| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Upoznavanje i Druženje Raspravljate o temi Kakvu kavu pijete? u Društvo forumu; evo ova me stara poslovica nagnala da nešto napišem... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #252 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Kakvu kavu pijete? jbg prošlo 10 minuta evo ova me stara poslovica nagnala da nešto napišem. Kraljević Marko pio je vino i pola je davao svome šarcu. Braća jugovići i njihov bogdan jugović nisu bili zadovoljni time jer su bili žedni pa su tužili oblasnom agi, marka, da daje vino šarcu a oni žedni ostali. Aga je pozvao Marka u svoj šator,a prije toga rekao svojim vazalima da otmu marku šarca no marko ih je nadmudrio. Onako polupijan sve ih iskasapio i nabio na kurach ceo agin harem. Posle je majka jugovica preminula od alkohola a Marko je ukinuo svadbarinu koja se u ono vreme davala agi. Inace pola pije pola šarcu daje, u narodu volovima orete njivu i normalno je da date dio uroda volovima, ako orete konjima dio ide konju. Da nebi bilo kao ono u onom vicu kad je cigo hteo da vidi koliko će šarac da izdrži bez hrane pa crko, a taman ga hteo da nahrani. Posle su šarca zamenili traktori ali dio letine ne daje se traktoru nego u novije vreme kroz biodizel moze ponovo da se upotrebi poslovica:"pola pije pola šarcu daje". Traktorom radite i posle mu dio letine pretvorene u biodizel date da jede. E sada šta ćemo sa autima, ne oru a jedu biodizel. To neznam. Ima i ono kod privatnika, pola daje radniku a pola državi,a udomačila se i ona pola preko računa a pola na ruke (verovatno se misli na ono malo mimo pdv-a) ćek, ćek ćek jel ovo opće tema o pola pije ili kafi. jebiga kad fatboy izvuce iz rukava nešto sve te asocira i skreneš sa tematike problema inače upravo sada pijem kafu kao napoj jer mi se nije dalo da odem u dućan i skuvo sam samo sa jednom žlicicom a celu đezvu. ![]() Možda sam trebao da skuvam samo jednu šolju, al jebiga šta je bolje kvaliteta il količina ![]()
__________________ "Ako govoriš oprezno, jezik je tvoja vrlina, a ako govoriš kako ti padne na pamet, jezik je tvoja nesreća." "Bolje svašta jesti nego svašta govoriti." |
| | |
| | #254 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Kakvu kavu pijete? boduli nisu škrtiOdrasli u vrlo teškoj situaciji, većnih kriza hrane i vode. Škrta zemlja i nebo. Krš. Morali su da štede ali poznavajući današnje otoćane, pogotovo one sa Pašmana potpuno sam promenio sliku. Ljudi sa pašmana su jako druželjubljivi i gostoprimivi. Isto bih rekao i one sa otoka Krka i Cresa pa i Lošinja (izuzev dimnjačara )
__________________ "Ako govoriš oprezno, jezik je tvoja vrlina, a ako govoriš kako ti padne na pamet, jezik je tvoja nesreća." "Bolje svašta jesti nego svašta govoriti." |
| | |
| | #256 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 18-01-08 Lokacija: Zadar Godina: 24
Poruka: 1,268
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kakvu kavu pijete? Citat:
Što da ti kažem - i ja jako volim Pašman tj. jednog Pašmanca (i njega zafrkavam za bodulsku kavu) ![]()
__________________ Quod scriptum manet. | |
| | |
| | #257 (permalink) | |
| Akademik Foruma | Re: Kakvu kavu pijete? Citat:
a što se tiće kafe, kakvu pijete :nagu il neku drugu i jel stavljaš šeker il sladilo u tabletama one tabletice ( kako se zovu)jel koristiš smeđi šećer ![]() pričaj nam malo o kafi sa pašmancem i u kojem mestu pijete kafu. Zapljuskuju li valovi vaše šalice ![]()
__________________ "Ako govoriš oprezno, jezik je tvoja vrlina, a ako govoriš kako ti padne na pamet, jezik je tvoja nesreća." "Bolje svašta jesti nego svašta govoriti." | |
| | |
| | #258 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 18-01-08 Lokacija: Zadar Godina: 24
Poruka: 1,268
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kakvu kavu pijete? Citat:
, tamo jednostavno vrime stane. Ime mista ću izostaviti, jer ono što volim kod foruma je takva vrsta privatnosti (nije Tkon).Ja i Pašmanac kavu pijemo ujutro, ja je pijem i popodne, ali onda sama jer je on manji kavopija od mene. Ujutro je turska zakon, njemu s mlikom meni bez. Koristimo bili šećer , smeđi niš ne valja. Kad je ja radim popijemo cilu, kad on onda od pola - ubit će me zbog ovog. A kad smo oboje lini potražimo pomoć dobre tete konobarice. ![]() Što se tiče ovih valova i šalice kave - baš sam si nedugo nabavila malu termosicu u kojoj nosim kavu na kupanje ![]() S kim ti najradije piješ kavu? Je li tvoju prskaju valovi?
__________________ Quod scriptum manet. | |
| | |
| | #259 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Kakvu kavu pijete? ovo mliko me podsetilo na slavoniju, oni mislim kažu mliko. Ja popijem kafu uvek i svagde i sa bilo kime. Mogu ih popiti na litre. Najdraža mi je u društvu ženske osobe bez traperica ![]()
| | |
![]() |
| Tagovi: kava |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 14:49.

boduli nisu škrti

, tamo jednostavno vrime stane. Ime mista ću izostaviti, jer ono što volim kod foruma je takva vrsta privatnosti (nije Tkon).