| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Tehnoklik Raspravljate o temi Plazma ili LCD u Tehnologija i Tehnika forumu; Ono što se tiće vijek trajanja plazme je 30 000 do 40 000 sati, što ti dođe ako gledaš tv ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 22-09-05
Poruka: 19
![]() | Re: Plazma ili LCD Ono što se tiće vijek trajanja plazme je 30 000 do 40 000 sati, što ti dođe ako gledaš tv po 6 h na dan, traje 16 godina. Mislim da to i nije neka prednost tj. mana. Istina slažem se da je pametnije uzet običan tv , al tu je tema Plazma ili LCD, trečeg nema. Tako da dvoboj traje i dalje |
| | |
| | #22 (permalink) |
| Gamer Guru | Re: Plazma ili LCD Cuj trajanje na papiru je mozda 16 god. NO! Evo imao sam priliku razgovarati sa strucnajkom u podrucju televizija i tehnike vezano uz TV, te mi je on rekao da kvalitetna plazma izdrzi tek 5 god. Naime vec nakon trece godine ona gubi na svjetlini slike, a nakon 5 se vec vide bitne razlike u slici (losiji kontrast, svjetlina...). Ovo sto si ti rekao nakon 16 tada vec plazma curi i hlapi (da to je moguce i to se desava). LCD je u pogledu trajanja zato puno bolji, no isto ga morate kupovati kao kvalitetnoga i pazljivo rukovati s njime, jer tu su mrtvi i uspavani pixeli. Naravno jos jedna ne-prednost LCDa je u tome sto on ne prikazuje crnu boju kao totalno crnu negu uvijek su to neke jako tamne nijanse sive boja (oku jedva primjetno, ali ipak.) - Zasada je obicna katodna cijev jos uvijek najbolja. Misim na njoj ce te dobiti najbolju sliku pogotovo ako je novija televizija i poznatijeg (kvalitetnijeg) podrijetla.
__________________ Be sexy, it doesn't mean you have to have sex! Volkswagen Club Croatia Tutorijali.net mnoštvo korisnih tutorijala na hrvatskom jeziku |
| | |
| | #24 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 22-09-05
Poruka: 19
![]() | Re: Plazma ili LCD MA sve je to u redu sa katodnom cijevi , al mislim da ste malo fulali temu. Dvoboj je Plazma ili LCD. Razlike , prednosti i nedostaci između to tvoje. To ti je kao da sad oćeš kupit BMW a ne znaš jel bi dizela ili benzinca, a onda ti netko kaže, pa zakaj ne uzmeš Renault. |
| | |
| | #25 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 10-02-06
Poruka: 128
![]() | Re: Plazma ili LCD imam plazmu, i isto sam u takvoj dilemi bio. pobjedila je plazma zato što mi treba samo za dvd filmove, a jeftinija je od lcd-a gledajući veličinu slike Slika fantastična kad gledam filmove, a kad gledam tv nekad se vidi nekvaliteta tv programa Zadnji Uredio VEX_EVO : 12-02-06 u 14:20. |
| | |
| | #26 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 23-12-05 Godina: 36
Poruka: 94
![]() ![]() ![]() | Re: Plazma ili LCD Citat:
Za oko mi je zapeo LCD 32" Hyundai iz HGSPOT-a, no ono što me najviše muči kod LCD-a je "isprana" slika. Tako da me jedan tjedan drzi nabavka plazme, a drugi LCD-a. ![]() | |
| | |
| | #28 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 10-02-06
Poruka: 128
![]() | Re: Plazma ili LCD Ma ja sam imao dvojbu HD plazmu ili običnu uzeti.. Nakon dugog vijećanja i drž-nedaj, odustao sam od HD formata, jer iako ima najbolju sliku trenutno ( plazma, lcd, ili običan tv ) odbilo me to što u principu nemaš što gledati, eventualno nekih par satelitskih programa. Za par godina ( dok i filmove počnu u HD formatu radit )fino ubodem HD plazmu i super, slika predobra i cijena ok Cijena pionner plazme, HD ready ( dobila nagradu za najbolju sliku prošle godine ), tada je bila 30 000kn, sad je već 26000. Razlika između HD i obične plazme je što obična ima recimo 16 miliona boja, a HD ima 7 milijardi boja, i duplo više vodoravnih linija ( kom se da nek ode u king cross, imaju HD program na običnoj i HD plazmi, razlika drastična ) Ja sam ubo običnu LG plazmu 107cm, platio 13 000kn, a 17k kn sam platio kućno kino, za 2 god prodam ovu LG i ubodem HD i to je to. pokazat ću vam sliku, imam negdje |
| | |
![]() |
| Tagovi: lcd, plazma |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Tips & Tricks za Siemens Gigaset | Kristijan | Mobiteli | 1 | 17-05-07 13:16 |
| Instalacija PHP Nuke Portala | -Neno- | Tutoriali i Trikovi | 6 | 06-05-07 10:45 |
| Programi za Siemens S25 i S35 | Kristijan | Mobiteli | 0 | 26-10-05 23:28 |
| Inicijalizacija računala i pokretanje operativnog sustava | Kristijan | Računala | 0 | 21-10-05 16:21 |
| Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta | Baltazar | Igre | 0 | 13-07-05 23:42 |
Trenutno vrijeme na forumu: 00:12.