Pokazujem rezultate 1 do 3 od 3

Photoshop Transparetnost

Raspravljate o temi Photoshop Transparetnost u Tutoriali i Trikovi forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; 1. Imam dvije slike. Iz jednostavnosti započnite sa slikama jednake veličine (ili ih napravite jednakima). slika1.jpg 2. Sa strelicom povucite ...

Hard Sports Avatar od korisnika Pretorian
    Datum registracije
    20-02-04
    Poruka
    23,076
    Liked
    425 times

Photoshop Transparetnost

1. Imam dvije slike. Iz jednostavnosti započnite sa slikama jednake veličine (ili ih napravite jednakima).

slika1.jpg

2. Sa strelicom povucite jednu sliku iz svojeg "okvira" na drugu sliku u njen "okvir".

slika 2.jpg

3. Primijetite da vam se na slici na koju ste dovukli novu sliku pojavio još jedan layer ( ako to ne vidite otvorite window --- layers). Poravnajte gornji layer (u ovom slučaju Layer 1, koji mora biti zatamnjen kao na slici, zabilježite ga tako da kliknete na njega) koristeći strelicu ili poznatije zvani alat Move Tool.

slika 3.jpg

4. Ako ste sve učinili kako treba sada uopće ne vidite pozadinu (background), obzirom da ste ju preklopili sa gornjom slikom to sad izgleda ovako.

slika 4.jpg

5. Uzmite Eraser Tool i napravite ga ogromnim. Koliko px ja to ne mogu reći, to ovisi o tome koliko vam je velika slika. U mojem primjeru slika je dimenzija 380 x 143, a veličina i tip gumice su Soft Round 200 piksela. Obavezno uzeti soft! Dajte svojoj gumici opacity od 50, 60 % ili koliko vam već paše.

slika 5.jpg

6. Gumicu prislonite uz rub koji želite da nestaje u backgroundu i potegnite par puta dok niste zadovoljni rezultatom.

slika 6.jpg

7. Gotovo!

slika 7.jpg

Starter Avatar od korisnika pety
    Datum registracije
    18-04-07
    Starost
    19
    Poruka
    3
    Liked
    0 times