| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Tutoriali i Trikovi Raspravljate o temi Kuglasti znak u Tehnologija i Tehnika forumu; 1. Otvorite novu sliku velicine 200x200 Background white 2. New layer 3. Uzmite elliptical marquee tool i drzeci shift napravite ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Photoshop freak | Kuglasti znak 1. Otvorite novu sliku velicine 200x200 Background white 2. New layer 3. Uzmite elliptical marquee tool i drzeci shift napravite savrsenu kruznicu (ostavite nesto prostora sa strane) 4. pritisnite D 5. sa gradient toolom postavljenim na Opacity 60% povucite gradient od vrha prema dnu. Trebali bi imati nesto poput ovoga: 1.jpg 6. sa jos uvijek aktivnom selekcijom, idite na select>modify>contract i stavite 7 px 7. stavite kao bg boju neku tamnu boju npr. 449100 i pritisnite ctrl+del 8. selekcija neka bude jos ukljucena 9. stavite fg color neku narandjasu ili zutu i ponovo sa gradient toolom postavljenim na Opacity 60% povucite gradient od vrha prema dnu 10. ctrl+d da iskljucite selekciju 2.jpg 11. new layer 12. sada ce mo napraviti staklo sa elliptical marquee toolom napravite malu selekciju na dnu, 3.jpg stavite fg boju bijelu I sa gradient toolom postavljenim na Opacity 60% povucite od dna prema gore 2x 13. napravite jos jednu seleciju na vrhu 4.jpg i isunite je sa gradientom na 60% od vrha prema dnu 14. postavite layer na Overlay 15. new layer 16. sa elliptical marquee tool napraviti selekciju vecu od kruga (drzite shift za savrsenu kruznicu), odaberite sivi bg color i pritisnite ctrl+del 5.jpg 17. ctrl+d 18. izrezite leyer na nacin na koji vam se svidja (koristeci selekciju i pritiscuci tipku backspace) 6.jpg 7.jpg 8.jpg 19.layer>layer style>blending options i unesite ovakve parametre: sett.jpg 20. trebalo bi izgledati ovako 9.jpg 21. postavite jos neka stakla po zelji, natpise i to je to... gotovo2.jpg Ovo je bio moj prvi tutorijal ![]() nadam se da vam se svidja i da ga razumijete... slijedeci vise nece biti napisan i modeliran ovako na brzinu nego ce mo ici lagano korak po korak...
__________________ My drinking team has a soccer problem -> SUDJELUJ U PHOTOSHOPIRANJU <- ZADATAK 2 : Vražja cura Zadnji Uredio fL/.\Sh : 10-12-05 u 07:00. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| prof. Foruma | tnx
__________________ Buffalo theory - my theory |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Photoshop freak |
__________________ My drinking team has a soccer problem -> SUDJELUJ U PHOTOSHOPIRANJU <- ZADATAK 2 : Vražja cura |
| | |
| | #6 (permalink) |
| prof. Foruma | Odlično ide zasad. Samo opet neznan: Iz 9. koraka kad povučen neku narančastu boju sa gradient toolom tada mi se narančasta prelijeva u zelenu, nije sve zeleno ka u tebe na 2. slici. I jel se gradient tool povlači samo priko onog označenog dijela(eliptical marqee) ili priko cijele slike? PS: Nekako mi je premala slija, samo 200*200 px |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Photoshop freak | Citat:
isprobavaj... nemoj se vezati na moj rezultat. Napravi svoj pa ga postaj ![]()
__________________ My drinking team has a soccer problem -> SUDJELUJ U PHOTOSHOPIRANJU <- ZADATAK 2 : Vražja cura | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 10-08-07 Godina: 17
Poruka: 2
![]() | Re: Kuglasti znak odlicno je...pokusao sam i naneki nacin mi je uspjelo...mislim ok je.. ova bartova ideja je dobra.... btw imas jos kakvih turtorijala za nest drugo...pocetnik sam u photoshopu i zelim otkrit jos neke tajne ![]() |
| | |
![]() |
| Tagovi: kuglasti, znak |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 10:16.