| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Tuning i Styling Raspravljate o temi koje felge da kupim?? u Automobilizam i Motori forumu; Oggy, izgleda vrlo dobro!! vidim da je stress radio tu sliku!! koja su tvoje velicine, isto 15" ili 16&... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) |
| Trenutno u mirovini Datum registracije: 27-11-05 Lokacija: Hagan's City
Poruka: 4,349
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: koje felge da kupim?? Oggy, izgleda vrlo dobro!! vidim da je stress radio tu sliku!! koja su tvoje velicine, isto 15" ili 16"??
__________________ ...zašto si taka ko da sam ja bezveze,ne znas da se meni svi klanjaju kad uđem u kazneni prostor i zamahnem... |
| | |
| | #23 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: koje felge da kupim?? gle maslow, jesi u pravu si u puno stvari... svakač ast, nisam ja ništ rekel.... ali te pitam, dali i dalje tvrdiš da kad staviš veću felgu, auto manje troši (nadam se da si mislio na gorivo)..??? dali i dalje stojiš kod toga?
__________________ SOUND . VISION . SOUL P i o n e e r |
| | |
| | #24 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: koje felge da kupim?? Citat:
Razlika praktički nema veze s veličinom felge nego s materijalom od kojeg je napravljena, aluminijska je lakša od čelične. Time što je povećao promjer felge ne znači da je povećao promjer točka, a upozoravao sam ga da ne povećava širinu gume (to ti je onaj prvi broj na oznaci gume). Malim povećanjem mase felge zbog promjera, smanjiti će težinu gume pa je i tu na dobiti. Uštede dolaze do izražaja isključivo u gradskoj vožnji zbog čestih stajanja i kretanja, na autoputu se uopće ne primjete.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski | |
| | |
| | #25 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 11-02-06
Poruka: 212
![]() | Re: koje felge da kupim?? istina Hagane, nema ih puno za kupiti u HR, stavio sam ih samo kao primjer, sta da si gledas... jel kod tebe ne bi mogle ici 190/50/16? ljudi nemojte se svadjati... Ima negdje na netu calculator...samo uneses orđiđi velicinu gume, i uneses zeljenu velicinu, bitno je da se to poklapa, samo da ga iskpoam negdje e da, te Dezent su jako lijepe, ima tu jedna Alfa pored moje firme bas te, ali naravno, 17 ili cak i vece...i odlicne su |
| | |
| | #26 (permalink) | |
| Veteran | Re: koje felge da kupim?? Citat:
Upišeš dimenziju originalnih guma i onih koje misliš stavit i napiše ti koliko je odstupanje. Dozvoljeno je +-2.5 % Evo još jedan - Link
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum | |
| | |
| | #27 (permalink) | ||
| Nježni predator | Re: koje felge da kupim?? Citat:
Citat:
sad više definitivno ne pišem odgovore ferarijevim insinuacijama!!!!!!!!!!
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski | ||
| | |
| | #28 (permalink) |
| Trenutno u mirovini Datum registracije: 27-11-05 Lokacija: Hagan's City
Poruka: 4,349
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: koje felge da kupim?? ma znam za taj kalkulator!! prema njemu sam se i ravnao kad sam odlucivao sto cu uzet!! najbolje mi pasu, najmanje je odstupanje na 185/55/15,al je takva guma papreno skupa, a 195/50/15 dobim vec za 350 kn po komadu!! Maslow, ova Corsa OPC na slikama sto si stavio je zakon!! Fenomenalno izgleda!! esseker, 195/50/16 nece ic jer je odstupanje preveliko, nekih 3%, sto znaci oko 2 cm bi mi diglo auto gore... bas mora biti 195/45/16
__________________ ...zašto si taka ko da sam ja bezveze,ne znas da se meni svi klanjaju kad uđem u kazneni prostor i zamahnem... |
| | |
| | #29 (permalink) |
| Veteran | Re: koje felge da kupim?? Slažem se, 195/50/15 je za tvoj auto najbolja guma u toj "colaži" (najisplativija )
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #30 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
Poruka: 3,910
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: koje felge da kupim?? Citat:
195/50/15 je nekako od tih svih 15+ najjeftinija guma, andjes felgu priblizno slicnu kao Dezent T (znaci krak ide skroooz do ruba felge) i pogodio si stvar. A Stress je jedan stari frend Moja topla preporuka je 15" felga i 195/50 R15. Ako uzmes ista drugo razlike su takve da sama cijena felge i gume jaaaaaako opravdava te razlike koje su uistinu ne primjetne u klasicnoj voznji. No napominjem, mora spustiti auto jer ce bez toga sve izgledati neproporcionalno. I nemoj uzeti amortizere sa stelanjem ili nekakve gewinde. totalno ne isplativo. Ne ganjas se po stazi kada ti je bitna ta mogucnost stelanja tvrdoce i visine. Jednom ces namjestiti to i nikada neces to dirati. A platiti ces oko soma eura. Ovako si kupis obične kraće federe (preporucujem Eibach, H&R ili Koni) i to je to. Ako neces biti zadovoljan sa tvrdocom amortizera odes kod Slovenaca i za 150-200 eura si nadrukas amortizere na zeljenu tvrdocu. Federi - 200 eura Ako je potrebno drukanje amortizera - 200 eura I ustedio si si barem 500 eura sa sprziti na neke druge gluposti ala auspuha ili nest slicno... I nemoj stediti na gumi!!! Guma glavu cuva u ekstremnim situacijama. Goodyear F1, Bridgestone Potenza ili neka Yokohama (preporucujem AVS sport). Mozda malo presportska guma za Corsu 1.2, ali ako nedaj Boze zatreba jebacki grip u nekoj zajebanoj situaciji bolje sportska guma koja grize asfalt neko Michelin Energy s kojim ces se samo odsklizati.... | |
| | |
![]() |
| Tagovi: felge, tuning |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:34.

vidim da je stress radio tu sliku!!
koja su tvoje velicine, isto 15" ili 16"??

najbolje mi pasu, najmanje je odstupanje na 185/55/15,al je takva guma papreno skupa, a 195/50/15 dobim vec za 350 kn po komadu!!