Idi nazad   Croportal Forum > Kultura i Zabava > Umjetnosti
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Umjetnosti Raspravljate o temi crteži rađeni olovkom i ugljenom u Kultura i Zabava forumu; A evo postavljam po treći puta portret svog kolege kojeg malo po malo crtam. Malo sam se bojao kose, ali ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 25-03-08, 11:52   #151 (permalink)
Starter

Datum registracije: 07-01-08
Godina: 36
Poruka: 37
graphite se izdvaja iz mase
Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom

A evo postavljam po treći puta portret svog kolege kojeg malo po malo crtam. Malo sam se bojao kose, ali za sada sam zadovoljan.

Pozdrav
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg Scan0028.jpg (54.4 KB, 18 pogleda)
graphite je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-03-08, 11:55   #152 (permalink)
V.I.P. i simpa Član

Datum registracije: 15-07-07
Godina: 43
Poruka: 4,763
TigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku TigarZG1

Olja...pa ti si zaista skriveni talenat....odlični radovi...još samo i ti trebaš u to povjerovati...
Odgovori sa citatom
Star 25-03-08, 11:56   #153 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: olja Pogledaj Poruke
pravo kazes, graphite
ova kompozicija dvaju brodova mi je malo cudna, al crtez je dobar.
evo i nesto moje iz starije "kolekcije",
prvo sam nesto zeznula kosu, a drugo je vise skica za crtez, koji je osto nerealiziran.
malo je neuredno, mislim da neznam odabrat dpbre materjale

Ajd još jednom reci da je to sranje pa ću se stvarno naljutit na tebe. Iskreno ti kažem, crteži su odlični. Daj da vidimo još što imaš!!!
graphite je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-03-08, 12:06   #154 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 16-03-08
Godina: 23
Poruka: 797
olja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznat

ma da? super, jer ove nisam nikom bas pokazivala.. kao i inace, osim frendovima, pa ako se kome sto svidi, dam mu, tak da nemam kod sebe nista vise.. ak bum sta nacrtala putem, stavit cu ovdje. + mnogo hvala
Odgovori sa citatom
Star 25-03-08, 12:15   #155 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: olja Pogledaj Poruke
ma da? super, jer ove nisam nikom bas pokazivala.. kao i inace, osim frendovima, pa ako se kome sto svidi, dam mu, tak da nemam kod sebe nista vise.. ak bum sta nacrtala putem, stavit cu ovdje. + mnogo hvala

Crtaj i samo crtaj, jer to je kao droga, nećeš moć prestat, a iza tebe će ostat tvoji radovi.

Pozdrav
graphite je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-03-08, 19:42   #156 (permalink)
Starter

Datum registracije: 28-01-08
Poruka: 24
overhaul se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: gandolfini Pogledaj Poruke
No, podsjetila me na jednu "navodnu" anegdotu sa Picassom. Navodno je netko doveo njegov slikarski talent u pitanje i isprovocirao ga tvrdeći da je začetnik(valjda) kubizma zato jer ne zna slikati. Picasso je naravno opovrgnuo ovo nacrtavši nešto čime je samo potvrdio da je kubist jer mu je realizam do**zdio
Zna li netko više o ovoj anegdoti?
Picasso je los primjer "apstraktnog" slikara koji tacka "sranje". On je sa 13 godina zavrsio naprednu skolu za primjenjeno slikarstvo, otac mu je tamo bio profesor, pa je ucio tehnike odmalena. Sa 16 je vec bio u najboljoj art skoli u Spanjolskoj, Madridskoj Kraljesvkoj akademiji San Fernando. U Parizu je jos kao klinac bio ilustrator i karikaturist (sto nije lako), a kuriozitet je da je iz tog vremena ostalo malo njegovih radova jer je bio toliko siromashan da su on i njegov cimer vecinu nacrtanih radova spalili za ogrjev. No nije bed, jer je za zivota napravio preko 20 000 radova. Za vrijeme prvog svjetskog rata radio je u Italiji kao deigner, a tada je radio dosta realisticnih slika. Evo i Njegovih ranih radova, vecinom prije 1900., kako bi vidjeli da je on vrlo netipichan primjer slikara kojeg se uvrijezeno poistovjecuje sa slikanjem "sranja"
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg picasso-1.jpg (137.7 KB, 18 pogleda)
overhaul je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-03-08, 07:26   #157 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: overhaul Pogledaj Poruke
Picasso je los primjer "apstraktnog" slikara koji tacka "sranje". On je sa 13 godina zavrsio naprednu skolu za primjenjeno slikarstvo, otac mu je tamo bio profesor, pa je ucio tehnike odmalena. Sa 16 je vec bio u najboljoj art skoli u Spanjolskoj, Madridskoj Kraljesvkoj akademiji San Fernando. U Parizu je jos kao klinac bio ilustrator i karikaturist (sto nije lako), a kuriozitet je da je iz tog vremena ostalo malo njegovih radova jer je bio toliko siromashan da su on i njegov cimer vecinu nacrtanih radova spalili za ogrjev. No nije bed, jer je za zivota napravio preko 20 000 radova. Za vrijeme prvog svjetskog rata radio je u Italiji kao deigner, a tada je radio dosta realisticnih slika. Evo i Njegovih ranih radova, vecinom prije 1900., kako bi vidjeli da je on vrlo netipichan primjer slikara kojeg se uvrijezeno poistovjecuje sa slikanjem "sranja"

Apsolutno si upravu, no mislim da je i komentar Gandolfinija bio na istom tragu. Što se tiče termina ˝sranje˝ , ja sam ga prvi upotrijebio pa ću ga sada i potvrditi! Po mom mišljenju ˝sranje˝ je svaka apstraktna slika ako iza toga ne stoji dobra podloga umjetnika u obliku figurativnog izričaja. Picasso nije dobar primjer za to, dapače, on je slikarski genij i tu staje sva priča.

Pozdrav
graphite je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-03-08, 11:17   #158 (permalink)
Starter

Datum registracije: 28-01-08
Poruka: 24
overhaul se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: graphite Pogledaj Poruke
Apsolutno si upravu, no mislim da je i komentar Gandolfinija bio na istom tragu. Što se tiče termina ˝sranje˝ , ja sam ga prvi upotrijebio pa ću ga sada i potvrditi! Po mom mišljenju ˝sranje˝ je svaka apstraktna slika ako iza toga ne stoji dobra podloga umjetnika u obliku figurativnog izričaja. Picasso nije dobar primjer za to, dapače, on je slikarski genij i tu staje sva priča.
Pozdrav
I ja se slazem da ima malo previse likova koji doista neznaju klasicno, skolski potegnuti jednu jedinu liniju olovkom ili kistom - dakle osnove crtanja, a furaju se sa neke elitne visine kao "neshvaceni i produhovljeni umjetnici"... To nije samo slucaj u nas.. no da ostanem u temi, evo jedan moj nedavni crtez za vrijeme pauze za klopu radjeno iz inata tehnikom tortillona i blending stumpanja. Za to moja akademska kolegica tvrdi da je smeche od tehnike i da se takvi s pravom ne pustaju na nasu vrlu akademiju Prava taboo tehnika ako je suditi po nasoj akademiji Tortillon - Wikipedia, the free encyclopedia
btw. mislim da sam citao za vrijeme crtanja o sudjenju generalima u haagu, pa je lik neki spoj markacha i bate zivojinovica, nhf.
E da... zasto sam potegnuo odgovarati: Jednako kao sto je kod Picassa tesko iz njegovih kubistickih faza bilo otkriti kako on uopce zna slikati, tako je tesko isto utvrditi za hiperrealiste. Osim savladanje tehnike "pikanja goblena" po fotki, tesko je reci kako i tko od njih doista zna crtati bez foto reference u podlozi.
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg tortiljo.jpg (138.3 KB, 9 pogleda)

Zadnji Uredio overhaul : 26-03-08 u 11:20. Razlog: dopuna
overhaul je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-03-08, 11:56   #159 (permalink)
V.I.P. i simpa Član

Datum registracije: 15-07-07
Godina: 43
Poruka: 4,763
TigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku TigarZG1

Meni je rad zanimljiv i ne vidim ništa loše u toj tehnici....
Odgovori sa citatom
Star 26-03-08, 12:54   #160 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: overhaul Pogledaj Poruke
I ja se slazem da ima malo previse likova koji doista neznaju klasicno, skolski potegnuti jednu jedinu liniju olovkom ili kistom - dakle osnove crtanja, a furaju se sa neke elitne visine kao "neshvaceni i produhovljeni umjetnici"... To nije samo slucaj u nas.. no da ostanem u temi, evo jedan moj nedavni crtez za vrijeme pauze za klopu radjeno iz inata tehnikom tortillona i blending stumpanja. Za to moja akademska kolegica tvrdi da je smeche od tehnike i da se takvi s pravom ne pustaju na nasu vrlu akademiju Prava taboo tehnika ako je suditi po nasoj akademiji Tortillon - Wikipedia, the free encyclopedia
btw. mislim da sam citao za vrijeme crtanja o sudjenju generalima u haagu, pa je lik neki spoj markacha i bate zivojinovica, nhf.
E da... zasto sam potegnuo odgovarati: Jednako kao sto je kod Picassa tesko iz njegovih kubistickih faza bilo otkriti kako on uopce zna slikati, tako je tesko isto utvrditi za hiperrealiste. Osim savladanje tehnike "pikanja goblena" po fotki, tesko je reci kako i tko od njih doista zna crtati bez foto reference u podlozi.
Cilj opravdava sredstvo. Mislim da u ovom slučaju makjavelizam stoji, jer, tvoj je rad odličan, prema tome zašto osporavati blendanje kojim si došao do ovako dobrog rezultata (i ja sam čuo da na akademiji ne odobravaju ovakav način tretiranja ugljena, iako nije nikad doprlo do mojih ušiju i valjano opravdanje te teorije). I ja sam znao koristiti blendanje ugljena mrljajući prstima (možda još bogohulniji tretman) i ponekad štapićem za uši. Rezultat toga je i ovaj bokser (još iz 1998. godine, format slike je oko 70x70 cm) kojega ponovno postavljam na ovaj forum samo zato što paše uz temu rasprave. Ah da, ovaj s tvog portreta me malo podsjeća i na pokojnog američkog glumca Waltera Matthaua.

Pozdrav
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg box.jpg (25.5 KB, 18 pogleda)
graphite je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crtezi, olovkom, radjeni, ugljenom

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 13:30.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114