| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Upoznavanje i Druženje Raspravljate o temi Kakve čajeve pijete? u Društvo forumu; Čaj, kao i kava, sadrži kofein, pa tako jedna šalica čaja u prosjeku sadrži oko 50 mg kofeina, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #81 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 09-01-08 Lokacija: Zagreb Godina: 20
Poruka: 707
![]() ![]() | Re: Kakve čajeve pijete? Čaj, kao i kava, sadrži kofein, pa tako jedna šalica čaja u prosjeku sadrži oko 50 mg kofeina, čak 1/3 manje nego jednaka količina instant kave. No, u svakom slučaju, čaj je bolji izbor od kave. Osim kofeina, čajevi sadrže i tanin ili taninsku kiselinu, te esencijalna ulja. Dok kofein ima stimulirajuće djelovanje, tanin čaju daje boju i volumen, a ulja okus i aromu. Tanin u koncentriranom obliku ima štetne učinke na sluznicu usta i probavnog trakta, ali se vjeruje da se tanin ne pojavljuje u čaju u takvim količinama koje bi mogle biti štetne. ja pijem svakakve, i nemora bit posebna prilika (prehlade i slično). slažem se s pharaohom, naranča i cimet - predobro. no menta mi je ipak najdraži
__________________ The ultimate way is the way you control |
| | |
| | #82 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 21-03-07 Lokacija: Zagreb Godina: 19
Poruka: 1,178
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kakve čajeve pijete? evo baš sad pijem jedan čaj....rooibush......limeta i crveni papar.....
__________________ ......""Ljubav je kao šah...uvijek te zezne neki konj dok osvajaš kralja""...... |
| | |
| | #85 (permalink) |
| The Eye | Re: Kakve čajeve pijete? bijeli caj mi je super i onaj neki s jabukom, ma ima ih dosta ![]()
__________________ To those who understand, I extend my hand To the doubtful I demand, take me as I am Not under your command, I know where I stand I won't change to fit your plan, Take me as I am |
| | |
| | #87 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Kakve čajeve pijete? cajeve ??? zaboga miloga , pa ja sam "opaki" roker , ja udaram samo po gustim sokovima ![]()
__________________ Angelina , please adopt me ![]() ![]() I may not be totally perfect - but some parts of me are excellent. ![]() Volim te mama , al* ne vise od Dinama !! |
| | |
| | #90 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 22-07-08
Poruka: 99
![]() | Re: Kakve čajeve pijete? Nisam bas ljubitelj cajeva,nisam ocajna ![]() Al nemogu ni odbiti nekome popodnevni caj pa da to nam je postao ritual ![]() Ajde moze proci zeleni caj i biljni ![]()
__________________ Vjetar se vezat nemoze... |
| | |
![]() |
| Tagovi: caj |
« Boje
|
Gdje stanujete ???? »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:38.