Idi nazad   Croportal Forum > Kultura i Zabava > Umjetnosti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Umjetnosti Raspravljate o temi crteži rađeni olovkom i ugljenom u Kultura i Zabava forumu; ovo mi je stvarno za nevjerovati........ prečisto je...... a ovo iz zraka.... ma nema šanse..... ima kakva stranica na netu ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 19-03-08, 08:55   #121 (permalink)
irm
Banned

Datum registracije: 16-01-08
Godina: 28
Poruka: 4,136
irm je stvarno dobarirm je stvarno dobarirm je stvarno dobarirm je stvarno dobarirm je stvarno dobarirm je stvarno dobarirm je stvarno dobarirm je stvarno dobarirm je stvarno dobarirm je stvarno dobarirm je stvarno dobar
Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom

ovo mi je stvarno za nevjerovati........ prečisto je...... a ovo iz zraka.... ma nema šanse.....

ima kakva stranica na netu za pogledat još koje radove?
irm je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-03-08, 09:06   #122 (permalink)
Starter

Datum registracije: 07-01-08
Godina: 36
Poruka: 37
graphite se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: irm Pogledaj Poruke
ovo mi je stvarno za nevjerovati........ prečisto je...... a ovo iz zraka.... ma nema šanse.....

ima kakva stranica na netu za pogledat još koje radove?
Ima, ali prije toga, za sve koji ne vjeruju ili im je teško povjerovat,evo jedan postupak slikanja hiperrealističnog portreta po fazama (u ovom slučaju airbrushem s korištenjem kista za detalje - u takovim slučajevima se obično koriste akrilne boje). Rezultat je nevjerojatan, zar ne?

Pozdrav
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg ticasequence.jpg (90.3 KB, 23 pogleda)
Tip Fajla: jpg ticastepwebbigOpt.jpg (79.7 KB, 19 pogleda)
graphite je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-03-08, 09:20   #123 (permalink)
irm
Banned

Datum registracije: 16-01-08
Godina: 28
Poruka: 4,136
irm je stvarno dobarirm je stvarno dobarirm je stvarno dobarirm je stvarno dobarirm je stvarno dobarirm je stvarno dobarirm je stvarno dobarirm je stvarno dobarirm je stvarno dobarirm je stvarno dobarirm je stvarno dobar

nemam riječi............eto.......
irm je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-03-08, 09:23   #124 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 21-02-08
Godina: 25
Poruka: 1,466
Agness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono nešto

evo nešto jako lijepo, nadam se da nije bilo...

uživajte

Agness je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-03-08, 09:35   #125 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 31
Poruka: 3,645
kresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola

Stvarno je lijepo.....i muzika paše....
Odgovori sa citatom
Star 19-03-08, 11:51   #126 (permalink)
Starter

Datum registracije: 27-02-08
Poruka: 31
specc se izdvaja iz mase
Citat:
Pravi autor: graphite Pogledaj Poruke
He, He, He ! Predpostavljao sam da će biti ovakova ili slična reakcija. To je zato što nas naši mediji već preko 20 godina futraju informacijama kako je Zvonimir Mihanović vrhunski svjetski hiperrealist i kako nema boljih od njega. On nije loš slikar, ali sigurno u sferi hiperrealističnog slikarstva, on je daleko od stvarnog svjetskog vrha. Ovo su stvarno ulja na platnu (nemam nikakovog razloga da vam lažem) i da vam još malo raspirim zanimanje, postavit ću još dvije slike istih autora. Uživajte!!!

P.S. Shvaćam da ste nepovjerljivi, u početku nisam ni ja vjerovao.

Slusaj graphite ajde budi dobar pa nam daj ime tog autora ili neki link o svemu tome hoces?

PS: jos uvijek ne vjerujem u to i to je to.I ovo drzim fotkama.Kad vidim neke bolje dokaze mozda cu i povjerovati.

Citat:
Pravi autor: TigarZG1 Pogledaj Poruke
Evo i nekih mojih davnih crtkarija olovkom....znam da je neusporedivo sa onim (savršenim) slikama na početku........Na prvoj je moja mama iz mladih dana nacrtano prije više od 20 godina (vidi se patina vremena)....a druge dvije......nagađajte.....Crteže sam slikao mobitelom, tako da ne garantiram kvalitetu snimke....Samo da kažem...vidjevši one slike sa početka.... vratila mi se volja za crtanjem nakon dugo godina....

Dobri su crtezi,dobri,najbolja je ova djevojka desno,super izgleda.Kazes prije 20 godina crtano.Davno bjese.Ali tim interesantnije svakako.Ni ja nisam nista nacrtao 20-tak godina sve do prije jednog mjeseca otprilike.Tu nam je situacija slicna.

Citat:
Pravi autor: graphite Pogledaj Poruke
Ima, ali prije toga, za sve koji ne vjeruju ili im je teško povjerovat,evo jedan postupak slikanja hiperrealističnog portreta po fazama (u ovom slučaju airbrushem s korištenjem kista za detalje - u takovim slučajevima se obično koriste akrilne boje). Rezultat je nevjerojatan, zar ne?

Pozdrav

Jako sam nepovjerljiv....danas je sve moguce napraviti.

Koristi Edit!

Zadnji Uredio daidza : 19-03-08 u 12:15.
specc je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-03-08, 12:11   #127 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 15-07-07
Godina: 43
Poruka: 5,529
TigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masiTigarZG1 je dragulj u masi
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku TigarZG1

Citat:
Pravi autor: specc Pogledaj Poruke
Dobri su crtezi,dobri,najbolja je ova djevojka desno,super izgleda.Kazes prije 20 godina crtano.Davno bjese.Ali tim interesantnije svakako.Ni ja nisam nista nacrtao 20-tak godina sve do prije jednog mjeseca otprilike.Tu nam je situacija slicna.
Hvala....iako bi mogao i malo bolje jer ovo je rađeno brzinski....samo slika moje mame je stara više od 2o g. ove su nešto mlađe iako ima dosta kako sam i njih napravio....naslikana djevojka je poznata Vanessa Mae a gledao sam je sa jedne skroz male fotke....neznam koliko sam potrefio lik.... ali crtež je nalikovao fotki....onu u sredini ne trebam objašnjavati,očito je tko je...jedino mi je u planu napraviti puno bolju.....Htio sam reći da se i ja slažem s tobom glede gornjih radova....naročito sam proučavao lik onog ženskog portreta i teško mi je povjerovat da to nije fotka jer ima toliko sitnih,specifičnih za ljudsko lice, detalja....poput sitnih rupica,dlačica,tankih vlati kose....praktički nemogoće...
Odgovori sa citatom
Star 19-03-08, 15:01   #128 (permalink)
Starter

Datum registracije: 07-01-08
Godina: 36
Poruka: 37
graphite se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: specc Pogledaj Poruke
Slusaj graphite ajde budi dobar pa nam daj ime tog autora ili neki link o svemu tome hoces?

PS: jos uvijek ne vjerujem u to i to je to.I ovo drzim fotkama.Kad vidim neke bolje dokaze mozda cu i povjerovati.

Jako sam nepovjerljiv....danas je sve moguce napraviti.

Koristi Edit!
Ok, kao što znamo, riječ je o hiperrealizmu. Onaj pogled iz aviona i veduta Venezije je naslikala Raphaella Spence - mlada slikarica (mislim da nema ni 30 godina) iz Engleske koja danas živi i radi u Italiji, smatraju ju danas najperspektivnijim hiperrealistom na svijetu. One mrtve prirode je naslikao talijanski slikar Luciano Ventrone. Osim mrtvih priroda (vidio sam ih u uživo jer je moj šef imao četiri njegove originalne slike - ulja na platnu!!!!!) ponekad slika i aktove. Ima još drugih odličnih slikara koji slično rade. Npr. Richard Estes - utemeljitelj hiperrealizma - rođen je 1932. pa mislim da tu otpadaju bilo kakove špekulacije oko kompjutorske obrade!!!. Osim njega, poznat je i John Salt, Englez koji je rođen 1936. Onaj portret koji sam prethodno postavio napravio je Dru Blair - un je majstor airbrusha i on uglavnom slika vojne teme (avione, brodove i sl - vrlo je poznat po tome). Koga zanima malo više o svemu gore navedenom neka ode na google i potraži malo više. Ponavljam, slike Luciana Ventronea sam uživo vidio, tko ne vjeruje njegov problem!

Pozdrav
graphite je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-03-08, 19:55   #129 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 16-03-08
Godina: 22
Poruka: 729
olja ima ono neštoolja ima ono neštoolja ima ono neštoolja ima ono neštoolja ima ono neštoolja ima ono neštoolja ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: Anthony2 Pogledaj Poruke
Šta reć o svemu tome,ok mene osobno to ne fascinira previše jer to kopiranje fotografije te kasnija izvedba u nekoj crtačoj tehnici i nije stvar nekog velikog talenta,mozda cak ima više snalažljivosti nego stvar tehnike.Tehnika se da naučit!
slazem se
Odgovori sa citatom
Star 22-03-08, 20:49   #130 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 06-09-07
Godina: 26
Poruka: 619
Davor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz mase

Nije mi taj hiperrealizam zanimljiv, izgleda isto kao fotografija (a možda i je - nisam još uvjeren). Nema te draži crteža olovkom ili ulja na platnu, nije to to.
Davor1507 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crtezi, olovkom, radjeni, ugljenom

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:27.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113