| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Tutoriali i Trikovi Raspravljate o temi Divx u VCD ili SVCD sa Titlovima u Tehnologija i Tehnika forumu; POTREBNA SU VAM 2 ODNOSNO 3 programa FFDSHOW,TMPGenc i SUBTITLE WORKSHOP koji će vam titlove konvertirati u *.sub! Znači ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Administrator | Divx u VCD ili SVCD sa Titlovima POTREBNA SU VAM 2 ODNOSNO 3 programa FFDSHOW,TMPGenc i SUBTITLE WORKSHOP koji će vam titlove konvertirati u *.sub! Znači prva i osnovna stvar nakon što instalirate ffdshow. Potrebno je kliknuti na start ---> programs ---> ffdshow ---> configure. Tada dobivate ovaj prozorčić i na njemu je potrebno sa kvačicom označiti SUBTITLES. ffdshow-sub1.jpg Sada ima još jedna postavka koju morate obaviti u TMPGenc da bi vam se i titlovi kodirali! Prvo sljedite ovu donju sliku: 2envr1.jpg Zatim klik i dobiti ćete ovaj prozorčić, otidjite na VFAPI plug-in 3SETTINGS.jpg Važno je napomenuti da Vam direct Show multimedia file reader mora biti na vrhu. Ako nije KLIKNITE na njega desnim klikom i izaberite HIGHER PRIORITY dok ne dodje do vrha! Sada ste obavili sve što se tiče titlova! Sada ćemo o konvertiranju: Znači za konvertiranje Potreban vam je TMPGenc.Program je super. Prije nego udjete u program potrebno je film .avi ili divx formata iskopirati u jedan vaš folder! Zatim u taj isti folder i titlove za film koji moraju imati sub extenziju! U slučaju da nemaju sub extenziju to se moze srediti SUBTITLE WORKSHOPOM-ako vam nije jasno kako šaljite e-mail. Uglavnom princip je konvertiranja titla vrlo jednostavan.Otvorite titl bilo koje extenzije(*.srt,*.txt) i zatim ga snimite sa drugom extenzijom u ovom slučaju (*.sub) Napomena TITLOVI I FILM MORAJU IMATI ISTO IME! Totalno isto znači i velika i mala slova.. Kada se u istom folderu nalazi titl *.sub extenzije i film (avi,divx) jednakih imena, tada mozete otvoriti TMPGenc. 4tmpegenc.jpg Ovo je TMPGenc sučelje! Izaberete obavezno kvačicu na System (video+audio) Zatim kliknete Browse pod Video source.Učitate video koji ste snimili na hard.Zvuk se automatski učita.Pa onda još kliknete na browse pod output file name. I namjestite gdje želite snimiti iskodirani film! Tj. film pri samom postupku kodiranja se zapisuje na hard ali vi morate odrediti gdje točno (najbolje je napraviti novi folder)! Pojedinosti koje ce vam ubrzati kodiranje: 5ubrzaj.jpg Kliknete na "do not display" jer zašto bi gledali film ako se kodira i gledanjem se kodiranje znatno usporava! Za pocetak kodiranja važno je pritisnuti Start! |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 05-10-06
Poruka: 1
![]() | Re: Divx u VCD ili SVCD sa Titlovima hey jer moze ovaj tutorijal da mi posaljes na mail ali ako ga mozis bilje objasniti i so slika je kod mene izlazi samo teks evo ti mail street@index.hr hvala |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 10-02-07 Godina: 22
Poruka: 9
![]() | Re: Divx u VCD ili SVCD sa Titlovima ajde pliz i meni posalji tutorial na fabo@hotmail.com . Konvertirao sam *.avi film u *.mpeg i to u poseban folder. Neznam kaj tocno sad treba napraviti kad je gotovo, jel samo snimiti na cd ili opet koristiti neki program... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 10-02-07 Godina: 22
Poruka: 9
![]() | Re: Divx u VCD ili SVCD sa Titlovima Sorry, dao sam ti krivi mail, sad sam vidio gresku --> fabo1706@hotmail.com Hvala. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 23-03-07 Godina: 21
![]() | možeš meni na mail poslat slike koje si stavio jer ih ja ne mogu pogledat ili malo objasniti što je na njima prikazano. e-mail mi je basler555@net.hr Zadnji Uredio daidza : 23-03-07 u 18:21. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 10-05-07 Godina: 28
![]() | Re: Divx u VCD ili SVCD sa Titlovima daj mi pls posalji slike jer ih ne vidim - dino.lukman@gmail.com hvala |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Regularni forumas | zanima me kome još treba VCD ili SVCD format kad su danas DVD pržilice, playeri i mediji dostupni svakome...za sitne novceovako kako je gore opisano ja sam davno radio (prije 6-7 godina) i postupak nije jednostvan za neiskusne.... evo jednog opisa postupka (iz 2002) How to convert your DivX to SVCD - Guides and Tutorials - Club CD Freaks odlićna stranica s vodićima za sve moguće akrobacije s video formatima The ripping guides uživajte!!!
__________________ Profesionalni laptop - notebook i PC servis www.mojservis.hr TOSHIBA, PRESTIGIO, HP, LENOVO, IBM |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 28-06-07
Poruka: 52
![]() | Re: Divx u VCD ili SVCD sa Titlovima jel možeš poslat meni slike na deppsa@net.hr |
| | |
![]() |
| Tagovi: divx, svcd, titlovi, vcd |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Ogame | Bacva | Igre | 98 | 09-04-08 10:57 |
| Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) | Kristijan | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 7 | 16-08-06 04:09 |
| PC DVB Kartice | Kristijan | Tutoriali i Trikovi | 0 | 27-02-06 22:15 |
| Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta | Baltazar | Igre | 0 | 13-07-05 23:42 |
Trenutno vrijeme na forumu: 13:00.

zanima me kome još treba VCD ili SVCD format kad su danas DVD pržilice, playeri i mediji dostupni svakome...za sitne novce