Idi nazad   Croportal Forum > Automobilizam i Motori > Tuning i Styling
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Tuning i Styling Raspravljate o temi Upisivanje novih dimenzija u prometnu dozvolu u Automobilizam i Motori forumu; Razmišljam o stavljanju alu felgi na svoj auto, i novih guma drugačijih dimenzija od onih koje mi sad piš...

Odgovor

Opcije Teme
Star 14-03-07, 10:48   #1 (permalink)

Datum registracije: 02-06-04
Godina: 30
Poruka: 7,998
Joks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Joks Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Joks
Upisivanje novih dimenzija u prometnu dozvolu

Razmišljam o stavljanju alu felgi na svoj auto, i novih guma drugačijih dimenzija od onih koje mi sad pišu u prometnoj dozvoli.

Na autu (i u prometnoj) imam gume 175/65/14 a stavio bi alu felge 15" s gumama 195/50/15.

Pitanje je jel trebam ići na izvanredni tehnički pregled i upisati promjenu dimenzija u prometnu dozvolu? Navodno da da.

Kolika je kazna ako me policajac zaustavi i jel me može zajebavati ako imam drugačiju dimenziju guma i felgi od onih u prometnoj ako ne odem to promijeniti?

Što ako odem na upis drugih dimenzija a na zimu opet stavim ove čelične felge i zimske gume koje sad imam? Jel onda opet moram raditi promjenu u prometnoj?

Navodno su prije to dopisivali samo pod napomenu pa su pisale onda obje dimenzije al sad se tako više ne radi nego se vade nova prometna i knjižica vozila i to košta oko 250kn.

Sva iskustva su dobrodošla

"...na poljima od snova ne pušta se korijenje..."

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
Joks je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-03-07, 11:30   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 22-10-05
Godina: 25
Poruka: 2,548
Anthony je dragulj u masiAnthony je dragulj u masiAnthony je dragulj u masiAnthony je dragulj u masiAnthony je dragulj u masiAnthony je dragulj u masiAnthony je dragulj u masiAnthony je dragulj u masiAnthony je dragulj u masiAnthony je dragulj u masiAnthony je dragulj u masi
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Anthony
Re: Upisivanje novih diomenzija u prometnu dozvolu

nemožeš najebati zato što niko pametan nestavlja više od jedan col guma više što si ti napravija odlično ali na tehničkom ti oni to minjaju naznam za zagreb meni vidiš nisu ništa dirali bez obzira što su dimenzije bile veče.
Apogled san u Mup.hr nepiše niša o tome
Odgovori sa citatom
Star 14-03-07, 12:38   #3 (permalink)
Starter

Datum registracije: 14-03-07
Poruka: 4
Johhny se izdvaja iz mase
Re: Upisivanje novih dimenzija u prometnu dozvolu

u principu nema problema s upisivanjem dok ti je opseg cijelog kotača isti...

znači, veća felga, niža guma...

a da bi ti bilo isto , 175/65/14 u 15" odgovara 185/60 15", 195/55 15", i za to te neće zajebavat jer odgovara sama dimenzija...

u po zakonu bi za 195/50 15" trebao radit atest, ali mislim da neces imat problema, odi u bilo koju stanicu za tehnički pregled, i reci da ti je zimska guma 175/65 a da ti je ljetna 195/50/15 te da ti upiše novu dimenziju..

pod napomene ces dobit LJ 195/50/15 te se to ne plača...

btw; bolje bi ti bilo 195/55/15 al je guma puno skuplja nego 195/50/15
Johhny je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-03-07, 13:32   #4 (permalink)

Godina: 30
Poruka: 7,998
Joks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Joks Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Joks

Hmm... Johhny neznam baš jel je tak

Ovo koja bi mi dimenzija pasala sam se već dosta informirao i čitao i upisivao dimenzije u tyre calculatore (ili ovaj) i najbolje mi sjeda guma 195/50/15 (čak je i službena preporuka za moj auto guma u toj dimenziji u 15", auto je renault clio)
195/55/15 bi još i nekako prošla al ova 185/60/15 nikako - tolerira se odstupanje do max. 2.5 % od originalnog promjera kotača
iviewcapture_date_14_03_2007_time_13_36_10.jpg

Ovo kaj veliš da odem na tehnički pa će mi staviti napomenu u knjižicu me najviše i zanima jel sam čuo da od 1.1.2006. se to više ne radi, uopće se više ne stavljaju napomene nego se radi nova knjižica s novim upisanim dimenzijama guma.

A da je guma 195/50/15 jedna od jeftinijih je točno, zato sam se i odlučio upravo za tu dimenziju

"...na poljima od snova ne pušta se korijenje..."

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
Joks je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-03-07, 13:39   #5 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 3,678
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Meni je u startu u knjizici pisalo mjere guma 185/60/14. Kupio 15" felge i pripadajuce 195/50/15. I to sve prije 2 godine. Otisao u stanicu za teh. pregled i rekao tamo da bi htio upisati drugu dimenziju guma u knjizicu. Lik me pitao koju, otisao do auta, pogledao na kaj to sve u globalu zgleda i rekao OK. Poslao me na salter di mi je neka tetka upisala tu mjeru u knjizicu i to naplatila kojih 50tak kn.
Ponavljam, to je bilo prije 2 godine. Dali su sad postali strozi - pojma nemam.
Ne skodi ti otici do neke stanice i pitati koja je procedura...
A povod da sam to isao raditi je što su me slovenci redovito peglali da imam nepropisne gume. Dojebalo mi se svadjati svaki put da na mene ne djeluju slovenski propisi te vrste pa otisao to odraditi. Od tada mi mogu lagano: "sucky sucky long time"
I hope I helped
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-03-07, 14:56   #6 (permalink)
Trenutno u mirovini

Datum registracije: 27-11-05
Poruka: 4,349
Hagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavan

evo ovako!! Joks, imam isti problem kao i ti!! Pitao u stanici za tehnicki pregled i kazu ovako: u knjizicu bez atesta mogu ti upisat samo one dimenzije koje ti se tvornicki ugrađuju u auto (npr. meni za corsu pise 155/80R13, 175/65/R14, 185/55 R15 i 195/45 R16... ( sve ti to pisa u manualu od auta) Ja stavljam 195/50/15 ali mi tu dimenziju ne mogu upisat tj. moram ic na atest ako zelim da mi se upise jer nema corse sa tom dimenzijom koja dolazi tako serijski!! Sto se tice tehnickog, prolazis, glavno da ti felga ne viri izvan blatobrana, a murja, ne znam, ako naletis na nekog "luđeg" moze biti svasta...Koliko sam se ja raspitavao kod tipova koji imaju za 1 col vise nijednom murja nije prigovarala sto nemaju upisanu tu dimenziju u knjizici ( eh,sad dal su naletjeli na dobre murjake, to ne znam)
Odgovori sa citatom
Star 15-03-07, 00:33   #7 (permalink)
Starter

Datum registracije: 14-03-07
Poruka: 4
Johhny se izdvaja iz mase

ja sam imao 185/60/14, i upisao 195/50/15, a dimenzija koja bi mi odgovarala bi bila 195/55/15, i jedna i druga dimenzija su seriaj na mom autu, kako koji model...

dobar dan, upisao bi novu dimenziju... kaže gospođa koju, ja reko 195/50/15, govori ona, pričekajte malo..

stavila napomenu, reko kaj sam kriv.. kaže žena nikaj... ostavio 20 kn za kavu

neće te zajebavat..
Johhny je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-03-07, 01:46   #8 (permalink)
Regularni forumas

Poruka: 126
Veky se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Veky

u knjižicu po novome zakonu možeš upisat dimenziju guma koja je SERIJSKI dolazila recimo s najačom verzijom..znači ak voziš golfa 5, na njemu 15" gume moći ćeš upisat čak mislim do 225/40 18..jer su serisjki dolazile sa Gti verzijom , kužiš?

raspitaj se malo koja je najveća guma dolazila na tvom autu, to možeš..

sve preko toga ti po novom zakonu ne smiju upisat, pošto više NEMA napomena i udisivanja dodatnih dimenzija, nego se radi nova knjižica s promjenom dimenzije..a to košta 100-ak kuna, ne znam točno

ak ipak oćeš veće od seriskih jedna od opcija ti je otić npravit atest, koji će te doć oko 1100 kuna, možda malo više, i zajebavat će te tam jedno 2 tjedna al ćeš na kraju dobit sve papire

zadnja opcija ti je niš ne upisivat i pravit se glup

evo ja se već 2 mjeseca vozim na 18" ..prešao sa sa 185/65/14 na 215/35/18 i normalno da mi to nitko lud bez atesta neće u knjižicu upisat..

rizik ak te zaustavi policija i SKUŽI da imaš krive dimenzije je da ti skinu tablice, isključe iz prometa i pošalju na izvanredni tehnički..e sad, kaj ti je ispltivije
Odgovori sa citatom
Star 15-03-07, 13:03   #9 (permalink)
Trenutno u mirovini

Datum registracije: 27-11-05
Poruka: 4,349
Hagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavan

ma dobro ti si proso sa 14 cola na 18 cola mislim da za 1 col ga ne bi trebalo zajebavat...I prije je bilo da se moze ic col gore bez problema. Jedino ak naletis na nekog tko se onak drzi zakona kao pijanac plota A kakvo je stanje u drzavi to je malo vjerovatno
Odgovori sa citatom
Star 15-03-07, 14:42   #10 (permalink)
Regularni forumas

Poruka: 126
Veky se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Veky

nije bitno jel ti pređeš 4 cola ili 1 col.. po novom zakonu će te svaki murjak zajebavat, osim ak mu se ne da ..imam frenda koji je završio na izvanrednom tehničkom zbog 1 col..

a o prelasu granice da i ne pričam

ko hoće nek proba upisat veću dimenziju u stanici za teh. pregled, APP
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: dimenzija, dozvolu, novih, prometnu, upisivanje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 13:07.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108