| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Tuning i Styling Raspravljate o temi chip tuning u Automobilizam i Motori forumu; Na benzincu atmosfercu nema smisla stavljat čip jer apsolutno se neće ništa dobit, taj čip jedino djeluje na turbo ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #12 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 28-11-07 Lokacija: rijeka
Poruka: 3
![]() | Re: chip tuning ja sam stavio na kiu sportage 2.0 crdi i to model sa daljinskim (0,1,2) tako da mogu sam mjenjat programe 0 tvornički 1 20-25 ks 2 35-40 ks na dvojki ide ko lud ali malo više dimi stalno sam na 1 i čak je potrošnja u gradu pala sa 9 na 7.5 krajnja brzina se malo povećela ali zato ubrzanja,okretni moment..... drugi auto naravno što se tiče uništavanja motora: ako sam nećeš pazit svoj auto tko će?
__________________ |
| | |
| | #13 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 19-01-08 Godina: 23
Poruka: 10
![]() | Re: chip tuning sve zavisi kome daš stavljat chip,može ti ga ugradit neko za 150 eura u svojoj garaži pa ne dobiš ništa nego samo veću potrošnju,ili daš nekome ko se razumije u to,pa se i isplati. da se nešto dobije samo na turbo motorima je glupost,na atmosfercu možeš itekako nešto dobit,a pogotovo ako prije čipanja mijenjaš neke komponente kao npr:usis,ispuh itd... moj dečko je sa promjenom kompletnog usisa i ispuha,te naknadnim čipanjem dobio 30 ks što je utvrđeno dijagnostikom prije i poslije čipanja!sa 101ks-131ks... naravno usis i ispuh prva klasa,a čip ugrađen od tipa koji sređuje aute u cijeloj Hrvatskoj i šire za utrke!!! ![]()
__________________ Don´t worry,be happy! |
| | |
| | #14 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: chip tuning i naravno za sve to treba ogromne pare iskrcat....kvalitetni spuh kakvog rade sole i lastovcic dode ko svetog petra kajgana....usis je malo jednostavniji....al opet jedino kaj se time dobije dobije se da auto lakse dise....tu ak su dobici maksimalno 5 eventualno 6 konjica sto je za atmosferca dost dobar rezultat ako se govori samo o spulji....naravno da se mora napravit remapiranje tvornickog cipa..... a sto se tice ugradnje drugog cipa na atmosferca fakat nema smisla.....previse love se utuce na to da bi efekt bio isti onome sto se kod turbo masina dobije samim cipom....pazi....nemres atmosfercu dovest vise zraka na nikakav nacin....tu u foru upadaju seme tipa spic bregaste, olaksavanje dijelova i ostale perverzije a to kosta....ziher se tvoj decko za tih 30 konjica isprsil.... i sam jos nekaj....kod svake masine se tocno moze izracunat okretni moment jer je to umnozak djelovanja neke sile na neki krak...prema tome znas kolko Nm ima sama masina....konjske snage se izracunavaju na sasvim drukciji nacin....da vam bude lakse skuzit...okretni moment vam je opipljiv a konjske snage nisu....
__________________ Nije se teško zaljubiti, nego je teško srcu objasniti da ta zaljubljenost nema budućnosti. Fuck the Cola, fuck the pizza, all we need is Šljivovica!! - RAKIA connecting people. |
| | |
| | #15 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
Poruka: 3,953
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: chip tuning 2 tinci: decko je pitao za stock atmosferca. Tam ne bude dobio bog zna kaj. A tvoj decko je kako si rekla rijesio usis i ispuh. Napominjem čisto da te netko krivo ne razumije 2 macor: nemoj usporedjivat Soleta i Lastovcica. To su dva totalno odvojena nacina rada i pristupanja poslu. Sole je će ti napraviti pošten posao uz dosta "predradnji" da dobijes maksimum onoga sto zelis od ispuha. Za razliku od njega Lasta ima na lageru lonce tih i tih dimenzija i amen. Kažeš oču cijev fi 60mm, dva protocna lonca. Njemu isti klinac radio ti to za atmosferca, koksaru. Visokoturaznu masinu, neku motorcinu od 4000 kubika. I što je meni najvaznije, Sole mi slaze koljena od komadica dok Lasta piga cijevi i tu gubis na promjeru. Moj savjet je ako hočeš pošten auspuh odi kod Soleta, Vise će te koštati, ali ćeš imati pravu stvar i dozivotnu garanciju. ps: ja sam na svojoj drli slagao auspuh kod Soleta pa imam direktna iskustva ![]() Sto se tiče usisa: nemoj tu misliti da je sredjivanje usisa staviti gljivu, odvojiti je od motornog prostora i misliti da si time povukao Boga za bradu. Tek si zagrebao po povrsini. Obrada Throttle body-a (ili stavljanje veceg) Obrada usisnih kanala (ili stavljanje aftermarket) Slaganje poštenog CAI-a (makar je tu onako li-la, malo muzike, puno para)
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
| | #16 (permalink) |
![]() | Re: chip tuning 2 macor:normalno da takva prerada ima i svoju cijenu! 2 oggy:vidim da se razumiješ u te stvari,i kao što si napomenuo razlika između soleta i laste je ko nebo i zemlja. kod mog dečka je kompletni usis i ispuh od Soleta,uključujući i ispušni kolektor koji sam već dosta donosi,i naravno sve to bez katalizatora,jer i on krade dosta konjića!!!! sve u svemu i moj dečko je bio više nego ugodno iznenađen koliko je dobiveno tim preradama na jednom motoru od 101ks,ljudi stvarno znaju što rade!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]()
| | |
| | #17 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: chip tuning Kako bi se reklo: Koliko para toliko muzike ![]() Jel se smije znati o kojem je motoru rijec? a sto se tiče chip tuninga: sama si na početku rekla da je dao 30 KS. Sad se vidi da ipak nije samo chip dao pošto se mjenjao cijeli isp. i usis. sustav. To bez finog tunanja u obliku chipanja bi moralo pokazati bar nesto konja. Sa tunanjem se to sve samo lijepo uglazbilo da se dobije maksimum od prerada...
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... Zadnji Uredio Oggy : 10-02-08 u 20:11. |
| | |
| | #18 (permalink) |
![]() | Re: chip tuning nije nikakva tajna,riječ je o motoru 1.6 16v,zato ugodno iznenađenje koliko se dobilo snage!!!!!! ![]() imaš pravo,sve su komponente fino usklađene tako da se izvuće maximum iz motora,ali bez potpunog opterećenja. sitnica po sitnica i nakupe se" KONJIĆI" ![]()
| | |
| | #19 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: chip tuning ma znam oggy....znam da je lasta losiji od soleta....zato i soletovi sistemi tolko kostaju...a i nacin rada kod soleta je bolji....nekaj zamislis pa te on uputi dalje kak bi on....sam sam navel jer dosta ekipe ide kod laste po spulje.... kaj se tice sredivanja samog usisa...posto sam frik za tehniku i mehaniku znam da nema kruha od stavljanja filtera samog, on daje malo na protocnosti i zvuku al inace se treba obradit i ono kaj si ti nabrojil te recimo poliranje kanala, suzenje glave ventila radi boljeg protoka smjese i recimo krace vodilice ventila....i tu se dobi malo.... inace samo s usis/ispuh semom se na atmosfercu dobi maksimum 7 konja, vise ne....drugo je ak se ide radit poliranje ispusnih kanala...spomenuto portiranje ventila...bregasta...cijeli ecu i tak...ima posla...a i rezultat je naravno odma vidljiviji.... ja inace znam za jednog lika tu kod mene koji inace radi u servisu ali je sa svoje 24 godine car za tehniku....jednom liku kaj vozi brdske je iz civica atmosferca izvukel 250 konja....ak se ne varam radi se o 1.6 ili 1.8 masini.... auto je cista perverzija....nabrijan do ibera....cak je liku ugradil takvu elektroniku da tijekom voznje na laptopu stima krivulju snage i momenta.... tak da moguce je izvuc puno snage iz atmosferca al uz velke zahvate....naravno da je neophodno sve fino nastelat jer inace nema efekta sto god ti stavio....dok je kod turbo motora vecinom u igri samo cip koji sam snagu dize za kojih 30 konja....ima naravno varijacija....al opet...kad se usporedi isplativost...rade bi stavil jacu atmosfersku masinu za manje love nek kaj bi me dosla prerada....imal sam tak ja san da u yugolinju stavim lancinu 1.5 masinu s 110 ks al posto nisam financijski bil....to ce pricekat bolje godine....
__________________ Nije se teško zaljubiti, nego je teško srcu objasniti da ta zaljubljenost nema budućnosti. Fuck the Cola, fuck the pizza, all we need is Šljivovica!! - RAKIA connecting people. Zadnji Uredio macor : 11-02-08 u 00:15. |
| | |
| | #20 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: chip tuning Eto, suma sumarum. Nema đabe ni u stare babe. Oš konje - plati ih ![]()
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
![]() |
| Tagovi: chip, tuning |
« Ford Focus
|
"xenon" »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 06:52.