| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Umjetnosti Raspravljate o temi crteži rađeni olovkom i ugljenom u Kultura i Zabava forumu; [quote=graphite;819645] Citat: Pravi autor: specc Uh super odgovor,hvala na poruci,razbistrila mi je neke stvari glede tih ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #101 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 27-02-08
Poruka: 31
![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom [quote=graphite;819645] Citat:
Jucer sam na netu naisao na podatak da se npr. crtezi ugljenom moraju fiksirati na kraju a ja to nisam ucinio sa ovim svojim crtezom tu koji sam postao.Znaci napravio sam propust.No srecom ne pretendiram da mi slika postane povijesna i da potraje vjecno. | |
| | |
| | #103 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 07-01-08 Godina: 36
Poruka: 37
![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom [quote=specc;822748] Citat:
Posebne pripreme zahtjeva platno prije slikanja uljenim bojama, tzv. grundiranje platna - ne znam kako se to radi, ali danas to nije uglavnom ni potrebno jer platna se uglavnom kupuju već tvornički grundirana. Što se tiče ugljena, a i olovke, dobro je nakon što je crtež gotov, fiksirati ga (da se naknadno ne razmazuje). To se radi sprejom tzv. fiksativom kojeg se isto može lako pronaći u specijaliziranim dućanima, iako u tu svrhu se može koristiti i obični lak za kosu. Nakon fiksiranja nema više mjesta za bilo kakve crtačke intervencije. Drago mi je da si uspio pronaći na webu Nitu Engle i Zbukvica. Pozdrav | |
| | |
| | #104 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 27-02-08
Poruka: 31
![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom [quote=graphite;823449] Citat:
PS: a gdje su ostali sa ovog foruma,nema nikog vise za cuti.Steta. Zadnji Uredio specc : 14-03-08 u 18:33. | |
| | |
| | #105 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 28-01-08
Poruka: 24
![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom [quote=specc;824535] Citat:
| |
| | |
| | #107 (permalink) |
![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom evo da samo ne truchamo gomile teksta, primjer od tete Marlies Merk Najaka sa WATERCOLOR PAINTINGS -Luminous watercolors-Tropical paintings, florals, still life, reproduced as giclee prints , da ostanemo u topicu "crteza" ![]() ![]() |
| | |
| | #108 (permalink) |
![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom Na koju tehniku mislis? olovka/ugljen: ovisno o namjeni crno na bijelom dakako nasiljeni alat, a bijelo na crnom ili bijeli tush, ili korektor i strpljenje, ili tekucha gumena maska ili pazljivo crtanje oko predvidjenog podrucja ili "nasiljena gumica. Akvarel - slicno. Tamno na papiru - kist br1 do 4, svjetlo na akverelnoj podlozi: opet maska, bijeli tush ili vec spomenuta paznja pri radu i stapich sa vatom. |
| | |
| | #110 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 07-01-08 Godina: 36
Poruka: 37
![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom Vec je puno o tome rekao Overhaul, a ja ću se samo nadovezati da je za detaljno crtanje olovkom potrebno puno strpljenja i vježbe. Nudim jednu vježbicu - uzmi fotografiju nečije kose, na papiru označi 1 cm kvadratni, u njemu nacrtaj dio te kose, ali na to potroši dva sata. Pozdrav |
| | |
![]() |
| Tagovi: crtezi, olovkom, radjeni, ugljenom |
« mali princ
|
Kreativni.net »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:48.