Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Upoznavanje i Druženje
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Upoznavanje i Druženje Raspravljate o temi Kako štedite novac? u Društvo forumu; Kafa u proseku 7 kn, ima ih običnih od 4 do 9. Znači koliko kafa popijete dnevno, 2,3,6 ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 14-05-08, 09:26   #91 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika saban sajnovic

Datum registracije: 14-12-07
Godina: 52
Poruka: 3,767
saban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku saban sajnovic
Re: Kako štedite novac?

Kafa u proseku 7 kn, ima ih običnih od 4 do 9. Znači koliko kafa popijete dnevno, 2,3,6 ili 8. recimo 4. 4*7=30(28 da se nemisli da neznam). pusite li kutiju dnevno 10kn. Danas bi nešto i pojeli, nešto fino a ujutro kroasan, lisnato sa nekom jogobelom 10kn. Rucak 20kn. Jana, obicna voda 5knx2=10kn. 100kn vam treba do dolaska kući a niste natoćili gorivo u auto, niste platili struju koja odnosi 7kn dnevno, voda 5kn dnevno, grejanje 7kn dnevno... itd.
Ja krećem od one stare dobre poslovice i pitanja:"dali mi je to potrebno?" upitam sam sebe i okrenem se a mozda sutra i zaboravicu gde sam to video il ću shvatiti da mi je to nepotrebno. Kafe gledam da mi uglavnom drugi plati,a ako neide izađem iz birtije nakon malog maltretiranja gostiju. Tek onako:"eeeeej bog pajdo, pa nismo se videli celu ciganjsku godinu". Malo opisa ljudi, krajolika i podneva prozrem stranku i vidim dali će da plati il ne. Nakon toga tražim po lokalu novu žrtvu i pokušavam se umiliti, dodvoriti malo savinuti kićmu i iću mu niz dlaku. Uspeva metoda u 78% slućajeva. Svi misle jebeš 5kn, pa neću propasti za pet kuna. Kafa okrepi i dušu i telo. Doručak mi je jednostavan i jeftin, a ponekad nadovezan i povezan sa ručkom. Ako pijem ne pijem razno razne jogobele, windiće i kimiće pijem obićno mleko. Ujutro podgrejem mleka i dodam malo kafe onako da malo zacrni ono mleko pa udrobim kruva od juče, bolje kad je malo tvrđi, pa to žlicom pojedem. Za ručak su jednostavna jela. Pasuljće, testenina prelivena sosparadajzom, mahune, testenina prelivena tunjevinom iz konzerve, testenina prelivena jogurtom. Na neke malo značajnije dane stavi se teletina na krompir pa ispod peke. Vodu imam u avliji na pumpi. Dobra je, bude hladna i pitka, a što je najvažnije besplatna je. Struju jako malo koristimo, gotovo nikako. Ne odevam se po zadnjoj modi a za decu su knjige đabe. U proseku meni i mojoj familiji treba mesećno nekih 300-600 kn da bi opstali i živeli.
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 09:30   #92 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 13-05-08
Godina: 20
Poruka: 77
mentalac
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mentalac

Evo jednog prijedloga, prekinite pušit cigarete jer kutija po danu je ajd recimo oko 20kn ovisi koje cigarete pušite, i tako svaki dan ako kupite kutiju to vam je 140kn tjedno, 540kn mjesečno.
A prekinite i cugat ko smukovi svaki put kad ste vani jer na alkohol odlaze isto velike pare, pa ako se odreknete samo cigareta i alkohola vjerujte puno ćete uštedjet
mentalac je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-05-08, 09:32   #93 (permalink)
mali debeli dioničar

Avatar od korisnika fat_boy_slim

Datum registracije: 24-09-05
Godina: 34
Poruka: 8,375
fat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnost

zaboravio si spomenuti još da odemo u samostan i onda ćemo sigurno na svemu ostalom također uštedjeti
Star 14-05-08, 09:52   #94 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika saban sajnovic

Datum registracije: 14-12-07
Godina: 52
Poruka: 3,767
saban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku saban sajnovic

da svega se odreći i zavezat kamen oko vrata i skioćiti sa titovog mosta, ma netreba kamen. Onih 55metara će te zaljepiti kao macola. Smatram da je štednja uvjetovana okolinom u kojoj živite i sa ljudima kojima se krećete. Ljudi koji više zarađuju, više imaju i troškova i stvari. Jedu finije i na boljim mestima. Jednostavno si prisiljen. Nećeš ići na skijanje i nositi parizer od kuće, ili na plažu poneti termos bocu sa kafom već ćeš sa društvom maknuti par hajnikena il palmera u obližnjem bircu. Jednostavno si kao neki menađer il tako nešto otići na objed u obližnji restoran il mekdonalds i nešto pojesti, a ne izvaditi pile iz torbe. Dobro ti ljudi više zarade pa im isto tako i ostane al nezgodno je vama koji ste na rubu egzistencije gurat se u društvo lovatora pa sa njima pratiti korak. Dok oni provlaće zlatne kartice nelimitirane, vi živite u strahu dok kartica uđe u bankomat neke "domaće" banke, da li će ju zadržati ili samo reći da nemožete podići više. Odlazite i malo zaružite a kod kuće vas ćeka papirić na kojem piše: dete ide na izlet, ostavi 300kn ili tajo, u ovim tenama progledali su svi prsti a ti si mi obećao kada svi izađu van da ću dobiti nove tene. Znaći, moje mišljenje, da ponekad nemožemo baš i uštedeti ako bismo i hteli a bar onda smanjimo unos ekstra proizvoda, odviknimo se pušenja, maknimo konzumaciju jakih žestokih pića po kafanama i krčmetinama. Za dobar osećaj kupimo šetača, đeka, đima il nešto treće u dućanu i to kod kuće onako merak uz tv. Pijete li viski da bi videli da pijete viski il ga pijete jel vam godi?! Da lepo je kad stara majka, baka il neka teta ćuva kuću a vačim dolaskom i prolaskom kroz vrata zapuhne vas miris punjene paprike, il šurlica. To je lep stari dragulj koji se gubi. Stari ljudi po domovina i jedva im mirovina to plaća a vaš stan prazan, uvek u nekoj žurbi i jedete s nogu. Al da ja to već jednom svršim jer malo malo vidim levo sliku oca foruma i ćeka da ja to napišem.
Zakljućak: Štedite tako što će vaš put iz ureda do kuće biti ravan bez skretanja, vikende provodite uz računalo i forum uz izgovor da imate nedovršenog posla a loše navike pokušajte odbaciti (cigarete, alkohol). Zijevanje protumačite kao potrebu za spavanjem, i umorom a ne ispijanjem kafe. 1 kafa i čašica rakije ujutro i to je to.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kako, novac, stednja

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 22:37
pitalice vicevi Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 8 17-05-07 23:12
BIOS postavke i ostalo daMassa Računala 23 17-04-07 22:20
Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-08-06 04:09
Bios Kristijan Računala 2 20-09-05 21:58

Trenutno vrijeme na forumu: 06:09.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114