| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Umjetnosti Raspravljate o temi Vaši omiljeni slikari i slike u Kultura i Zabava forumu; bio sam u maloj većini ogromnih svjetskih muzeja,a i sam se bavim slikanjem,pa naprosto nemogu odoljeti dalijevom nadrealizmu...... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #31 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 03-12-07 Godina: 21
Poruka: 482
![]() | Re: Vaši omiljeni slikari i slike bio sam u maloj većini ogromnih svjetskih muzeja,a i sam se bavim slikanjem,pa naprosto nemogu odoljeti dalijevom nadrealizmu...nema slike koju mogu istaknuti zato jer su sve fascinantne...ali to je dakako samo moje mišljenje... ![]()
__________________ ..." ne moraš biti zvijezda na nebu,možeš biti i lampa u kući "... |
| | |
| | #33 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 16-06-07 Lokacija: ...tvoji snovi...
Poruka: 592
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vaši omiljeni slikari i slike ki najlipše slike mogla bi izdvojit: "Rođenje Venere" i "Ljuljačka"...a ki najbolje slikare Dalija, Van Gogh-a i sve realiste (volim taj način slikanja) ![]()
__________________ I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it. |
| | |
| | #34 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Vaši omiljeni slikari i slike Ima krasnih slikara, ali samo jedan dijete u meni ostavi bez daha.... I.Rabuzin ![]()
__________________ Now Im not looking for absolution Forgiveness for the things I do But before you come to any conclusions Try walking in my shoes |
| | |
| | #35 (permalink) |
| V.I.P. Član Datum registracije: 02-08-07 Godina: 28
Poruka: 5,160
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vaši omiljeni slikari i slike Najomiljeniji mi je Vasilij Kandinski! A volela bih da mi se i ova recimo nadje na zidu... Piet Mondrian
__________________ When I'm good, I'm really good, when I'm bad, I'm even better! |
| | |
| | #36 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 04-04-07 Lokacija: zagreb Godina: 20
Poruka: 425
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vaši omiljeni slikari i slike Citat:
Ne znam jesam ja krivo shvatila, ali Van Gogh(postimpresionizan) i Dali(nadrealizam) nisu realisti nikako.. Meni se osobno svidja rad slikara kao sto su Egon Schiele,Toulouse - Lautrec, Otto Dix, Diego Velasquez,Caravaggio..ima ih jos(vecinu sam navela i gore)..Struka buduca su mi slikarstvo i povijest umjetnosti i po mom misljenju je Dali kič..I ja sam bila zaludjena s njim ko mladja, ali spoznas neke stvari s vremenom..Klimt je takodjer kic(ako uzmemo u obzir da je to secesija razumljivo je)ali imao je izvrsne crteze zaista.. Sve to ovisi o razdoblju u kojem su slike nastale i puno drugih stvari, ne moze se slika samo vizualno prosuditi ako nisi upucem u mjesto, vrijeme i situaciju kada je ona nastala..mislim da onda shvatis pravu vrijednost nekog djela.. Gornji slikari koje sam navela su meni osobno tehnicki dobri i zato mi se svidjaju, ali to je opet neko subjektivno misljenje i ukus..I ne mogu reci da je neki slikar najbolji ili najlosiji jer svaki ima bolje i losije radove, tako da nema generaliziranja tu.. | |
| | |
| | #37 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 27-05-07 Lokacija: Zagreb Godina: 4
Poruka: 3,257
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vaši omiljeni slikari i slike Jedne od drazih.. Nisam nasla Otto Dix-ovu sliku, koja mi je bas njegova najbolja, slika prikazuje ulicu, sa svake strane ulice se nalaze razorene zgrade i iznad toga svega nadlijece avion (radnja, naravno, rat)..
__________________ Even a clock that does not work is right twice a day. Zadnji Uredio vibica : 24-03-08 u 15:44. |
| | |
| | #40 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 17-01-08 Lokacija: Zadar Godina: 23
Poruka: 433
![]() | Re: Vaši omiljeni slikari i slike Dali , naravno!!! Rembrandt - portreti.
__________________ "Leti ko lišće što vir ga vije, za let si, dušo, stvorena; za zemlju nije, za pokoj nije cvijet što nema korijena." |
| | |
![]() |
| Tagovi: frida kahlo, salvador dali, slikari, slike, umjetnost |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:57.