Pokazujem rezultate 1 do 2 od 2

TEST: Plasma ili Lcd

Raspravljate o temi TEST: Plasma ili Lcd u Tehnoklik forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; Ovo je vjerovatno pitanje koje mnogi postavljaju sebi prije kupovine novog TV miljenika, a ujedno predstavlja i zabavni dio u ...

Regularni forumas
    Datum registracije
    30-07-08
    Poruka
    79
    Liked
    0 times

TEST: Plasma ili Lcd

Ovo je vjerovatno pitanje koje mnogi postavljaju sebi prije kupovine novog TV miljenika, a ujedno predstavlja i zabavni dio u razmišljanju budućih korisnika – gledatelja slike na ekranu.Dakle, što kupiti: Plasmu ili LCD, ili još bolje pitanje s kojim se uglavnom zamaraju kupci glasi: što je bolje Plasma ili LCD?S ovim problemom biramo zapravo između dvije tehnologije koje su konkurentske. a koje imaju slična svojstva, kao što su primjerice oštrina slike, dubina slike, boja u svim njenim aspektima , pakiranje proizvoda i sl. Prvi čimbenik koji nam zapne za oko (a koji je i najvažniji na ovim našim jadnim ekonomskim prostorima) je na žalost cijena, a onda veličina ekrana, s mišlju može li nam nova igračka stati ili ne u zamišljeni prostor.Iako imaju dosta sličnosti ove dvije tehnologije su i dosta različite u svom putu – načinu prijenosa slike do svojih konzumenata.Ne upuštajući se u detaljno objašnjenje rada plasme i LCD-a, navest ću samo osnovni način rada jednog i drugog, kako bi se nešto bolje shvatio njihov rad u stvaranju slike.

Tekst koji vam donosimo nije potpun. On će se nadograđivat i nadopunjavat iz dana u dan. Tekst su pisali kolega mytbyte i wob na temelju zivotnog iskustva stećenog u radu sa audio video opremom.

Želimo svima pomoć koji se ne mogu odlućit sto da kupe.

Dio teksta je preveden sa stranih web stranica koje smo smatrali objektivnim i relevantnim. A veliki dio samo i sami pisali. Neke slike iz teksta su skinute sa weba a neke slike su od mene ( woba ) koje sam ja uspio poslikat za vrijeme testiranja pojedinih modela televizora. ( još nisu unešene )

Plasma ili lcd tekst mozete proćitat na hdtehnika.com portalu !

HDtehnika - PLASMA ILI LCD ?

Regularni forumaš Avatar od korisnika klostrobuster
    Datum registracije
    07-11-07
    Starost
    28
    Poruka
    254
    Liked
    0 times

Re: TEST: Plasma ili Lcd

dobro opisane tehnologije rada,svaka čast, ali niste recimo naveli primjer koji je bolji za naš standard (SDTV) koji će još biti dugo čini mi se, koji je manje osjetljiviji na lošiji signal i niste naveli za lifespan da je to za panel isključivo, da nebi ljudi mislili da je to za cijeli tv. jer naša struja (HEP-ova) nije kvalitetna (konstantan napon, da je uvijek ima i frekvencija) tako da sa svakim skupljim tevejom je poželjno imati stabilizator napona.
    i da se još nadoveže iliti prijedlog samo- bilo bi dobro navesti proizvođače panela kako plasmi tako i LCD-ova

Lajkaj nas na Facebooku