| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Tuning i Styling Raspravljate o temi chip tuning u Automobilizam i Motori forumu; Zanima me dal je netko od vas stavio (ugradio) chip u svog ljubimca? ja sam malo o toma razmisljao i ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 04-06-06 Godina: 14
Poruka: 39
![]() | Zanima me dal je netko od vas stavio (ugradio) chip u svog ljubimca? ja sam malo o toma razmisljao i prckao po netu... Citao sam da auti puno bolje rade kad imaju chip i da im se cak smanjuje potrosnja pa bi volio znati ako je ko stavio tu napravu kako to fercera. ja imam benzinca 1.6 16v ( odprilike 105 ks )volio bi znati koliku bi snagu imao kad bi stavio chip? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| ..-.. Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 8,510
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: chip tuning neznam do kojih okretaja je manja..pa na visokim je vecha..ima mi frend na 320d 30ks.. a vidio sam da imaju i za SDi..10konja dobijesh...majke mi...
__________________ Daleko od stvarnosti oni su tako sami, a ljudi se u strahu pitaju, dali che jednog dana i chitav svijet ostati sam. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
Poruka: 3,615
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: chip tuning Na benzincu (atmosferskom) neces nista pretjerano dobiti da se isplati dati novce. Pogotovo ne iz još jednog razloga što kod atmo benzinaca "čipanje" se svodi na pomicanje paljenja i dodavanja nesto goriva extra. Čime ako to ne uradi netko tko uistinu zna posao mozes sjebat motor dok si rekao keks. Znam dosta slučajeva kad su sjebali motore sa cipanjem tvorničkog motora. Da napravis neke malo jače prerade onda se isplati da dovedes sve u ravnotezu. A to sve mislim pod stavljanjem drugacijih klipova, oštrijih bregastih, port&polish glave motora i sl. Vjeruj mi, neisplativo je u tvom slucaju. Bolje prodaj auto, kupi neki stariji auto sa brdom konja i pikni plinjaru nutra. Imaš brz i snazan auto sa malom potrosnjom.
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Starter | Re: chip tuning a cuj sto se chipanja tice... frend stavio chip i jako je zadovoljan... podigao sa 150 na 190 ali mu vise trosi... sto se cijene tice,nije skupo ( barem za svog ljubimca ) i preporucam sloveniju-rsr... ako me pamcenje dobro sluzi,dode oko 150 eura..i to maximum ![]()
__________________ ...O, daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi. To ne zna niko, samo ti. Bez tebe drveni konjići tužno stoje... |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: chip tuning ...nije nikakav problem ako se radi kod "ovlaštenih" ili provjerenih mahera, tj. ako ti i dalje ostaje garancija na motor (ako je auto novi) ili neka garancija na ugrađeno + da ima neki certifikat. Ja sam stavio u alfu 159 2.4 JTD-m, i od 200 ks dobio nekih 230-235, tak je pokazivalo na testu! Posao je obavljen u Italiji a razlika je impresivna, pogotovo međuubrzanja i niski okretaji, potrošnja ista ili neznatno veća (cca nekih 0.5-0.8 litara)
__________________ nisam zgodan al sam nezgodan |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
Poruka: 3,615
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: chip tuning Razlikujte čipanje turbodizela/benzinca od čipanja N/A benzinca. to su dvije totalno odvojene stvari
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
| | #10 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 14-08-07 Lokacija: Zg
Poruka: 2,977
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: chip tuning Naravno! Na atmosferskom benzincu se može samo poremetit smjesa jer se čipanjem poveća količina goriva a količina zraka ostaje ista. Zapravo, vidim da si već objasnio kada to ima smisla. |
| | |
![]() |
| Tagovi: chip, tuning |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 00:15.

) i preporucam sloveniju-rsr... ako me pamcenje dobro sluzi,dode oko 150 eura..i to maximum