Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Tutoriali i Trikovi
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Tutoriali i Trikovi Raspravljate o temi Kako izbaciti neželjene dijelove sa DVD-a u Tehnologija i Tehnika forumu; Moram za početak napomenuti da je kopiranje DVD-ova protuzakonita radnja osim ako ne posjedujete original te radite sigurnosnu kopiju. ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 01-03-06, 16:10   #1 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 23
Poruka: 18,230
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
Kako izbaciti neželjene dijelove sa DVD-a

Moram za početak napomenuti da je kopiranje DVD-ova protuzakonita radnja osim ako ne posjedujete original te radite sigurnosnu kopiju.

A sada krenimo na posao. Svi programi koji će vam trebati su:
DVDDecrypter (bilo koju noviju verziju)
IfoEdit 0.96
PgcEdit 0.3.8 (ili novija verzija)

Sve te programe možete pronaći na www.doom9.org i besplatni su.
DVDDecrypter je program koji se instalira, dok IfoEdit i PgcEdit kopirajte u istu mapu po želji.

1. Ubacite DVD koji želite kopirati u DVD čitač te pokrenite DVDDecrypter. Ja ću u nastavku koristiti film «Total Recall» koji je kupljen na kiosku. Pod izborom «Mode» izaberite «File» i dobit ćete ovakav ekran.

1DVDDecrypter.gif

Izaberite pod «Destination» gdje će vam se snimiti datoteke i kliknite na ikonu ispod toga da bi počelo kopiranje.

2. Pokrenite IfoEdit i otvorite VIDEO_TS.IFO i dobit ćete nešto kao na slici.

2ifoedit1.gif

Pokrenite DVD sa «DVD Play» i obratite pažnju na dio koji je zaokružen na donjoj slici.

3ifoedit2.gif

Sve što ne želite da vam kasnije bude na DVD-u zapišite točno što piše u tom dijelu prozora. Ako vam piše «Video Manager Menu (VMG)» to znači da se taj video nalazi u VIDEO_TS.VOB. «Title Set Menu (VTS)» se nalazi unutar datoteke gdje je i glavni meni. Ako piše «Title: (neki broj)» to zapišite jer ćemo kasnije pronaci gdje se nalazi taj dio. U mom primjeru se na početku pokazuje upozorenje i nalazi se u VTS. Iza toga slijedi reklama za novine koje se nalaze u Title 3 te onda slijedi sam meni. S obzirom da se na DVD-u nalaze još epizode Yu-Gi-Oh koje želim izbaciti onda ću sada kliknuti u meniju na reprodukciju tog dijela da vidim u kojem Titleu se on skriva. Dobio sam da se nalazi u Title 2. Dakle i to moram zapisati jer i to želim izbaciti. Ako na vašem DVD ima još nešto što bi izbacili onda kliknite na to i zapišite u koje je Title. Ako sada kliknete na Exit da bi izašli iz playera tada će vam se pojaviti poruka koje izgleda otprilike ovako.

4ifoedit3.gif

Iz ovog vidite da se Title 3 nalazi u VOB-u VTS_03_x.xxx, Title 2 u VOB-u VTS_02_x.xxx, a Title 1 se pojavljuje jer se unutar njega (VTS_01_x.xxx) nalazi VTS meni koji se reproducirao.
Sada kada imamo sve zapisano idemo otvoriti VTS_01_0.IFO u kojem se nalazi izbornik kao i dijelovi koje želim izbaciti. Pogledajte donji dio te se spustite sve do «Language Menu» gdje se nalaze podaci o izborniku kao i na slici.

5ifoedit4.gif

Sve gdje vam piše (uses VOB-IDs:x) tu se nalaze dijelovi menija koji se reproduciraju. Dva puta kliknite na prvi koji ima video (u mom primjeru Menu 8 koji koristi VOB-IDs:1). Tu mogu vidjeti da je to riječ o dijelu izbornika pa onda preskačem na sljedeći (Menu 9). I to je dio izbornika pa idem dalje redom dok ne dođem da onog što treba izbaciti. Pod Menu 10 se nalazi upozorenje koje želim preskočiti. To zapišem i idem dalje do slijedećeg dijela koji želim izbaciti.
Sada otvaram Title 3 VTS_03_0.IFO gdje se nalazi reklamni dio koji isto želim izbaciti. Ako pogledam u donjem dijelu vidjet ću ovo.

6ifoedit5.gif

Pod PGC_1 (program chain) mi se nalazi video koji treba izbaciti. Ispod toga vidimo da piše [Ch 01] [Pg 01] itd. Ako dva puta kliknete na taj dio vidjet ćete video koji bi se trebao vrtjeti (u mom slučaju reklama). Sada kada sam provjerio da je to jedini PGC u tom VTS_03_0.IFO mogu zatvoriti IfoEdit. U nekim slučajevima ćete imati više PGC pa bi trebalo provjeriti točno u kojem je ono što želite izbaciti i to zapisati.
3. Sada pokrenite PgcEdit i otvorite mapu gdje ste kopirali DVD i sam program će otvoriti sve IFO koji se nalaze u toj mapi. Sada imate nešto kao što je na slici.

7pgcedit1.gif

Sada dolazi na red ono što smo zapisivali. Prvo na redu nam je izbacivanje upozorenja za koje smo zapisali da se nalazi u Menu 10. Malo spuštanje prema dolje i evo nam našeg menija kao što je označeno na slici.

8pgcedit2.gif

Da bi smo to isključili iz reprodukcije dovoljno je kliknuti desnom tipkom miša na taj red i iz izbora izabrati «Kill PGC Playback» kao na slici.

9pgcedit3.gif

Program će vam postaviti jedno ili dva pitanja na koje treba odgovoriti sa «Yes». Sada će se promijeniti trajanje tog dijela sa (0:06) na (dummy). Ostali su nam još Title 2 i 3 koje trebamo eliminirati. Dakle, sada se spuštamo još prema dolje dok se ne pojavi kao na slici.

10pgcedit4.gif

Ovdje vidimo VTST 1,1 TTN 1 (1:48:19) Title 1 i to je film koji želimo sačuvati. Dalje je VTST 2,1 TTN 1 (1:03:42) Title 2 i VTST 3,1 TTN1 (0:08) Title 3 koje želimo izbaciti jer smo to i zapisali da je nepotrebno. Ponovit ćemo postupak kao i ranije. Dakle, desni klik miša na VTST 2,1 TTN 1 (1:03:42) Title 2 i izaberemo «Kill PGC Playback» te isto i za VTST 3,1 TTN1 (0:08) Title 3. Možemo se poslužiti i opcijom «Blank out all VTST Titles» što će nam izbrisati sve sto se nalazi u tom VOB-u i sve PGC. Ako se tu nalazi nešto što trebamo sačuvati tada koristite samo opciju «Kill PGC Playback». «Blank out all VTST Titles» će ponuditi da izbrišemo sam VOB i svede ga na par kilobajta ali će se prije toga pojaviti sljedeći izbor.

11pgcedit6.gif

Izaberite sve kao što je na slici i to će definitivno izbrisati i izbaciti reprodukciju tog videa. To napravite za Title 2 i 3. Sada nam još preostaje snimiti ovo što smo napravili i izaći iz programa.
Za svaki slučaj, pokrenite neki DVDPlayer koji imate instaliran na računalu i otvorite taj novi DVD sa njim da bi provjerili je li ide sve kako je i zamišljeno (možete koristiti i IfoEdit). Na žalost ovim postupkom nismo eliminirali mogućnost izbora tih dijelova iz izbornika pa ako se klikne na neki od njih moze doći do blokiranja rada playera. Da bi ih totalno izbacili trebalo bi koristiti program MenuEdit čija besplatna verzija nudi to ali vam neće prikazati samu sliku izbornika pa bi trebalo znati točno gdje se nalazi koji izbor da se ne bi izbrisalo nešto krivo. Sada sam svoj DVD od preko 7GB na 4,46GB te izbacili neželjene dijelove. Sada nam još preostaje rekompresirati video na veličinu koja može stati na 1 DVD, a o tome mozete procitati u tutorialu za DVDShrink.
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: divx, dvd

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 8 30-10-09 22:04
Ogame Bacva Igre 122 17-08-09 22:12
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 23:37
pitalice vicevi Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 8 18-05-07 00:12

Trenutno vrijeme na forumu: 04:54.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114