| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Tuning i Styling Raspravljate o temi koje felge da kupim?? u Automobilizam i Motori forumu; Vidim da tu ima znalaca o naplacima, pa ne bi bilo zgorega priupitati za savjet/preporuku... Trebat će mi ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #31 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,772
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: koje felge da kupim?? Vidim da tu ima znalaca o naplacima, pa ne bi bilo zgorega priupitati za savjet/preporuku... Trebat će mi malo neobična dimenzija, po mogućnosti malo sportskijih, naplataka- 16x6J i 16x6.5J. To bi mi zasad bilo 'idealno' (auto koji planiram raditi bi trebao imati 175/55 R16 I 205/55 R16 gume*), pa bi me zanimalo čega sve ima na tržištu i kol'ko to dođe... Našao sam neke Compomotive MO, ali su teški (lijevani Al), pa me baš i ne oduševljavaju (za razliku od 'običnih' autiju, meni težina igra neku ulogu). * izbor guma me izludio- ove bi trebale ići dovolnjo dobro, a da nisu pre nakardne (široke)
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde Zadnji Uredio Wolf-HR : 14-01-07 u 00:05. |
| | |
| | #33 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: koje felge da kupim?? Citat:
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski | |
| | |
| | #34 (permalink) |
| Trenutno u mirovini Datum registracije: 27-11-05 Lokacija: Hagan's City
Poruka: 4,349
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: koje felge da kupim?? pa jel uopce postoje gume 175/55/16 ?? ako i postoje nekako bi se mogle navuc na 6x16, al na 6,5x16 mislim da ne bi islo oggy- malo me zeza to spustanje jer mi se zna događat da imam full pun auto pa se bojim da ce strugat ako uzmem samo opruge i ostavim serijske amortizere jel bi s granicnicima spasio stvar da mogu vozit 4 osobe bez struganja![]()
__________________ ...zašto si taka ko da sam ja bezveze,ne znas da se meni svi klanjaju kad uđem u kazneni prostor i zamahnem... |
| | |
| | #35 (permalink) |
| Dr. Love Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
Poruka: 4,070
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: koje felge da kupim?? Ako uzmes kvalitetne opruge za spustanje cca 3-4 cm neces imati problema sa struganjem. To su priče za malu djecu... ps: potrazi preko Googla za Opel (nesto) Croatia i njihov forum. Ekipa tamo ce ti dati najbolje savjete oko opruga i amortizera... A 175/55 16 i ako ih ima ne da izgledaju presmijesno nego prefaking smjesno ![]() |
| | |
| | #36 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: koje felge da kupim?? Hagane, evo ti skica tog čuda (nemaš brige, idu i ovjes, kad ga proračunam, i mali blatobrančići, da dignem max. brzinu). (EDIT. ma ima tih guma- mogu staviti katalog sa svim Bridgestone gumama detaljni podaci, preporučeni naplatci, itd; ove proizvode za Hondu, mislim). Oggy- hebiga, trebaju mi što uže gume, a da imaju W oznaku (ispada mi Potenza RE040). Mislim da gotovo iste dimenzije ima Lotus Elise, ali njemu su dosta V... Na skici su te gume.
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde Zadnji Uredio Wolf-HR : 14-01-07 u 15:27. |
| | |
| | #37 (permalink) |
| Dr. Love Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
Poruka: 4,070
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: koje felge da kupim?? Ne znam kakve su sve dimenzije sirina 16" felgi, ali ako preko "klasicne" 16" felge navuces 175 gumu to ce biti vrrrrrlo nategnuto! I dobiti ces efekt svapskog tuninga. I nisam siguran koliko je to sigurno glede prijanjanja gume uz felgu. Zasto bas moraju ici 16"? Zbog kocnica? |
| | |
| | #38 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: koje felge da kupim?? Oggy- zbog brzine... To su najmanje gume koje idu preko 240km/h*. Kočnice će vjerojatno biti oko 285mm. Donekle su problem preporučene felge širine 6" jer ih veći dio proizvođača ne radi, ali nema nikakvog 'natezanja'- to je naplatak za koji je guma proizvedena. * Auto će ionako biti 'prelagan' za bilo koje gume (bit će 350-400kg prazan), pa bi sa 170 konja trebao ići k'o sam vrag. To me najviše zaje...- tako bi trebao ići preko 250km/h. Ako bih ga ograničio na 240, onda bih možda mogao staviti nešto manje gume, recimo 165/55 R14 i 175/55 R15 (to bi bile Potenza RE030).
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
![]() |
| Tagovi: felge, tuning |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:42.

ako i postoje nekako bi se mogle navuc na 6x16, al na 6,5x16 mislim da ne bi islo