Pokazujem rezultate 1 do 7 od 7

Slijepi slikar

Raspravljate o temi Slijepi slikar u Umjetnosti forumu, dio Kultura i Zabava foruma; Esref Armagan slijep je od rođenja. Iako nikada nije vidio dnevno svjetlo ni bogatstvo boja i oblika koji nas okružuju, ...

V.I.P. Član Avatar od korisnika latoa
    Datum registracije
    18-01-08
    Starost
    27
    Poruka
    2,637
    Liked
    12 times

Slijepi slikar

Esref Armagan slijep je od rođenja. Iako nikada nije vidio dnevno svjetlo ni bogatstvo boja i oblika koji nas okružuju, sudeći po njegovim djelima koja na prvi pogled pobuđuju skepsu, budući da su izrađena spretnije no što bi to učinili mnogi ljudi koji vide, Esref i te kako osjeća svijet oko sebe.

Kako je rođen u siromašnoj obitelji, bilo mu je uskraćeno formalno obrazovanje i druženje s drugom djecom te se povukao u svoj svijet. Igrao se urezujući čavlom oblike u komade kartona koje je njegov otac donosio kući s posla. Kako je rastao, učio je boje i kojim objektima pripadaju te je s vremenom, potpuno samostalno, razvio sustav slikanja koji ga je učinio jedinstvenim i poznatim u svijetu.

Pssst, dajte mi da osjetim svijet

Kako stoji na njegovoj službenoj internetskoj stranici, Ersefu je potrebna potpuna tišina kada slika. Prvo Brailleovom pisaljkom iscrta obrise željenog oblika, a kada je zadovoljan crtežom, počinje slikati.

Umjesto kistom, služi se prstima. Nanosi boju po boju, a budući da slika uljem, kako bi izbjegao da mu se djelo razmrlja mora čekati dva-tri dana da se jedna boja osuši prije no što počne s nanošenjem druge.

Portret u tami

Inspirativni Turčin naučio je slikati i perspektivu, te razvio vlastitu metodu slikanja portreta. Nakon što mu osoba koja vidi iscrta obrise portretiranog na fotografiji, on je okrene kako bi obrise opipao, te ih prenio na papir na kojem kasnije slika.

Esref za sebe kaže kako mora osjetiti da je 'ušao' u sliku, te se često kada slika more pita ne bi li trebao staviti pojas za spašavanje. Imao je izložbe diljem Turske, ali i u Amsterdamu, Češkoj i New Yorku, a ako još uvijek ne možete vjerovati, pogledajte video!

"Odi et amo. Quare id fatiam, fortase requiris.
    Nestio, sed fieri sentio et excrucior."

Uvaženi forumas Avatar od korisnika Sayrex
    Datum registracije
    23-07-07
    Starost
    20
    Poruka
    565
    Liked
    0 times

Re: Slijepi slikar

Svašta stvarno!
    “He may think that we’ve betrayed him, but if he’s waiting even now, how miserable must he be? [...] I can’t help but think that he’s believed in us all this time.“

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika mrkyblu
    Datum registracije
    08-12-07
    Starost
    30
    Poruka
    2,348
    Liked
    2 times

Nevjerovatno....
    .... Good girl go to Heaven....but bad girl go everywhere.....

charolastra Star Bash Champion, Germ Attack Champion, Tobby: Sling Shot Champion, Potato Peeler Champion, Color Rabbit Champion, Leopardy Champion, Pop Tire Champion, Save Santa Champion, Warrior Champion, Gasteroids Champion, Beaver Trouble Champion, Chica Chase Champion, Export Extreme Champion, The Jewel Hunter Champion, Mario Pipe Panic Champion, Maelstrom Champion, Delta Fighter Champion, Battle Star Champion, Pipes Champion, Movie Madness Champion, Combat Heaven Champion, Babycal Throw Champion, Paint Ball Champion, Matrix Dock Defense Champion, Batman: Mystery of the Batwoman Champion, Operation Gratudates Champion, Operation Switchover Champion, Kick Da PC Champion, Trash Attack Champion, Wordcube Champion, Mutant Snowmen Champion, Run Lil Broccoli Champion, 8 Ball Champion Champion, Castlevania Champion, Neon! Champion, Naked Melee Armadgeddon Champion, White Clocks Cannot Jump Champion, UFO Attack Champion, Death To Ninja Champion, Ninja Turtles 2 Champion, Space Rock:Gem Mode Champion, Space Fighter:Rebellion Champion, Crazy Cars Champion, Invasion Champion, Sponge Champion, Bunny Hopper Champion, DBZ Invaders Champion, Puppy Juggling Champion, Primetime Champion, Justy Sperm 2 Champion, Don't Eat Grandma Champion, Ice Age Part 1 - Scrat Jump Champion, Trickmaster Champion, Speel Goed Land Champion, Goosehead Racing Champion, Blob Farm Champion, Beat The Meter Champion, Military Airport Champion, Squeaky 3D Champion, Kings Win Champion, Spug Shock Champion, Hardware Hurl Champion, Cheese Hunt Champion, Zombiegrinder 60000 Champion, From Space With Love Champion, Reindeer Training School Champion, Throw Your Cards Right Champion, Bandit Bites Champion, Cepheus Champion, Bubble Struggle Champion, Cone Crazy 2 Champion, 3D Tetris Champion, Sweet Tooth Champion, Reel Gold Champion, Aerial Seige Champion, Defender Of The Earth Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Starost
    33
    Poruka
    25,900
    Liked
    397 times

svaka čast, ja ni uz sav vid ne mogu tako
    Freedom's just another word for nothin' left to lose...

>>> Monika Kravić pokazala grudi!!! <<<

prof. Foruma Avatar od korisnika Outlaw
    Datum registracije
    02-09-06
    Starost
    22
    Poruka
    1,157
    Liked
    5 times

divim se ovakvim osobama
    Outlaw stize sonjo moja!

Akademik Avatar od korisnika Kane
    Datum registracije
    09-12-07
    Poruka
    5,737
    Liked
    36 times

Nevjerojatno!

Čovjek ruši sve spoznaje o ljudskoj percepciji...
    Obavezno pogledati video!
    "ja sam papak uvijek mi težak kapak, party na forumu za mene gotov u jedan eh što sam bijedan...
    ma jebo ti forumske pice ode ja spavati i gole tete sanjati
    "
    by Mazda

Rista Metalista Chuck Norris Champion Avatar od korisnika Radanus
    Datum registracije
    11-08-07
    Starost
    24
    Poruka
    3,380
    Liked
    55 times

Svaka cast. Ja gledam, citam i nevjerujem

Covjek se zapita kako bi kvalitetno slikao da vidi...
    A guy realizing how much he cares for a girl that's in his life

Lajkaj nas na Facebooku