| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Umjetnosti Raspravljate o temi crteži rađeni olovkom i ugljenom u Kultura i Zabava forumu; A evo i još jedne akvarelić vježbice, vrlo male dimenzije, cca pola sata posla! Pozdrav... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #172 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 27-02-08
Poruka: 31
![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom Graphite akvarel paklenica je sjajan,nesto super stvarno,nije mi jasno kako ustrajes na svim tim detaljima jer slika je vrlo tehnicka sa puno ravnih linija tako da,trazi vjestine u potezanju poprilicno.Akvarel mi se ne cini kao tehnika za detaljiziranje ali evo sve se moze ocito.Jesi li tu mozda koristio akvarel olovke? Ako nisi vjerojatno imas jako dobar alat,dobre kistove,fine tanke precizne.Dakle da ponovim da to bude jasnije,slika je j....o dobra,kompletna,kompletan rad, i ima svoju klasu sasvim sigurno.Dalo bi se to i unovciti dobro.Mozes li mi reci koje su stvarne dimenzije slike? By the way,i ja sam si dao napokon truda,skocio do Splita do Art Shopa i kupio si nekoliko osnovnih akvarel kistova marke Newton (trebace jos) i odlucio naslikati jedan akvarel konacno,cisto da vidim sta ce ispasti.Nekako sam zgotovio taj rad ali nisam najzadovoljnji s obzirom na kako se to kaze formu odnosno kompoziciju,to se tako kaze zar ne.Sto vise gledam sliku manje mi se svidja.Tjesi me jedino sto mi je to prvi akvarel do sad. Nekako mi se cini da za dobar akvarel treba brze slikati to,bez puno kompliciranja,ne gledati detalje.A ja sam gledao naravno i tu malo izgubio na kompoziciji cini mi se.No motiv je bio takav kakav je bio,malo hladan a ja ga jos zahladio i tako,drugi put cu izabrati siri motiv.Slika je tu. Motiv - Katedrala Sv. Jakova .jpg |
| | |
| | #173 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 07-01-08 Godina: 36
Poruka: 37
![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom Citat:
Inače, nisam koristio akvarel olovke, samo jedan kist (Royal Talens, seria Van Gogh - sintetički, br 3). Format slike je A4. Hvala ti na komplimentima za sliku. Ah da, zaboravio sam nešto bitno. Neke efekte kod akvarela možeš dobiti i bijelom temperom. Osobno ju dosta koristim. Navodno da na akademiji to ne dozvoljavaju, no znam da ju je koristio i veliki Turner pa i tu se po mom mišljenju treba makjavelistički prilagođavati. Pozdrav! Zadnji Uredio graphite : 20-05-08 u 10:50. | |
| | |
| | #174 (permalink) | |
Inace ta tehnika mokro na mokro me svrbi od samog pocetka ali nije lako sad krenuti na to mora se prvo napraviti plan jer ja nemam pojma sto se sve moze dogoditi kad to napravim.Mislim moze mi izbjeci kontroli.Pocetnik sam koji sve sam otkriva,prvi put kad nesto napravi,bez pomoci ili savjeta pa se ni ne odlucujem na nesto ciji ishod jos ne mogu predvidjeti.Ali jednom cu morati za kako kazes bolje efekte koje na nekim akvarelima poznatih majstora jasno uocavam i sto je super za vidjeti. No nesto me tu posebno zanima a to je koristenje voska u akvarelu.Kad,zasto,gdje i kako? Vidio sam na nekim akvarelim starih majstora da autori navode koristenje voska (wax resist).Da li si ista znas o tome i jesi li to ikad probao koristiti? Znam samo da akvarel nece preko voska i da je to dobro za naknadno detaljiziranje ali tehnicki gledano..nacin upotrebe i slicno,ne znam nista o tome. | |
| | |
| | #175 (permalink) |
![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom Ti ovu radio pola sata a ja svoju cijelo popodne i vecer i opet mi se tvoja puno vise svidja.Puno je prirodnija i opustenija.O kompoziciji da ne govorim.Stavi jos koju ako zgotovis u medjuvremenu.Akvarel mislim. |
| | |
| | #176 (permalink) | |
Nisam ni ja.Koja rutina,koji potezi i brzina,majstor,najbolji. Shvacam zasto se misli da su kicasti ti njegovi radovi ali to su takve teme i to on radi za pola sata pa sta bi se htjelo..ali kad bi on htio mogao bi on napraviti prave klasike mislim,nesto ludo i fenomenalno jer za tehniku je tata mata.Ja nisam vidio njegove radove osim ovih brzopoteznih radova preko TV-a ali on bi mogao raditi sve sto pozeli mislim gledajuci koliko je rutiniran.Npr nesto ovako od cega se covjek smrzne kad vidi. Church_Heart_of_the_Andes(1859) Frederick Edwin Church -ulje na platnu - 1,68 m-3,03 m.jpg Inace nisam mogao naci nista od njega na You Tube,neko rece da su mu uklonjeni klipovi,valjda autorizacija.Njega sam inace gledao u vise navrata na nekom svapskom satelitskom programu u terminu kasno navecer i tada ga prvi puta zapazio.Sad mi je zao sto to nisam snimao.Hvala ti za ovaj clip,sjajan je. | |
| | |
| | #177 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 28-01-08
Poruka: 24
![]() Inace, ima Boba Rossa mnogo po razmjenama tipa rapidshare i torrenti. Stvarno je bio dobar za ucitelja, vrlo je uspjesno demistificirao rad s uljem i tremu pred platnom Naravno da je mogao svatko izvuci iz njegovih poucavanja ideje i tehnike za vlastite realizacije, sto je stalno i sam ponavljao " ovo je prikaz tehnike, vi imate svoje vlastite svemire, pustite ih van" Simpatican covjek, sa tim svojim utocistem za zivotinje i slikanjem, steta sto je prerano preminuo ![]() | |
| | |
| | #178 (permalink) | |
Mislim da je sjajno to sto je on bio transparentan prema ostalima i nije pravio magiju od svoga rada.Neki drugi ne vole prenositi znanje pa kad ih pitas kako su uspjeli nesto napraviti oni ti kazu: a cuj,pa ja ti to radim cijeli zivot.Vrlo utjesno po nas druge koji zelimo znati,nema sta. | |
| | |
| | #180 (permalink) |
| charolastra | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom jaaako dobro
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
![]() |
| Tagovi: crtezi, olovkom, radjeni, ugljenom |
« mali princ
|
Kreativni.net »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 13:07.

))