Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Tutoriali i Trikovi
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Tutoriali i Trikovi Raspravljate o temi Divx u VCD ili SVCD sa Titlovima u Tehnologija i Tehnika forumu; POTREBNA SU VAM 2 ODNOSNO 3 programa FFDSHOW,TMPGenc i SUBTITLE WORKSHOP koji će vam titlove konvertirati u *.sub! Znači ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 01-03-06, 14:31   #1 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,653
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
Divx u VCD ili SVCD sa Titlovima

POTREBNA SU VAM 2 ODNOSNO 3 programa
FFDSHOW,TMPGenc i SUBTITLE WORKSHOP koji će vam titlove konvertirati u *.sub!

Znači prva i osnovna stvar nakon što instalirate ffdshow. Potrebno je kliknuti na start ---> programs ---> ffdshow ---> configure. Tada dobivate ovaj prozorčić i na njemu je potrebno sa kvačicom označiti SUBTITLES.

ffdshow-sub1.jpg

Sada ima još jedna postavka koju morate obaviti u TMPGenc da bi vam se i titlovi kodirali!
Prvo sljedite ovu donju sliku:

2envr1.jpg

Zatim klik i dobiti ćete ovaj prozorčić, otidjite na VFAPI plug-in

3SETTINGS.jpg

Važno je napomenuti da Vam direct Show multimedia file reader mora biti na vrhu. Ako nije KLIKNITE na njega desnim klikom i izaberite HIGHER PRIORITY dok ne dodje do vrha!
Sada ste obavili sve što se tiče titlova!

Sada ćemo o konvertiranju:

Znači za konvertiranje Potreban vam je TMPGenc.Program je super. Prije nego udjete u program potrebno je film .avi ili divx formata iskopirati u jedan vaš folder! Zatim u taj isti folder i titlove za film koji moraju imati sub extenziju! U slučaju da nemaju sub extenziju to se moze srediti SUBTITLE WORKSHOPOM-ako vam nije jasno kako šaljite e-mail. Uglavnom princip je konvertiranja titla vrlo jednostavan.Otvorite titl bilo koje extenzije(*.srt,*.txt) i zatim ga snimite sa drugom extenzijom u ovom slučaju (*.sub) Napomena TITLOVI I FILM MORAJU IMATI ISTO IME! Totalno isto znači i velika i mala slova..
Kada se u istom folderu nalazi titl *.sub extenzije i film (avi,divx) jednakih imena, tada mozete otvoriti TMPGenc.

4tmpegenc.jpg

Ovo je TMPGenc sučelje! Izaberete obavezno kvačicu na System (video+audio) Zatim kliknete Browse pod Video source.Učitate video koji ste snimili na hard.Zvuk se automatski učita.Pa onda još kliknete na browse pod output file name. I namjestite gdje želite snimiti iskodirani film! Tj. film pri samom postupku kodiranja se zapisuje na hard ali vi morate odrediti gdje točno (najbolje je napraviti novi folder)!

Pojedinosti koje ce vam ubrzati kodiranje:

5ubrzaj.jpg

Kliknete na "do not display" jer zašto bi gledali film ako se kodira i gledanjem se kodiranje znatno usporava!
Za pocetak kodiranja važno je pritisnuti Start!
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-10-06, 18:20   #2 (permalink)
Starter

Datum registracije: 05-10-06
Poruka: 1
street se izdvaja iz mase
Re: Divx u VCD ili SVCD sa Titlovima

hey jer moze ovaj tutorijal da mi posaljes na mail ali ako ga mozis bilje objasniti i so slika je kod mene izlazi samo teks evo ti mail street@index.hr

hvala
street je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-02-07, 04:13   #3 (permalink)
Starter

Datum registracije: 10-02-07
Godina: 22
Poruka: 9
Fabo se izdvaja iz mase

ajde pliz i meni posalji tutorial na fabo@hotmail.com . Konvertirao sam *.avi film u *.mpeg i to u poseban folder. Neznam kaj tocno sad treba napraviti kad je gotovo, jel samo snimiti na cd ili opet koristiti neki program...
Fabo je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-02-07, 23:53   #4 (permalink)
Starter

Datum registracije: 10-02-07
Godina: 22
Poruka: 9
Fabo se izdvaja iz mase

Sorry, dao sam ti krivi mail, sad sam vidio gresku --> fabo1706@hotmail.com
Hvala.
Fabo je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-03-07, 18:05   #5 (permalink)
Starter

Datum registracije: 23-03-07
Godina: 21
basler55566 se izdvaja iz mase
možeš meni na mail poslat slike koje si stavio jer ih ja ne mogu pogledat ili malo objasniti što je na njima prikazano. e-mail mi je basler555@net.hr

Zadnji Uredio daidza : 23-03-07 u 18:21.
basler55566 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-04-07, 18:47   #6 (permalink)
Starter

Datum registracije: 10-04-07
Godina: 46
Poruka: 2
mprelesn se izdvaja iz mase

Volio bih i ja ovo imati, na:mato.prelesnik@sk.t-com.hr
Odgovori sa citatom
Star 10-05-07, 19:42   #7 (permalink)
Starter

Datum registracije: 10-05-07
Godina: 28
Zarton se izdvaja iz mase

daj mi pls posalji slike jer ih ne vidim - dino.lukman@gmail.com
hvala
Zarton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 23:41   #8 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 22-03-07
Godina: 40
Poruka: 163
mojservis ima ono neštomojservis ima ono neštomojservis ima ono neštomojservis ima ono neštomojservis ima ono neštomojservis ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mojservis Pošalji poruku preko Skype-a korisniku mojservis
Unhappy Re: Divx u VCD ili SVCD sa Titlovima

zanima me kome još treba VCD ili SVCD format kad su danas DVD pržilice, playeri i mediji dostupni svakome...za sitne novce

ovako kako je gore opisano ja sam davno radio (prije 6-7 godina) i postupak nije jednostvan za neiskusne....

evo jednog opisa postupka (iz 2002) How to convert your DivX to SVCD - Guides and Tutorials - Club CD Freaks

odlićna stranica s vodićima za sve moguće akrobacije s video formatima
The ripping guides

uživajte!!!
mojservis je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-08-07, 16:07   #9 (permalink)
Starter

Datum registracije: 28-06-07
Poruka: 52
jean_claude se izdvaja iz mase

jel možeš poslat meni slike na deppsa@net.hr
jean_claude je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: divx, svcd, titlovi, vcd

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Ogame Bacva Igre 98 09-04-08 10:57
Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-08-06 04:09
PC DVB Kartice Kristijan Tutoriali i Trikovi 0 27-02-06 22:15
Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta Baltazar Igre 0 13-07-05 23:42

Trenutno vrijeme na forumu: 13:00.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108