim je vjerojatno da si jedino ti primjetila razliku kod svojih grudi ( jer si provela sate i sate proucavajuci ih). Ako je razlika u velicini znacajna, sasvim je vjerojatno da ce se s vremenom donekle izjednaciti, prije nego prestanu rasti.

Kako cu saznati kada mi treba grudnjak?

Ako imas neugodan osjecaj u dojkama dok trcis ili se vavis sportom, sasvim je sigurno da bi ti bilo lakse s grudnjakom. Inace se sve svodi samo na pitanje: zelis li ga nosti ili ne. Ako zelis, nabavi ga, ako ti se ne svida - zaboravi ga. Istina je, ako svakodnevno koristis grudnjak od trenutka kad su ti dojke narasle (bez obzira na velicinu), trebat ce im nesto vise vremena da postanu opustene. Ali, sve grudi se s vremenom opuste, a opustile bi se i da si koristila grudnjak svaki dan od rodenja, pa se neke zene pitaju je li ga uopce vrijedno koristiti?

Sesnaest mi je godina, i grudi mi se nisu promijenile vec godinama. Znaci li to da su dosegle svoju konacnu velicinu?

Ne nuzno. Grudi su dio tijela koji nastavlja mijenjati oblik kroz cijeli zivot. Moguce je da ce opet poceti rasti pri kraju tinejdzerskih godina ili na pocetku tvojih dvadesetih. Na oblik i velicinu grudi moze utjecati i porast ili gubitak tjelesne tezine, tablete protiv zaceca, trudnoca ili jednostavno - starenje.

Grudi su mi malene. Voljela bih da su vece...

Zasto? Sve grudi, bez obzira na velicinu, pruzaju jednako ugodan osjecaj kad ih se dodiruje, a velicina ionako nema nikakvog utjecaja na dojenje. Male grudi su jednako zenstvene privlacne i uzbudljive kao i velike. I jedne i druge su bile u modi i van mode toliko puta da ne vrijedi niti razmisljati o tome. Ne uzbuduj se oko toga i nauci se voljeti onakvom kakva jesi.

Grudi su mi ogromne! Zeljela bih da su manje...

Kao i oni koji misle da imaju male grudi i zele vece, najbolje je nauciti voljeti samu sebe onakvom kakva jesi i pokusati se ne brinuti previse o tome. Nabavi dobar, udoban grudnjak i pokusaj ne stajati pogrbljeno jer to nece sakriti grudi, a moze razviti i teske probleme s kraljeznicom.

A sto je sa zahvatom za smanjenje grudi?

Da, pomocu operacijskog zahvata moguce je smanjiti grudi. Kao i pri svakoj drugoj operaciji postoje rizici, ali je ovaj zahvat uglavnom jednostavniji i sigurniji od operacije povecanja grudi.

A operacija za povecanje grudi?

Postavljanje umetaka u grudi nije nesto u sto bi trebalo ulaziti bez detalnjih informacija. Radi se o ozbiljnom kirurskom zahvatu pod opcom anestezijom. Dalje, kirurg ti otvara grudi i umece plasticne vrecice (silikon) i zatim sve ponovno zasije. Operativna promjena nije tranja. Nakon nekog vremena trebat ce je ponoviti.

Banned
    Datum registracije
    15-10-07
    Poruka
    1,066
    Liked
    0 times

Re: Pubertet: Problem i Rijesenje (Djevojke)

Nije zabranjeno pisati ljudi...

Starter
    Datum registracije
    27-05-10
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

Re: Pubertet: Problem i Rijesenje (Djevojke)

ja vecc iamm 14 god. ii nemam grudii.. uopcee..jedinaa samm u razz kojaa niss nema...ni ti sam dobilaa prvu mjesecnicu,.iscjedka nema...mamaa kazee da cuu se kasnijee razvit...al kad??... nisam sigurna...:S

Lajkaj nas na Facebooku