dobro je i prošo...
Raspravljate o temi Mirko Filipović "Cro Cop" u UFC forumu, dio MMA foruma; šta komentirati o borbi, napokon su mi neke stvari puno jasnije...jbg slijepo vjeruješ kad daje neke intervjue, ali on je ...
[sigpic][/sigpic]
dobro je i prošo...
Totalno se izblamira. Došao je u fazu da nema više šta izgubit (naravno, osim zdravlja). U rangu je duboko ispod prosijeka. Stekao sam dojam da oće pokupit pare i samo traži razlog da preda meč. Ostao je bez snage nakon prve runde. Šteta, može (ili je mogao) puno toga.
Nema tu više šta tražit, osim dobre isplate koliko mu budu još davali, šta ne vjerujem da će trajat dugo. Možda, ali sada stvarno veliko možda ako bude htjeo, ali očito ne želi. Nema volje niti malo.
a ne znam.. mislim da ima dovoljno para da se ne mora više blamirat, ali svakom po volji...
po meni, davno je pročitan, a očito nema neke volje/snage za nešto posebno... možda se varam, ali....
Neću ništa komentirat, uglavnom se slažem sa slayom i žao mi ga gledat takvog
~who dares wins^semper fi^
VTFLJMŽUIP
∞
Gotovo je.
Bolje šaka nego svaka
Cro Cop: Mjesto mi je u 'starom željezu'
Cro Cop nakon turnira UFC 103 priznaje da više nema strasti za slobodnom borbom
ZAGREB - Hrvatski gladijator Mirko Filipović nije zavaravao ni sebe ni druge nakon novog neuspjeha u UFC-ovu oktogonu u Dallasu. Poraz od brazilskog “pastuha” Juniora dos Santosa najbolje opisuje njegova vlastita rečenica:
- Zajebo sam i gotovo.
Očito je da ste daleko od šampionske forme?
- Možda su u pravu oni koji kažu da sam za staro željezo. Očito je da ne mogu probiti psihološku barijeru u oktogonu. Osim toga, iza mene je 20 godina spartanskog treniranja, došlo je i do zamora materijala. Godine su me sustigle, pojelo me zasićenje.
Što se točno dogodilo pri prekidu u trećoj rundi?
- Dos Santos me pogodio šakom u oko i rasjekao mi kapak. Krv i znoj sasvim su mi pomutili vidno polje, stajao sam sam poput slijepca u kavezu. U jednom trenutku na kraju borbe zamijenio sam suca i suparnika. Kasnije se pokazalo da mi je od udarca pukla unutarnja stijenka kapka. U svlačionici su me zašili s četiri šava.
Jeste li sami predali borbu ili je to bila sučeva inicijativa?
- Ne, nisam predao borbu, niti sam zatražio od suca da prekine. Bila je to njegova odluka.
Je li sudac prerano označio prekid?
- Svejedno, ionako bih izgubio na bodove.
Je li Vas Dos Santos iznenadio agresivnošću i snagom?
- Jednostavno, on je mlađi, gladniji i motiviraniji. Više je želio pobijediti.
Krv na Santosovu licu govori da niste bili sasvim bezopasni?
- Razbio sam mu arkadu, nekoliko puta sam ga dobro pogodio, ali ukupno uzevši, bio je to moj podbačaj.
Gdje je nestao onaj ubojiti high-kick?
- Podloga je bila stakleno kliska. Nekoliko puta umalo sam završio na stražnjici pokušavajući izvesti high-kick. Međutim, nije to nikakav alibi. Nije to bio performans zbog kojeg će ljudi kupovati ulaznice.
Pa što vas je onda sputalo u Dallasu?
- Nestalo je gladi za pobjedama. Postao sam ziheraš, nisam više spreman na rizik. Zahvaljujem svima koji su me podržavali, svima koji su navijali za mene i svima koji su mi pomogli da se spremim za dvoboj protiv Dos Santosa. Žao mi je što sam ih razočarao.
Ove riječi zvuče kao oproštaj od ultimate fighta?
- Već dva desetljeća osjećam se kao na vojnom roku. Svako jutro ustajem u šest i ne prestajem sa sportskim aktivnostima do navečer. Zaželio sam se civilnog života. Ulazim u kavez, a razmišljam o ribolovu u Privlaci. Tako se ne može pobijediti.
Je li ovo bila vaša posljednja borba u karijeri?
- Možda sam se trebao oprostiti još 2006. godine, nakon što sam osvojio Pride Grand Prix...
Cro Cop: Mjesto mi je u 'starom željezu' - Jutarnji.hr
Zadnji Uredio slay : 20-09-09 u 23:44
[sigpic][/sigpic]
moj post od 10.09.2009.... tako da... te stvari su jasne odavno... samo što smo bili optimisti...
Vijesti i zanimljivosti
"Praviš se finjaka, a više si jaja stukla od dupe nego od tavu..."