| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Tutoriali i Trikovi Raspravljate o temi Obrada portreta, retuširanje lica fotografije u Tehnologija i Tehnika forumu; Evo ovo nije moj tutorial, ali je stvarno super, tako da ću potpisati sajt i autora skroz dolje. Odlično objaš... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Administrator | Obrada portreta, retuširanje lica fotografije Evo ovo nije moj tutorial, ali je stvarno super, tako da ću potpisati sajt i autora skroz dolje. Odlično objašnjeno. Ok ajmo po redu... prva stvar je sto ovo nije u startu 100% primjenjivo jer neke stvari radim na velikoj fotki pa kod resize-a ispadnu bolje... isto tako svaka fotka ima drukcije parametre i ne funkcioniraju stvari isto... al evo jedna rutina : 1. fotka izvucena iz rawa ... nista nije dirano : ![]() 2. crop kakav nam se sviđa : ![]() 3. korekcije : maknemo sve nezeljeno smece s fotke , dlake pristice ( healing i clone tool ) i popunimo rupe na rubovima ... ![]() 4. levelsi , boje ( saturacija +30 ) ![]() 5. fine tuning boja i kontrasta ... u selektive colors podignem crvenu i žutu oko +30 prema crnoj ... malo crnu i neutral prema crnoj ... ovo je individualno za svaku fotku drukcije ... sharpen ![]() 6. sad zanimljivi dio .... duplicate layer i goussian blur 4.0 pixela ( dobijemo ovo mutno ) ![]() 7. opacity tog mutnog layera na 40% ( opet svaka fotka drukcije ) sad je vec fino zblurano, al problem je da je sve zblurano ... ![]() 8. uzme se neki eraser srednje velicine ( neki sprejasti , ne kružni ) na jedno 40% jacine i fino pobriše šta hočemo da bude oštro ![]() 9. i to je to... za kraj za full plastic-fantastic po želji provuči kroz neat image ( optional ) ![]() to je sad jedna rutina koja pali , ali poanta je da je svaka fotka individualna i da stvari koje pale na jednoj fotki potpuno isto primjenjene upropaste drugu .... ponavljenje ovog gore na nekoj fotki kojoj to ne pase napravit ce je totalno neprirodnom .... treba se igrati i napraviti svoju rutinu.. Ima milijun tutorijala, i masu puta sam nesto probao primjeniti 1:1 na neku fotku i nikad to nije izgledalo kao na originalu s kojeg sam kopirao... Da bi se nesto dobro napravilo mora se raditi s razumjevanjem sta se radi , inace ponavljanje ovih koraka je besmisleno. Ovo moze poslužiti kao uvid u postupak i neki princip ali nije to čarobni štapić nakon kojeg če sve super izgledati.... Bluranje i sharpanje , pogotovo brisanje zavisi o osjecaju i vrlo lako ako se ne napravi dobro i s mjerom napravi fotku smjesnom.... Nadam se da če ovo pomoči ali osnovni savjet je , raditi u PS-u i sami doči do svog postupka.... Ja sam isto krenuo sa raznim tutorijalima i napravio svoju kompilaciju akcija koja mi paše i funkcionira... na taj način manje više svuda imam prepoznatljiv stil i ne kopiram nikoga ... ima bezbroj mogučnosti za razne rutine i najbolje je napraviti originalno svoju ... nekad mi se zamjera plastičnost i sl. ( nekad i ja pretjeram ) ali bar je vrlo prepoznatljivo i originalno... Autor: Dean Bertoncelj - bertys30
__________________ Registriraj se na Croportal Forum ovdje | Što je Croportal - Vodič za korisnike Croportal.net - Najnovije surf vijesti | Croportal API - Tools, feeds, widgets... | Croportal.net - Dodaj Surf Zadnji Uredio Kristijan : 08-02-07 u 22:52. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: Obrada portreta, retuširanje lica fotografije Dobar je tutorijal ali se previše vidi digitalna obrada, izgleda plastično... EDIT: lol, tek sad na kraju sam pročito: "nekad mi se zamjera plastičnost i sl. ( nekad i ja pretjeram ) ali bar je vrlo prepoznatljivo i originalno..." vidiš da sam bio upravu...
__________________ Tutorijali.Net - tutorijali na hrvatskom jeziku eBooks Network - arhiva IT e-knjiga za download Car news & Reviews |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 20-01-07 Lokacija: Presečno, lep gradić Godina: 24
Poruka: 536
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Obrada portreta, retuširanje lica fotografije Da nije toliko napudrana, onda bi i nakon obrade izgledala puno prirodnije. I na originalnoj slici (prvoj) se već vidi svjetlucavo lice, a to se onda samo pojačava i postaje "plastično". I ovaj korak "duplicate layer i goussian blur 4.0 pixela" mi je najštosniji. A izgleda i najkorisniji. Ali inače, ovo je, kaj se mene dotikavle i više nego solidna obrada. ![]() Zadnji Uredio vedo777 : 08-02-07 u 23:08. |
| | |
![]() |
| Tagovi: fotografija, obrada portreta, photoshop, retusiranje |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 00:19.

vidiš da sam bio upravu...