Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 33

Full HD i HD Ready...razlike

Raspravljate o temi Full HD i HD Ready...razlike u Tehnoklik forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; polako razmisljam o kupovini LCD-a (citao sam da ce plazme u sljedecih 5-10 godina zabraniti u EU, navodno zbog vece ...

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

Full HD i HD Ready...razlike

polako razmisljam o kupovini LCD-a (citao sam da ce plazme u sljedecih 5-10 godina zabraniti u EU, navodno zbog vece potrosnje struje) pa me interesira koja je tocna razlika izmedju Full HD-a i HD Ready.
    koliko sam ja ovako laicki skuzio, prvo sto sam primjetio je razlika u rezoluciji.

koje su druge razlike (ako ih ima)?

hvala unaprijed

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika macor
    Datum registracije
    11-11-07
    Starost
    24
    Poruka
    2,684
    Liked
    0 times

Re: Full HD i HD Ready...razlike

razlika ti je u rezoluciji koju daju televizori...neznam napamet kolka je kod kojeg...al najbolje ti je uzet full HD kad vec uzimas LCD i da po mogućnosti vec u sebi ima ugraden DVB tuner...ima plazmica ljepsu sliku al trosi i do tri puta vise struje...lcd je po tom pitanju slabiji ako ga usporedujemo s plazmom al izmedu proizvodaca LCD-a gledaj onog koji ima bolju matricu te bolju sliku, znaci u ducan di su usporedo jedan s drugim i odma vidis koji je bolji...

Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

ovi FULL HD imaju rez 1920 x 1080 piksela dok ovi HD ready najcesce imaju rez 1366 x 768

Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

evo sad malo guglam i vidjeh nekoliko stvari.
    kao prvo oznaka 1080p i 1080i ... razlika je u "punjenu" slike tj. ovo "i" oznacava isprekidano (interlaced) punjene slike sto znaci da se ispunjavaju prvo neparne linije pa onda parne linije. zbog toga se moze imati onaj dozivljaj titranja slike.
    oznaka "p" oznacava progresivno (progressive) ispisivanje zaslona tj. ispisuje ekran odjednom, sto je bolja opcija

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika macor
    Datum registracije
    11-11-07
    Starost
    24
    Poruka
    2,684
    Liked
    0 times

e tooo da...nisam se mogel sjetiti a nije mi se dalo traziti priznajem...u svakom slucaju ja ti preporucujem Full HD...razlika u cijeni nije tak velka...a dozivljaj je drugaciji....

Akademik Foruma Avatar od korisnika tzukius
    Datum registracije
    11-10-05
    Poruka
    4,991
    Liked
    4 times

mislim da se malo previše opterećuješ... bilokoji današnji lcd tv će te zadovoljiti... uzmi jednostavno sony braviu 60 cm ekran za 3500 kn i imaš sliku nezamislivu i to u HD rezoluciji, HDMI priključak i digitalni tuner
    Bolje desnica nego prknenica!

charolastra Star Bash Champion, Germ Attack Champion, Tobby: Sling Shot Champion, Potato Peeler Champion, Color Rabbit Champion, Leopardy Champion, Pop Tire Champion, Save Santa Champion, Warrior Champion, Gasteroids Champion, Beaver Trouble Champion, Chica Chase Champion, Export Extreme Champion, The Jewel Hunter Champion, Mario Pipe Panic Champion, Maelstrom Champion, Delta Fighter Champion, Battle Star Champion, Pipes Champion, Movie Madness Champion, Combat Heaven Champion, Babycal Throw Champion, Paint Ball Champion, Matrix Dock Defense Champion, Batman: Mystery of the Batwoman Champion, Operation Gratudates Champion, Operation Switchover Champion, Kick Da PC Champion, Trash Attack Champion, Wordcube Champion, Mutant Snowmen Champion, Run Lil Broccoli Champion, 8 Ball Champion Champion, Castlevania Champion, Neon! Champion, Naked Melee Armadgeddon Champion, White Clocks Cannot Jump Champion, UFO Attack Champion, Death To Ninja Champion, Ninja Turtles 2 Champion, Space Rock:Gem Mode Champion, Space Fighter:Rebellion Champion, Crazy Cars Champion, Invasion Champion, Sponge Champion, Bunny Hopper Champion, DBZ Invaders Champion, Puppy Juggling Champion, Primetime Champion, Justy Sperm 2 Champion, Don't Eat Grandma Champion, Ice Age Part 1 - Scrat Jump Champion, Trickmaster Champion, Speel Goed Land Champion, Goosehead Racing Champion, Blob Farm Champion, Beat The Meter Champion, Military Airport Champion, Squeaky 3D Champion, Kings Win Champion, Spug Shock Champion, Hardware Hurl Champion, Cheese Hunt Champion, Zombiegrinder 60000 Champion, From Space With Love Champion, Reindeer Training School Champion, Throw Your Cards Right Champion, Bandit Bites Champion, Cepheus Champion, Bubble Struggle Champion, Cone Crazy 2 Champion, 3D Tetris Champion, Sweet Tooth Champion, Reel Gold Champion, Aerial Seige Champion, Defender Of The Earth Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Starost
    33
    Poruka
    25,901
    Liked
    399 times

kao što ti tzukius reče ne beri brigu jer tako i tako naše televizije emitiraju u puno manjoj rezoluciji tako da što veću uzmeš to ti je slika lošija, recimo

kad krene emitiranje u hd rezoluciji tek tada ćeš moći iskoristiti tv kako treba. a to bude tko zna kad

i slika ti nikad ne bude kao na katodi

znači, bilo koji
    Freedom's just another word for nothin' left to lose...

>>> Monika Kravić pokazala grudi!!! <<<

Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

znam ja to sve...ali sad se malo raspitujem cistro da budem informiran. a kad ce nasa TV poceti emitirati HD...a valjda hoce u narednih 3-5 godina a ja ne mislim kupovati TV svakih 5 god recimo.

evo jos malo info sto sam nasao

full HD je bolji ako se gleda na manjoj udaljenosti do cca. 2.5m jer se zbog bolje reze vide detalji.

prof. Foruma Avatar od korisnika EvilM@ster
    Datum registracije
    26-09-06
    Starost
    25
    Poruka
    1,584
    Liked
    5 times

Evo imas ovdje pa procitaj, ako te jos sto zanima pitaj
    Daj, kad mi u srce pogledas, da tamo nema nicega, da nista nema osim tvoga imena..
    Tu, na tvome pragu zaspala, jedna dusa iskrena i samo cekam dan da ti lice ugledam...

Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

to sam već vidio...hvala svejedno

mislio sam ako neko ima iskustva uživo, pri gledanju tih TV-a i sl.

Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku