| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Umjetnosti Raspravljate o temi crteži rađeni olovkom i ugljenom u Kultura i Zabava forumu; Drago mi je da se naslo pomalo i interesenata za tehniku i vjezbanje Ne sjecham se jesam ovo poslao, pa ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #82 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 28-01-08
Poruka: 24
![]() | Citat:
![]() | |
| | |
| | #83 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 07-01-08 Godina: 36
Poruka: 37
![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom specc- zaboravio sam na postavljanje slika na ovaj forum. Dakle - post reply, attachment (ikona sa spajalicom), Otvaraju ti se dvije tabele. Gledaj samo gornju, onu na kojoj te traži da dodaš sliku sa kompjutora. Tamo imaš 10 browse opcija ( za 10 mogućih attachmenta). Izaberi jednu i ona će ti ponudit mogućnost da povučeš liku sa svog računala na isti način kao kad koristiš attachment prilikom slanja e - maila. Kad si to napravio, zatvori attachment opciju i podigni čitav odgovor na forum. To je to! Pozdrav |
| | |
| | #84 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 16-01-08 Lokacija: Amateur's town Godina: 28
Poruka: 4,324
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom ajme koliko prekrasnih crteža.... svaka pohvala.... ![]()
__________________ Nemoj da se kajes kad se nekom dajes,kada starost dodje zadovoljstvo prodje,iskoristi mladost i dozivi radost, tucaj se sve vise,jer lakse se dise |
| | |
| | #85 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 07-01-08 Godina: 36
Poruka: 37
![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom Citat:
Sviđa mi se tvoja ptičica Pozdrav Zadnji Uredio graphite : 03-03-08 u 12:36. | |
| | |
| | #86 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 27-02-08
Poruka: 31
Jako jako dobra slika,zapravo odlicna,gledam i pokusavam shvatiti ove nijanse boja na njoj,pokusavam nauciti nesto iz svake ovakve slike,to je ono sto bih i ja htio dostici,ovo blago nijansiranje,izbjegavanje cistih boja.Kad to uspijem skuziti......kud mi kraj hehe.Ali nisi napisao cime si ovo naslikao? | |
| | |
| | #87 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 02-06-06 Lokacija: somewhere beyond nowhere Godina: 22
Poruka: 3,501
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom
__________________ ~Who dares, wins^Semper fi^ Citat:
| |
| | |
| | #88 (permalink) |
![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom Privitak 174576 Motiv iz Dalmacije Evo jedna i od mene,ovo tu je prva moja slika odn. crtez uopce nakon 20-tak godina odsustva od bilo kakvog crtanja a one crtarije koje sam crtao u tinejdjerskim danima ne racunam,to nisu bili iole ozbiljniji crtezi.Ovo sam nacrtao koristeci ugljen (ugljenu olovku).Inace prije ove slike nikad nisam koristio ugljen kao tehniku,ni cuo za to. Inace moje teznje su ovladati nekako bojama (tempera i slicno)i nijansiranjem (najvaznija stvar u svemu ovom),slikanjem kistovima a daj boze i uljnim bojama i tom tehnikom sto je meni kao neki vrhunac.To mi je san.No tu ima puno tzv. tajni zanata o kojim ja samo cujem naokolo,kao npr. priprema papira prvo(mozda i platna ne znam),fiksiranje papira,premazivanje bjelanjcima od jaja i slicne vragolije.O tome nemam veze.Pokusavam saznati pitajuci neke slikare koje znam o tome ali oni su cudne ptice,ne mozes ih uhvatiti.Lelujavi su.Tecaj bi bio prava stvar ali...gdje,ko,kad,s cim.Za sad mi preostaje samo crtanje,bilo ugljenom ili obicnim olovkama,drvenim olovkama u boji,flomasterima,eventualno pastelama (to jos ne znam niti blizu) i slicno. A valjda ce biti bolje. |
| | |
| | #89 (permalink) |
![]() | Re: crteži rađeni olovkom i ugljenom Motiv iz Dalmacije..jpg Nadam se da je sad konacno uspjelo attachiranje ove slike o kojoj govorim u gornjem mom postu.Naziv slike je "Motiv iz Dalmacije". Zadnji Uredio specc : 04-03-08 u 17:40. |
| | |
| | #90 (permalink) | |
Hej nisam vjerovao kad sam procitao ono: "najveci problem mi je sto malo znam o mijesanju boja"??? To da sam ja napisao imalo bi smisla ali ti...i to nakon sto sam vidio onu tvoju sliku "barke3"?? Pa po njoj bi se moglo reci da puno znas o nijansiranju.Pa ono je remek djelo bogamu i tamo ne vidim nikakvih pogresaka ili krivo pogodjenih nijansi? Evo ona voda,siva nekako i odsjaj broda u vodi jos tamniji je super pogodjen. Ja ne znam nista o tome to je tocno i to stoji ali ti...jednostavno ne bih rekao. Inace ono kad spominjes ugljene olovke i brusenje,to sam i sam shvatio nakon kraceg vremena da nema smisla ostriti ugljenu olovku klasicnim ostrilom jer ugljen pukne uvijek pa sam se mislio i sam dosao do ideje o siljenju nozicem,to sam i uradio nakon sto sam klasicnim ostrenjem izgubio oko polovicu duzine olovke.Eto toliko mi je trebalo da odustanem haha.Jedino sto za brusenje ne koristim smirgl papir nego turpijicu za nokte.To mi je prvo bilo pri ruci.Ali svejedno. Kupio sam i neke ugljene stapice u pakovanju ali mi se oni ne svidjaju jer ostavljaju drukciju nijansu od one sa olovkom pa sam odustao od upotrebe.No moguce je samo da sam ja kupio lose stapice pa je zato takav dojam ispao.To su stapici proizvedeni od TOZ-a kako citam na ambalazi i pise da su za djecu stariju od 3 godine.Tu i ja spadam hehe.E sad da li je to ozbiljan alat za crtanje.....ne znam....siguran sam da ima i ozbiljnijeg alata. Inace hvala za sve one informacije o nabavi alata,o terminima presanog i mekanog ugljena (za mene nepoznati pojmovi naravno) kao i za info o koristenju stapica sa vatom za sjencenje,zbilja dobra ideja,nisam se toga sjetio a i ko bi.Prst mi je bio dovoljan ovaj put iako to ima mana jer nije precizno pa se mrlja gdje ne treba.Nabavicu te vatice drugi put. Rado bih se zaputio i do Zagreba po neke boje ali prvo moram biti siguran sta kupujem i zasto odn. razliku izmedju njih i njihovu namjenu.Moram znati zasto nesto kupujem i sta mogu sa tim,kao npr. razliku izmedju vodenih ili akrilnih boja ili temepera i sta mogu sa jednima a sta sa drugima.Uh ima tu puno toga sta bi se trebalo nauciti.Jos jednom hvala puno na datim adresama,to ce mi biti od pomoci sigurno ako se zaputim tamo.Nadam se da oni tamo koji prodaju znaju nesto o materiji jer ovi tu u Sibeniku (a to su neke curice uglavnom za koje je to spansko selo) ne znaju nista.Ah da spomenuo si da su to specijalizirani ducani pa bi logikom stvari ti ljudi trebali i poznavati materiju.To bolje. PS: kupio sam nekakvu specijalnu kao gumicu za brisanje ugljena (KOH-I-NOOR HARDMUTH 6421),svjetloplave je boje ali jako mi je cudna,meka je,nekako ljepljiva ko zvakaca guma i izoblicuje se i kida pri koristenju? Nisam to do sad vidio.. Zadnji Uredio specc : 04-03-08 u 18:28. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: crtezi, olovkom, radjeni, ugljenom |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:16.