triba kupit tv na crno pa je ne trebaš plaćat.
Raspravljate o temi Pretplata za HTV u Televizija forumu, dio Kultura i Zabava foruma; Predpostavljam da ima ali to nažalost nije Hrvatska. Ja isto plaćam, šta ću...
triba kupit tv na crno pa je ne trebaš plaćat.
ja velim da nemam televizor, a onda bi se on svađal , da on to vidi , da lažem...
velim mu mrš s moje kuče i kaj ti more![]()
Plaća se svugdje; znam da u Njemačkoj moja sestra plaća tromjesećno, mislim nekih 40-ak €. Vjerojatno se u svim zemljama plaća za državnu TV.
Ja također plaćam ali mi je zaista glup njihov sistem da se mora plaćati iako ga ne gledaš. Da se skupi neka kritična masa možda bi ih se moglo i tužiti pred ustavnim sudom?
Bolje tenis na posteru nego penis u tosteru.
Došli su, rekli smo da ne gledamo njihove programe i da nećemo plačat. Oh. Ne vjerujem da im je baš tako blago odgovrio otac. Ne plačamo već godinama, a HTV tu i tamo pogledamo. Ne dolaze nam i ne šalju nam nikakva sranja.
Zadnji Uredio ice : 11-07-07 u 19:43
Ne plaćamo već 10-ak godina i ponekad dođu neke opomene na koje se ne osvrćemo i padnu u zaborav.
tko ih šljivi dok prenose reklame i u potpunosti ne emitiraju ono što je u interesu većine građana ne zaslužuju da im se plaća pretplata![]()
Život je pun reljefa
Evo izvatka iz Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji.
Dakle plaća se pretplata za posjedovanje uređaja koji ima mogućnost prijema radio ili TV signala, a ne gledanje ili ne gledanje programa."Članak 22a.
Svaki korisnik prijamnika za prijam radijskog i televizijskog programa dužan je plaćati pretplatu.
Korisnik prijamnika nije dužan plaćati pretplatu ako prijamnik odjavi.
Odluku o iznosu radijske i televizijske pretplate, povlasticama i načinu plaćanja donosi Uprava HRT-a uz suglasnost Vijeća HRT-a.
U slučaju neplaćanja pretplate Hrvatska radiotelevizija može nadležnom sudu predložiti ovrhu na temelju dospjelog neplaćenog računa ili izvatka iz poslovnih knjiga. Dospjeli neplaćeni račun ili izvadak iz poslovnih knjiga predstavlja vjerodostojnu ispravu u smislu odredaba članka 28. Ovršnog zakona."
Taj novac HRTV koristi za proizvodnju programa ....
Tako to oni zvanično tumače i imaju zakonsko pravo i prisilne naplate, no u praksi to izgleda malo drugačije.
Ja nemam uređaj koji ima mogućnost prijema. A šta sad?
Nisam placala dok mi nije tip banija na vrata, a sa vrata pogleda drito u Tv, jos smo morali i kaznu platit.Ziva glupost, sta ako meni televizija sluzi samo za gledanje DVD-ova? Njihov signal mi ne treba. Platila sam televiziju u ducanu, platila sam taj dvd, ne zelim im nista placat, a moram.
Uostalom HRT ni ne gledam, nek mi ga maknu sta se mene tice i ostave ostale programe koje placam sa kabelskom, ali bar gledam to sta placam.