| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Umjetnosti Raspravljate o temi Pulitzer 1994 (šokantno) u Kultura i Zabava forumu; Ovo je fotograf Kevin Carter koji je 1994. godine osvojio prestižnu Pulitzerovu nagradu za fotografiju. Kevin Carter.JPG Slika ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Pulitzer 1994 (šokantno) Ovo je fotograf Kevin Carter koji je 1994. godine osvojio prestižnu Pulitzerovu nagradu za fotografiju. Kevin Carter.JPG Slika zabiljezena 1994. godine tijekom sudanske nestasice za hranom, je osvojila Pulitzerovu nagradu. Slika prikazuje izgladnjelo dijete koje je puzalo prema kampu s hranom Ujedinjenih naroda udaljeno samo 1 km od mjesta nastanka slike. Na slici, lesinar ceka da dijete umre kako bi ga mogao pojesti. Slika je sokirala cijeli svijet. Nitko ne zna sto se dogodilo s dijetetom, kao ni Kevin Cartner koji je napustio mjesto nakon sto je uhvatio fotografiju. pulitzer 94.JPG Tri mjeseca kasnije fotograf je pocinio samoubojstvo. Ovo je pronadeno u njegovom dnevniku: "Dragi Boze, obecavam da nikad necu bacati svoju hranu bez obzira kako loseg okusa bila ili kako sit budem bio. Molim se da ce On sacuvati ovog malog djecaka, voditi ga i sacuvati od bijede. Molim se da cemo biti osjetljiviji na svijet oko nas i da necemo biti zaslijepljeni nasom sebicnom prirodom i interesima. Nadam se da ce nam ova slika biti podsjetnik koliko smo sretni i da nikad necemo uzimati stvari olako." Evo i linka na stranicu na kojoj možete pročitati više. Wanting a Meal
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,057
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pulitzer 1994 (šokantno) Ma meni je drago jer se ubio...idiot je bio na mjestu i pazi ti lika, otišao nakon što je slikao fotografiju...a nije mogao odnijeti dijete samo kilometar dalje...ma nek gori u paklu gad odvratni.
__________________ "...mi smo tak'a nacija, nismo za astronaute, al ćemo lomit kosti dok čuvamo vaše aute..." |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Semi Profesional Go-Kart Racer | Re: Pulitzer 1994 (šokantno) Adolone, ne može čovjek sad cijelu Afriku "odnijeti samo kilometar dalje".... Don McCullin - Biafra (1969) ![]() Mike Wells - Uganda (1980) ![]()
__________________ Zadnji Uredio Servant : Jučer popodne. Zadnji Uredio Servant : 22-09-07 u 12:23. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,057
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pulitzer 1994 (šokantno) Nisam rekao cijelu Afriku...rekao sam to malo dijete kojem se moglo pomoć...oprosti , ali meni jedan život mnogo znači i ostajem pri svojem....barem se taj život mogao spasiti.
__________________ "...mi smo tak'a nacija, nismo za astronaute, al ćemo lomit kosti dok čuvamo vaše aute..." |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 36
Poruka: 3,663
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pulitzer 1994 (šokantno) Tema je već bila, valjda će netko od moderatora spojiti s ovom
__________________ The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he did not exist - The usual suspects |
| | |
![]() |
| Tagovi: 1994, fotografija, kevin carter, pulitzer |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 12:37.