| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Tuning i Styling Raspravljate o temi Pojačalo za muziku u Automobilizam i Motori forumu; @ Ovako zanima me kolko Wat-no pojačalo kod ove opreme: SUBWOOFER ALPINE SWR-1542D [ 15" (38cm) Subwoofer (4Ohm+4Ohm) • ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Regularni forumas | Pojačalo za muziku @ Ovako zanima me kolko Wat-no pojačalo kod ove opreme: SUBWOOFER ALPINE SWR-1542D [ 15" (38cm) Subwoofer (4Ohm+4Ohm) • 750W RMS / 2000W max. ] ZVUČNICI PHASE EVOLUTION PCS 165.20 [ Princip: 2-sistemski komponent zvučnik • Snaga: 90 W RMS / 140 W • Impendancija: 4 Ohma • Frekvencijski opseg: 34 - 30.000 Hz • Osijetljivost: 91 dB ] @ Puno Hvala! ![]()
__________________ Ako je abortus ubojstvo, onda je drkanje genocid. ![]() Spider pig, spider pig, does whatever a spider pig does, can he swing, from a web, no he can't, he's a pig! |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Pojaćalo za muziku Ne znam što te stvarno ovdje zanima, pojačalo ne smije biti slabije od zvučnika. S tim da se ne računa maximalna snaga nego sinusna (RMS). Poželjno je da je bar 30% jače od zvučnika. (Inače bi te trebao upozoriti da paziš na impedanciju, ali kod ove snage nije vjerojatno da ćeš naći 8 Ohmsko pojačalo koje se nebi smjelo spojiti na 4 Ohmski zvučnik.)
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: Pojaćalo za muziku Citat:
Ljudi pa ovo su zvučnici za kafić od 200 kvadrata, a ne za auto. 1000 wata sinusa ti može razbiti šofer šajbu.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Pojaćalo za muziku Alternatori u automobilima obično imaju 50 W rezerve kad ne rade svijetla ili 150 W kad su svijetla ugašena. Komentar je na mjestu. Za 1000W pojačalo ti treba 1500W iz alternatora, što iznosi oko 100 Ampera. Alternatori obično daju 45 A, do onih većih sa 65 A. Ako dodaš dva alternatora moraš dodati i dopunski akumulator jer ti tvoj postojeći neće moći primiti višak struje kad pojačalo ne troši struju. Ove strujne krugove treba obavezno razdvojiti da ti pojačalo ne ometa rad motora. Forum je toliko spor da ne stignem editirati poruku u roku 10 minuta.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Pojačalo za muziku @ Mislim da sam ipak malo pretjeral, imaš pravo maslow. @ Hmm sad sam izabtral ovo: SUBWOOFER BLAUPUNKT GTb 300 Dual Sustav Subwoofer-Box (zatvoren) Promjer 2 x 300 mm Maksimalna snaga 2 x 750 W RMS snaga 2 x 250 W Stupanj djelovanja 96 dB (2,83 V/m) Područje frekvencija 25 - 500 Hz Impedancija 2 x 4 Om ![]() ZVUČNICI ALPINE SXS-1757 Peak Power 180W RMS Power 60W Frequency Response: 60-22kHz Sensitivity: 90.4dB/W/m 16.5cm Woofer + 20mm Neodymium Swivel Tweeter Strontium Magnet (Wf/Tw) Neodymium Magnetic Tweeter Glass Fibre Aluminium Coated Speaker Cone Butyl Rubber Edge PEI and Titanium Tweeter Diaphragm Aluminium Formed Voice Coil ![]()
__________________ Ako je abortus ubojstvo, onda je drkanje genocid. ![]() Spider pig, spider pig, does whatever a spider pig does, can he swing, from a web, no he can't, he's a pig! |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 15-04-06 Lokacija: Zagreb Godina: 29
Poruka: 352
![]() | Re: Pojačalo za muziku gle Maslow. Ja u autu imam 3 pojačala od pioneera,lošija i slabija i troše 50A. To ti je 1kW RMS-a. Naj glasnije kaj sam uspio dobit je 126 db. Nije ti to kao home HiFi,ima dosta gubitaka.Ajmo reč da je za doma dosta woofer od 100W za glasno slušanje,u autu ti treba bar 2 x po 400W i odlično pojačalo koje neće imati velke gubitke za to terat. Za subove se možeš meni javit,imam ti toga za prodat.Naravno novo |
| | |
![]() |
| Tagovi: muziku, poja269alo |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 12:59.

Ako je abortus ubojstvo, onda je drkanje genocid. 
Spider pig, spider pig, does whatever a spider pig does, can he swing, from a web, no he can't, he's a pig!