Stranica 3 od 13 PrvoPrvo 12345678 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 21 do 30 od 128

Plazma ili LCD

Raspravljate o temi Plazma ili LCD u Tehnoklik forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; Ono što se tiće vijek trajanja plazme je 30 000 do 40 000 sati, što ti dođe ako gledaš tv ...

Starter
    Datum registracije
    22-09-05
    Poruka
    20
    Liked
    0 times

Re: Plazma ili LCD

Ono što se tiće vijek trajanja plazme je 30 000 do 40 000 sati, što ti dođe ako gledaš tv po 6 h na dan, traje 16 godina.
    Mislim da to i nije neka prednost tj. mana.
    Istina slažem se da je pametnije uzet običan tv , al tu je tema Plazma ili LCD, trečeg nema.
    Tako da dvoboj traje i dalje

Gamer Guru Avatar od korisnika daMassa
    Datum registracije
    18-02-05
    Starost
    21
    Poruka
    1,751
    Liked
    1 times

Cuj trajanje na papiru je mozda 16 god. NO! Evo imao sam priliku razgovarati sa strucnajkom u podrucju televizija i tehnike vezano uz TV, te mi je on rekao da kvalitetna plazma izdrzi tek 5 god. Naime vec nakon trece godine ona gubi na svjetlini slike, a nakon 5 se vec vide bitne razlike u slici (losiji kontrast, svjetlina...). Ovo sto si ti rekao nakon 16 tada vec plazma curi i hlapi (da to je moguce i to se desava). LCD je u pogledu trajanja zato puno bolji, no isto ga morate kupovati kao kvalitetnoga i pazljivo rukovati s njime, jer tu su mrtvi i uspavani pixeli. Naravno jos jedna ne-prednost LCDa je u tome sto on ne prikazuje crnu boju kao totalno crnu negu uvijek su to neke jako tamne nijanse sive boja (oku jedva primjetno, ali ipak.)

- Zasada je obicna katodna cijev jos uvijek najbolja. Misim na njoj ce te dobiti najbolju sliku pogotovo ako je novija televizija i poznatijeg (kvalitetnijeg) podrijetla.

Starter
    Datum registracije
    14-11-05
    Poruka
    56
    Liked
    0 times

slazem se da je tv sa katodnom cijevi jos uvijek najbolja kupnja, pogotov sto im sad pada cijena...

Starter
    Datum registracije
    22-09-05
    Poruka
    20
    Liked
    0 times

MA sve je to u redu sa katodnom cijevi , al mislim da ste malo fulali temu.
    Dvoboj je Plazma ili LCD.
    Razlike , prednosti i nedostaci između to tvoje.
    To ti je kao da sad oćeš kupit BMW a ne znaš jel bi dizela ili benzinca, a onda ti netko kaže, pa zakaj ne uzmeš Renault.

Regularni forumas
    Datum registracije
    10-02-06
    Poruka
    129
    Liked
    0 times

imam plazmu, i isto sam u takvoj dilemi bio. pobjedila je plazma zato što mi treba samo za dvd filmove, a jeftinija je od lcd-a gledajući veličinu slike

Slika fantastična kad gledam filmove, a kad gledam tv nekad se vidi nekvaliteta tv programa
    Zadnji Uredio VEX_EVO : 12-02-06 u 15:20

Regularni forumaš
    Datum registracije
    23-12-05
    Starost
    40
    Poruka
    127
    Liked
    6 times

Citat Pravi autor: VEX_EVO
    imam plazmu, i isto sam u takvoj dilemi bio. pobjedila je plazma zato što mi treba samo za dvd filmove, a jeftinija je od lcd-a gledajući veličinu slike

Slika fantastična kad gledam filmove, a kad gledam tv nekad se vidi nekvaliteta tv programa
    Moze malo vise informacija o modelu i cijeni ?

Za oko mi je zapeo LCD 32" Hyundai iz HGSPOT-a, no
    ono što me najviše muči kod LCD-a je "isprana" slika.
    Tako da me jedan tjedan drzi nabavka plazme, a drugi LCD-a.

Starter
    Datum registracije
    22-09-05
    Poruka
    20
    Liked
    0 times

Eto pošto sam ja dao temu Plazma vs LCD i prikupio brdo informacija, zapeo sam za LCD i to od
    Sony KLV-S40 A10.
    Mislim da ću tog piknut.

Ajde da sad čujem tko ima kakvih iskustava glede istog.
    Pozdrav

Regularni forumas
    Datum registracije
    10-02-06
    Poruka
    129
    Liked
    0 times

Ma ja sam imao dvojbu HD plazmu ili običnu uzeti..

Nakon dugog vijećanja i drž-nedaj, odustao sam od HD formata, jer iako ima najbolju sliku trenutno ( plazma, lcd, ili običan tv ) odbilo me to što u principu nemaš što gledati, eventualno nekih par satelitskih programa. Za par godina ( dok i filmove počnu u HD formatu radit )fino ubodem HD plazmu i super, slika predobra i cijena ok

Cijena pionner plazme, HD ready ( dobila nagradu za najbolju sliku prošle godine ), tada je bila 30 000kn, sad je već 26000.
    Razlika između HD i obične plazme je što obična ima recimo 16 miliona boja, a HD ima 7 milijardi boja, i duplo više vodoravnih linija ( kom se da nek ode u king cross, imaju HD program na običnoj i HD plazmi, razlika drastična )

Ja sam ubo običnu LG plazmu 107cm, platio 13 000kn, a 17k kn sam platio kućno kino, za 2 god prodam ovu LG i ubodem HD i to je to. pokazat ću vam sliku, imam negdje

Regularni forumas
    Datum registracije
    10-02-06
    Poruka
    129
    Liked
    0 times

Evo, ugodan prostor za gledanje filmova

Regularni forumaš
    Datum registracije
    23-12-05