Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Tutoriali i Trikovi
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Tutoriali i Trikovi Raspravljate o temi Obrada portreta, retuširanje lica fotografije u Tehnologija i Tehnika forumu; Evo ovo nije moj tutorial, ali je stvarno super, tako da ću potpisati sajt i autora skroz dolje. Odlično objaš...

Odgovor

Opcije Teme
Star 08-02-07, 22:44   #1 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,645
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
Obrada portreta, retuširanje lica fotografije

Evo ovo nije moj tutorial, ali je stvarno super, tako da ću potpisati sajt i autora skroz dolje. Odlično objašnjeno.

Ok ajmo po redu... prva stvar je sto ovo nije u startu 100% primjenjivo jer neke stvari radim na velikoj fotki pa kod resize-a ispadnu bolje... isto tako svaka fotka ima drukcije parametre i ne funkcioniraju stvari isto...

al evo jedna rutina :

1. fotka izvucena iz rawa ... nista nije dirano :

2. crop kakav nam se sviđa :

3. korekcije : maknemo sve nezeljeno smece s fotke , dlake pristice ( healing i clone tool ) i popunimo rupe na rubovima ...

4. levelsi , boje ( saturacija +30 )

5. fine tuning boja i kontrasta ... u selektive colors podignem crvenu i žutu oko +30 prema crnoj ... malo crnu i neutral prema crnoj ... ovo je individualno za svaku fotku drukcije ... sharpen

6. sad zanimljivi dio .... duplicate layer i goussian blur 4.0 pixela ( dobijemo ovo mutno )

7. opacity tog mutnog layera na 40% ( opet svaka fotka drukcije ) sad je vec fino zblurano, al problem je da je sve zblurano ...

8. uzme se neki eraser srednje velicine ( neki sprejasti , ne kružni ) na jedno 40% jacine i fino pobriše šta hočemo da bude oštro

9. i to je to... za kraj za full plastic-fantastic po želji provuči kroz neat image ( optional )

to je sad jedna rutina koja pali , ali poanta je da je svaka fotka individualna i da stvari koje pale na jednoj fotki potpuno isto primjenjene upropaste drugu .... ponavljenje ovog gore na nekoj fotki kojoj to ne pase napravit ce je totalno neprirodnom .... treba se igrati i napraviti svoju rutinu.. Ima milijun tutorijala, i masu puta sam nesto probao primjeniti 1:1 na neku fotku i nikad to nije izgledalo kao na originalu s kojeg sam kopirao...
Da bi se nesto dobro napravilo mora se raditi s razumjevanjem sta se radi , inace ponavljanje ovih koraka je besmisleno. Ovo moze poslužiti kao uvid u postupak i neki princip ali nije to čarobni štapić nakon kojeg če sve super izgledati....

Bluranje i sharpanje , pogotovo brisanje zavisi o osjecaju i vrlo lako ako se ne napravi dobro i s mjerom napravi fotku smjesnom....

Nadam se da če ovo pomoči ali osnovni savjet je , raditi u PS-u i sami doči do svog postupka.... Ja sam isto krenuo sa raznim tutorijalima i napravio svoju kompilaciju akcija koja mi paše i funkcionira...
na taj način manje više svuda imam prepoznatljiv stil i ne kopiram nikoga ... ima bezbroj mogučnosti za razne rutine i najbolje je napraviti originalno svoju ... nekad mi se zamjera plastičnost i sl. ( nekad i ja pretjeram ) ali bar je vrlo prepoznatljivo i originalno...

Autor: Dean Bertoncelj - bertys30
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg 17ai2.jpg (78.6 KB, 430 pogleda)
Tip Fajla: jpg 24nv1.jpg (71.6 KB, 404 pogleda)
Tip Fajla: jpg 36iz1.jpg (74.9 KB, 409 pogleda)
Tip Fajla: jpg 43nz.jpg (90.6 KB, 399 pogleda)
Tip Fajla: jpg 51wq.jpg (92.2 KB, 399 pogleda)
Tip Fajla: jpg 65sh.jpg (48.3 KB, 394 pogleda)
Tip Fajla: jpg 76ft.jpg (74.5 KB, 398 pogleda)
Tip Fajla: jpg 86ap.jpg (80.7 KB, 393 pogleda)
Tip Fajla: jpg 91wb.jpg (46.3 KB, 401 pogleda)

Zadnji Uredio Kristijan : 08-02-07 u 22:52.
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-02-07, 22:51   #2 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 28-03-04
Godina: 20
Poruka: 6,500
Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy
Re: Obrada portreta, retuširanje lica fotografije

Dobar je tutorijal ali se previše vidi digitalna obrada, izgleda plastično...

EDIT: lol, tek sad na kraju sam pročito: "nekad mi se zamjera plastičnost i sl. ( nekad i ja pretjeram ) ali bar je vrlo prepoznatljivo i originalno..." vidiš da sam bio upravu...

Car news & Reviews
Gogy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-02-07, 22:54   #3 (permalink)
Administrator

Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

a jel znate tko je ova lijepa cura
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-02-07, 23:03   #4 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 20-01-07
Godina: 24
Poruka: 536
vedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono nešto

Da nije toliko napudrana, onda bi i nakon obrade izgledala puno prirodnije. I na originalnoj slici (prvoj) se već vidi svjetlucavo lice, a to se onda samo pojačava i postaje "plastično".
I ovaj korak "duplicate layer i goussian blur 4.0 pixela" mi je najštosniji. A izgleda i najkorisniji.
Ali inače, ovo je, kaj se mene dotikavle i više nego solidna obrada.

Zadnji Uredio vedo777 : 08-02-07 u 23:08.
vedo777 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-02-07, 23:10   #5 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 21-12-06
Poruka: 666
himalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono nešto

super je ova obrada!
Odgovori sa citatom
Star 09-02-07, 09:05   #6 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 18-11-05
Poruka: 2,353
ludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku ludiabra

Citat:
Pravi autor: Kristijan Pogledaj Poruke
a jel znate tko je ova lijepa cura
Ne.. ali bi htjeli saznati...
printf ("\n Hrvatska !! ); }
ludiabra je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-02-07, 19:46   #7 (permalink)
Administrator

Ecija Ivušić, pogledaj na croportalu
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-02-07, 20:35   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 18-11-05
Poruka: 2,353
ludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku ludiabra

Evo idem odma sada odma...
printf ("\n Hrvatska !! ); }
ludiabra je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-02-07, 14:34   #9 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 20-01-07
Godina: 24
Poruka: 536
vedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono nešto

A ovako se lice, portret retušira jednim klick-om!

Imagenomic - Imagination at Shutter Speed
vedo777 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-02-07, 19:19   #10 (permalink)
ent
Starter

Datum registracije: 18-02-07
Poruka: 14
ent se izdvaja iz mase

tutorial je super, daj sam objasni ovaj zadnji korak-neat image, di je to, kaj je to?
ent je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: fotografija, obrada portreta, photoshop, retusiranje

« Sigovi | Montaže »

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 00:19.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108