Meni je, što se arhitekture tiče, najdraža gotika.
Laon Cathedral
![]()
Raspravljate o temi povijest umjetnosti / arhitektura u Umjetnosti forumu, dio Kultura i Zabava foruma; ako netko sa mnom dijeli zanimanje za ove zanimljive, nazovimo ih, grane, neka slobodno podijeli svoja razmisljanja sa mnom. razdoblja ...
Meni je, što se arhitekture tiče, najdraža gotika.
Laon Cathedral
![]()
Imam povijest umjetnosti u srednjoj, sada...
Ja imam jedno pitanje vezano uz arhitekturu. Dobila sam za kolokvij pojam horedra, no nigdje ne mogu pronaći značenje. Kolokvij je skoro pa molim da ako tko zna ponudi objašnjenje ili bar nabroji literaturu.
Odgovor pitanje iznad ne znam, ali da odgovorim na temu.
Sviđa mi se secesija i klasicizam.
Općenito, klasicizam mi je jako lijepo razdoblje, što od slikarstva, arhitekture, interijera (obožavam) i eksterijera (vrtovi i perivoji... divota) i mode
(nekad stvarno pomislim da živim u pogrešnom vremenu
)
Secesiju isto volim. Jedna od najljepših ulica u Osijeku mi je ulica Europske avenije, upravo zbog arhitekture, baš volim šetati onuda. Preporučam svima da skrenu pažnju ako prolaze ili ikada budu prolazili tamo. Stvarno je prekrasno, samo šteta što se te zgrade ne održavaju baš.
Zatim Gaudi i Horta... Mislim da ni ne znam više arhitekata iz tog razdoblja.A mada nije arhitekt, moram spomenuti Klimta. On mi je posebno drag.
Al ja o svemu tome mogu pričati kao laik pošto, nažalost, nisam neki poznavatelj arhitekture.![]()