Pokazujem rezultate 1 do 2 od 2

A Tribute

Raspravljate o temi A Tribute u Umjetnosti forumu, dio Kultura i Zabava foruma; Evo nešto iz moje radione izmišljotina, bilo koja umjetnost, muzika, književnost, slikarstvo, kiparstvo, stripovi itd.... imate nekog umjetnika koji vas ...

30215 Avatar od korisnika pharaoh
    Datum registracije
    10-06-05
    Starost
    6
    Poruka
    8,075
    Liked
    59 times

A Tribute

Evo nešto iz moje radione izmišljotina, bilo koja umjetnost, muzika, književnost, slikarstvo, kiparstvo, stripovi itd.... imate nekog umjetnika koji vas nadahnjuje i iz kojeg crpite svoje umjetničke porive, otvorite temu u kojem napišite njegov kratki životopis (nađite na netu ako nemate) i djela, ukratko, upoznajte druge članove foruma sa njim/njom.

Regularni forumaš Avatar od korisnika denamo
    Datum registracije
    02-08-07
    Starost
    33
    Poruka
    417
    Liked
    0 times

Re: A Tribute

Anselm Kiefer, umjetnik iz Njemacke, razocaran time kako je njegova drzava, koja je dala tako mnogo ucenih ljudi mogla napraviti takvu glupost i grozotu kakvav je 2. svijetski rat. Slika uglavnom sa upotrebom velikih kolicina olova, simbolicno, slike su mu obicno prevelikih dimentija, samim tim i prevelike tezine, npr ima ih i po 6x9 metara. Zanimljiv podatak je da kada je dobio nagradu na bijanalu od milion maraka(tadasnjih dem), kupio je prazno preduzece, ogroman hangar, da bi ga pretvorio u atelje, pa je poslije par dana ostao potpuno bez novaca! Covjek je lud, umjetnik do srzi, jednostavno covjek zivi umjetnost!
    Toliko od mene za prvi put!

Lajkaj nas na Facebooku