Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Upoznavanje i Druženje
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Upoznavanje i Druženje Raspravljate o temi Greške u pisanju u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: daidza ne smeta mi uopće, čak ponekad namjerno pišem neke riječi skraćeno, kao npr: nek, jel ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 15-06-08, 21:25   #11 (permalink)
SDSS president

Datum registracije: 16-11-06
Poruka: 802
Apoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masi
Re: Greške u pisanju

Citat:
Pravi autor: daidza Pogledaj Poruke
ne smeta mi uopće, čak ponekad namjerno pišem neke riječi skraćeno, kao npr: nek, jel itd, i ne pazim na mala i velika slova.

dakle ovdje se piše neformalno i ne vidim razloga da da očekujem od drugih da pišu bez gramatičkih ili kakvih već pogrešaka jer ni ja to ne radim

pa vidiš da sam napisao u prvom postu da sam svjestan toga da je ovo neformalan način komunikacije...

pa ni ja ne pišem točno, pogledaj moje postove i vidjet ćeš da ne pazim...

ali neke osnove bi se trebale znati, čovIjek npr. kada to naglas izgovaraš, uopće ne zvuči prirodno...

ni dijalekti mi ne smetaju, naprotiv, zanimljivije je kad je više stilova i različitih riječi...
Apoljon je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 21:25   #12 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 22-03-07
Godina: 20
Poruka: 8,247
Ive_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Ive_ri Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ive_ri

tako i ja , mala i velika slova pola puta niti ne gledam, tj. pišem sve malim slovima jer mi se neda caps lock ili shift stiskat, i obično skraćujem riječi, ovo što je daidza rekao

jedino me malo bode u oči kad je nekome sve č (kuča i sl.) , čudno mi ful bude
Ive_ri je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 21:27   #13 (permalink)
Djed Mraz

Datum registracije: 27-03-08
Godina: 21
Poruka: 9,097
Sahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svima

meni je sve ok, dok recenice imaju smiso i dok su gramaticki suvisle... izbjegavam pisat č i ć isto kao š, đ i ž... cisto radi neformalnog nacina komunikacije, al ima stvari koje su stvarno biseri i zalosne...

What's it when a woman talks dirty to a man?
$3.99 a minute.
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 21:30   #14 (permalink)
SDSS president

Apoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masi

malo ste preozbiljno shvatili temu, nisam mislio da trebamo s riječnikom na stolu pisati na forumu, već sam spomenuo osnove...
kuČa, šeČer, čovIjek itd...

a mislim da Sahataba zna na što sam mislio kad sam spomenuo strukturu rečenica,
odnosno krivi redoslijed riječi
Apoljon je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 21:34   #15 (permalink)
Djed Mraz

Datum registracije: 27-03-08
Godina: 21
Poruka: 9,097
Sahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svima

evo npr.
ima i gorih primjera nazalost

Citat:
Pravi autor: ribery Pogledaj Poruke
Kod mene je bio Profa iz matematike,još u osnovnoj čest u opsajdu,pa kada nešto piši naploču,često je znao čelom poljubiti ploču,to je bilo padanje....

What's it when a woman talks dirty to a man?
$3.99 a minute.
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 21:37   #16 (permalink)
SDSS president

eto, na takve slučajeve sam mislio
Apoljon je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 21:40   #17 (permalink)
Najveći Car Foruma

Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 9,276
Vuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svima

josh da se i oko tog brinem..ma dobro kad pishem po papiru un kurac mi je prirodnije pisat..ovak puca mi kifla kak bu ispalo..kaj bu bu.. znash ono ide ide nejde nejde..vidish to ej gramatichki netochno..pa kaj..tuzhi me
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 21:45   #18 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 06-06-08
Poruka: 646
F4Z3R_031 se izdvaja iz mase

ja sam isto gramar nazi
ne volim kad netko ne pise pravilno i kad ima pogreske u pisanju. ako se vec brzo pise onda prije slanja treba prekontrolirati ili treba koristiti edit
F4Z3R_031 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 21:45   #19 (permalink)
curićak

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 26
Poruka: 7,070
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Apoljon Pogledaj Poruke
Ali smeta li vas kada netko radi neke osnovne gramatičke i pravopisne greške?
Dob forumaša se proteže od 13 godina nadalje, stoga je za pretpostaviti da su svi naučili neke osnove.

.
Da. Kužim da smo na forumu i netreba paziti na sve, ali jbmu osnove se moraju znati Znači osnove osnova koje naučiš već do kraja osnovnjaka.
Citat:

Neću sada nikog prozivati, ali stvarno ima bisera.
Ne mora biti pravilo, ali način pisanja i izbor riječi mi mnogo govore o pojedinom forumašu.

Preporučio bih svima da prije nego pošalju odgovor, pregledaju kako će on izgledati i tu i tamo upotrijebe edit za ispravak koje greške
Neću ni ja, jer vjerujem da svi znaju na koga mislim. U njenu "korist" sam i otvorila onu temu i postala joj slike rječnika. Zajebancije radi.

I, da, riječi "taki", "vaki" i "naki" ne postoje. Ponekad se zapitam ak je ta cura vidjela bar kako izgleda pravopis i gramatika hrv. jezika.

NHF
Citat:

Nisam siguran, ali mislim da je dorina pokrenula sličnu temu, ali ja je ne mogu naći.
Misliš na ovu. Ali to je rječnik...
Upoznajmo Klaića - Rječnik stranih riječi
Citat:
Pravi autor: Servant Pogledaj Poruke
JeDiNo Me NeRvIrA oVaKvO pIsAnJe, ...
Joj da! Kak im se da...
Citat:

... zna na što sam mislio kad sam spomenuo strukturu rečenica,
odnosno krivi redoslijed riječi
Skužila sam kaj misliš Mene nekada jebe struktura rečenice jer prebrzo nekada razmišljam (jbte kako tek pričam)

Ali mislim da napraviti koji razmak, učiniti post čitljivijim je i u korist onoga koji piše i onoga koji čita.

edit: vuxs se ne računa. on ima still. njega ma koliko da se trudi bit nerazumljiv razumijemo svi

Zadnji Uredio dorina : 15-06-08 u 21:51.
dorina je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-06-08, 21:51   #20 (permalink)
curićak

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 26
Poruka: 7,070
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

----

Zadnji Uredio dorina : 15-06-08 u 21:54.
dorina je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: gramatice, greske, pravopisne

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 13:38.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114