Idi nazad   Croportal Forum > Automobilizam i Motori > Tuning i Styling
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Tuning i Styling Raspravljate o temi koje felge da kupim?? u Automobilizam i Motori forumu; Vidim da tu ima znalaca o naplacima, pa ne bi bilo zgorega priupitati za savjet/preporuku... Trebat će mi ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 14-01-07, 00:00   #31 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,772
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima
Re: koje felge da kupim??

Vidim da tu ima znalaca o naplacima, pa ne bi bilo zgorega priupitati za savjet/preporuku...

Trebat će mi malo neobična dimenzija, po mogućnosti malo sportskijih, naplataka- 16x6J i 16x6.5J. To bi mi zasad bilo 'idealno' (auto koji planiram raditi bi trebao imati 175/55 R16 I 205/55 R16 gume*), pa bi me zanimalo čega sve ima na tržištu i kol'ko to dođe... Našao sam neke Compomotive MO, ali su teški (lijevani Al), pa me baš i ne oduševljavaju (za razliku od 'običnih' autiju, meni težina igra neku ulogu).

* izbor guma me izludio- ove bi trebale ići dovolnjo dobro, a da nisu pre nakardne (široke)

Zadnji Uredio Wolf-HR : 14-01-07 u 00:05.
Wolf-HR je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-01-07, 10:14   #32 (permalink)
Banned

Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 8,816
Vuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke
evo josh par slika...
Autoblog
Vuxs je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-01-07, 13:52   #33 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 6,404
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Vidim da tu ima znalaca o naplacima, pa ne bi bilo zgorega priupitati za savjet/preporuku...

Trebat će mi malo neobična dimenzija, po mogućnosti malo sportskijih, naplataka- 16x6J i 16x6.5J. To bi mi zasad bilo 'idealno' (auto koji planiram raditi bi trebao imati 175/55 R16 I 205/55 R16 gume*), pa bi me zanimalo čega sve ima na tržištu i kol'ko to dođe... Našao sam neke Compomotive MO, ali su teški (lijevani Al), pa me baš i ne oduševljavaju (za razliku od 'običnih' autiju, meni težina igra neku ulogu).

* izbor guma me izludio- ove bi trebale ići dovolnjo dobro, a da nisu pre nakardne (široke)
Kakvo čudo ti to voziš kad imaš toliku razliku u veličini prednjih i zadnjih guma?

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-01-07, 15:02   #34 (permalink)
Trenutno u mirovini

Datum registracije: 27-11-05
Poruka: 4,349
Hagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavan

pa jel uopce postoje gume 175/55/16 ?? ako i postoje nekako bi se mogle navuc na 6x16, al na 6,5x16 mislim da ne bi islo

oggy- malo me zeza to spustanje jer mi se zna događat da imam full pun auto pa se bojim da ce strugat ako uzmem samo opruge i ostavim serijske amortizere jel bi s granicnicima spasio stvar da mogu vozit 4 osobe bez struganja
Odgovori sa citatom
Star 14-01-07, 15:09   #35 (permalink)
Dr. Love

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 4,070
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Ako uzmes kvalitetne opruge za spustanje cca 3-4 cm neces imati problema sa struganjem. To su priče za malu djecu...
ps: potrazi preko Googla za Opel (nesto) Croatia i njihov forum. Ekipa tamo ce ti dati najbolje savjete oko opruga i amortizera...
A 175/55 16 i ako ih ima ne da izgledaju presmijesno nego prefaking smjesno
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-01-07, 15:23   #36 (permalink)
Akademik Foruma

Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Hagane, evo ti skica tog čuda (nemaš brige, idu i ovjes, kad ga proračunam, i mali blatobrančići, da dignem max. brzinu). (EDIT. ma ima tih guma- mogu staviti katalog sa svim Bridgestone gumama detaljni podaci, preporučeni naplatci, itd; ove proizvode za Hondu, mislim).

Oggy- hebiga, trebaju mi što uže gume, a da imaju W oznaku (ispada mi Potenza RE040). Mislim da gotovo iste dimenzije ima Lotus Elise, ali njemu su dosta V... Na skici su te gume.
Dodane Slike
Tip Fajla: gif skica.gif (8.2 KB, 7 pogleda)

Zadnji Uredio Wolf-HR : 14-01-07 u 15:27.
Wolf-HR je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 14-01-07, 15:47   #37 (permalink)
Dr. Love

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 4,070
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Ne znam kakve su sve dimenzije sirina 16" felgi, ali ako preko "klasicne" 16" felge navuces 175 gumu to ce biti vrrrrrlo nategnuto! I dobiti ces efekt svapskog tuninga. I nisam siguran koliko je to sigurno glede prijanjanja gume uz felgu.
Zasto bas moraju ici 16"? Zbog kocnica?
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-01-07, 16:22   #38 (permalink)
Akademik Foruma

Oggy- zbog brzine... To su najmanje gume koje idu preko 240km/h*. Kočnice će vjerojatno biti oko 285mm. Donekle su problem preporučene felge širine 6" jer ih veći dio proizvođača ne radi, ali nema nikakvog 'natezanja'- to je naplatak za koji je guma proizvedena.

* Auto će ionako biti 'prelagan' za bilo koje gume (bit će 350-400kg prazan), pa bi sa 170 konja trebao ići k'o sam vrag. To me najviše zaje...- tako bi trebao ići preko 250km/h. Ako bih ga ograničio na 240, onda bih možda mogao staviti nešto manje gume, recimo 165/55 R14 i 175/55 R15 (to bi bile Potenza RE030).
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg mo8.jpg (14.6 KB, 37 pogleda)
Odgovori sa citatom
Star 14-01-07, 19:58   #39 (permalink)
Banned

Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 8,816
Vuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svima

hmm... meni bratić ima alfusud... ide na streetrace i ima problem felge ima 10 ili 10.5"..i sad ga mući jer nemože nigdje naći gume... a dosta su široke...
Vuxs je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-01-07, 20:11   #40 (permalink)
Akademik Foruma

10" širina felge ili promjer? Kako god da je- malo 'bolesno'.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: felge, tuning

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 02:42.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114