^E, a di si ga kupio i kolko para?
Raspravljate o temi Plazma ili LCD u Tehnoklik forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; Pravi autor: jaiopetja Jesi zadovoljan? ma Tv je strava, mrcina. kad sam je izvadio iz kutije rekoh sebi, jeboteee nama ...
Baci oko na nabava.net
1.plazma tehnologija je kao prvo kvalitetnija i samim time skuplja od lcd tehnologije ili ti kristala od kojih je nacinjena lcd tv(a ono sta se upravo pitate je cisti marketinski trik).
2.omjer kontrasta govori dovoljno o kvaliteti izmedu te dvije telke
3. ako mislite da je slika ostrija na testu se pokazalo da je to samo prividna stvar dok kamera ne zasvenka odnosno dok se ne desi neki pomak u slici di se onda vide stvarne kvalitete plazme.na testu ostrine je za plazmu ispalo 20 a za lcd oko 7.
4.ako zelite stvarnu sliku filma ili cega go vec gledate onda je plazma bolja jer puca van rgb svijetlost i zato je prirodnija boja a lcd ima umjetno dignute kontraste i boje iz kristala sto mozete skuziti nakon duzeg gledanja lcd 100hz pa na dalje,kad pogledate u stranu ili van lagano ce vas boljeti glava.i to nije zbog ostrine vec neprirodnih boja te se oko nemoze priviknuti
5.ne zrace uopce dok lcd zrace
6.refresh time je daleko nizi od lcd sto znaci slika je meksa
7.i dakako ima i nekih mana u odnosu na lcd ali mislim da kod odabira te mane nestaju....
ja sam dugo vremena bio zagrizen za lcd dok me pametniji nisu uvjerili u kontra....
neki dan smo pominjali droge i ja sam rekla LCD (el- ce- de)
stara narkomanka, štaš'
dobro si napravio - ja imam istu takvu
sto ti preporucas LCD ili Plazma?