| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Tutoriali i Trikovi Raspravljate o temi Oracle u Tehnologija i Tehnika forumu; Hello! Tko pita, taj ne skita... Pa mene zanima ima li tko kakve tutorijale ili knjigu u pdf-u o ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Oracle Hello! Tko pita, taj ne skita... Pa mene zanima ima li tko kakve tutorijale ili knjigu u pdf-u o Oracle bazama podataka, a da je kojim slučajem na hrvatskom jeziku? Tražil sam slične na netu-u, no bez uspjeha. Znam za neke knjige na srpskom jeziku za kupiti u knjižari, no kako sam trenutno nezaposlen jedva imam za kilu kruha i malo vode. Također znam da ima knjiga, o Oraclu na netu ko u priči, a da ne pričam o službenim stranicama oracla, ali kaj mogu kad nisam prirodno navudren na taj engleski jezik. Unaprijed fala. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Oracle ma di me nađe samo ![]() mislim da bi ti ja mogla pomoći iz prve ruke sa literaturom i/ili savjetima u Oraclu jer "usko surađujem s njima" ![]() na netu nećeš naći na hrvatskom skoro nikakve opsežnije literature kao neku skriptu, tako da se ne trudiš oko toga ![]() al postoje razni tečajevi u zagrebu na kojima izneđu ostalog dobiješ i priručnike i svu potrebnu literaturu! ako te neš zanima,slobodno se javi ![]()
__________________ ....the dreams that you dare to dream really do come true... sakubona |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Oracle E fala. U međuvremenu sam posudil jednu knjigu - PL/SQL programiranje i kupio Oracle 10g kompletan priručnik. To pomalo listam. ![]() Koliko sam dosad skužio, najbolje je koristiti službenu literaturu Oracle za početak, a onda se pozabaviti nekim knjigama. Također kaj se tiče tečaja, za to baš neam para jer su skupi ko sam .A i mislim da je najbolje uzeti takav tečaj samo kad već radiš sa Oracle, odnosno neg mi ga plati poslodavac. ![]() Ak imaš kojim pukim slučajem tu literaturu sa tečajeva u PDF-u ili slično. Slobodno pošalji. Materijala nikad dosta.
__________________ Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul |
| | |
| | #4 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Oracle istina je da su tečajevi skupi, al ne svi, ima i besplatnih, ovisi što polažeš ![]() kad ti firma plaća onda u svojoj firmi postaješ automatski Oracle stručnjak! al tvoje ime je gore i imaš znanje ![]() ima literatura u pdf-u al ti ju ne smijem dat, to bi bilo izravno kršenje prava a volim još svoj posao ![]()
__________________ ....the dreams that you dare to dream really do come true... sakubona |
| | |
| | #6 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Oracle noup, nije za studente, nemoj se nadat ![]() osim ako nisi jedan od dete-genijalca koji je smislio nešto totalno inovativno za olakšavanje života!! i naravno, studiraš na FER-u ili FOI-u.... a zašto se ti toliko zanimaš za Oracle?! mislim, to su ipak poslovni software-i, doma ti baš neće pomoć pa... ![]()
| | |
| | #7 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Oracle Pa... Nisam student... Nisam geek... Trenutno nekaj radim honorarno kao učitelj informatike u osnovnoj školi... A za mjesec i pol dana bi trebao početi raditi u jednoj firmi kao pripravnik, mislim tak je bio barem dogovor... I najvjerojatnije bi radio sa Oracle i nekaj sistem administracije. Sad ovo drugo znam donekle, a prvo bi se trebal naučiti. Pa me zato zanima...
__________________ Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul |
| | |
| | #8 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Oracle uuu učitelj a tako mlad?! ajd bravo ![]() moja preporuka što se tiće učenja o Oraclu je da sad pročitaš to što imaš,zapamtiš neke osnovne činjenice i kad počneš raditi tada da korsitiš i knjigu uz komp ako će biti potrebno! najbolje se uči na primjerima a Oracle aplikacije znaju biti malo "čudnjikave" i svaka na svoj način... samo mali tip ![]()
| | |
| | #9 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Oracle Ah... Učitelj... To sam slučajno dobio taj posao... I nemogu ga nažalost raditi dulje od 60 dana po zakonu. Zato jer nemam fakultet, nego višu. ![]() Hehe... Ali inče je to ok posao. Probudiš se u 9, od 11 imaš školu, dojdeš doma u 4. Ovo sve kaj klinci uče po knjigama već znaju (word, excel, powerpoint, internet, web stranice...) i netreba im puno objašnjavati, i tak... Samo je mala plata, 2300 plus prijevoz. Tako da svakako se vidim u budućnosti u ovoj firmi u kojoj budem (nadam se) počeo raditi. Da, kolko sam skužio Oracle se ne nauči "preko noći". Treba tu dosta stvari pročitati, vidjeti, sprobati i poslušati od iskusnijih...
| | |
| | #10 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Oracle istina, današnji klinci su toliko ufurani i bombardirani sa inetrnetom i kompovima da im se ne treba niš ni pokazivati, sve znaju! još će oni nas učit ![]() firma neka IT ili ćeš samo radit u IT sektoru iste?!očito su nam partneri pa bi ih mogla i znati.... ![]() tako je...slušaj iskusne koji svaki dan rade s Oraclom, trebaš ga tetošiti i paziti i učiti sve iznova ko malu bebu mislim, neću reć da je zajeban, al je zajeban ![]() i, kako napreduješ?! što točno učiš?!
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 00:18.

.

To sam slučajno dobio taj posao... I nemogu ga nažalost raditi dulje od 60 dana po zakonu. Zato jer nemam fakultet, nego višu.